تریفه منقی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به امر ازدواج، اظهار کرد: در گذشته ازدواجها بهصورت سنتی از طریق خواستگاری انجام میشد اما امروزه دوستیهای قبل از ازدواج روند آشنایی را دستخوش تغییراتی کرده است.
وی افزود: برخی از جوانان خواهان دوستیهای بدون ازدواجاند و علاقهای به ازدواج سنتی ندارند، ویژگی مردانی و زنانی که قصد ازدواج ندارند بهراحتی قابلشناسایی نیست.
روانشناس و زوج درمانگر در کردستان، با اشاره به اینکه دوستیهای قبل از ازدواج درصورتیکه با اطلاع خانوادهها و باهدف شناخت بیشتر باشد فواید بسیار زیادی خواهد داشت، بیان کرد: والدین نقش مهمی در نوع و کنترل روابط دختر و پسر دارند لذا محدودیتها و یا آزادی بیشازحد نیز جوانان را متحمل آسیبهای روانی و عاطفی خواهد کرد.
منقی به اشتباهات رایج در زمان آشنایی دختر و پسر گریزی زد و عنوان کرد: یکی از اشتباهات بزرگ در زمان دوستی و قبل از جدی شدن رابطه، عدم شناخت کافی از طرف مقابل است. شروع رابطه عاشقانه بدون شناخت کافی، فرصت کشف بسیاری از مسائل مهم برای انتخاب شریک زندگی را از دست میدهد، درواقع چون میترسند که ارتباط عاشقانهشان با مشکل مواجه شود، خودشان را گول میزنند، پس زمانی که بدون شناخت کافی، احساساتشان درگیر شود، شنیدن فریادهای عقل سخت خواهد شد.
وی در ادامه گفت: وقتی میخواهید باکسی ازدواج کنید باید بتوانید بهراحتی و بدون نگرانی باورها، نگرشها و عقاید خود را با او در میان بگذارید. اما آگاهی از اینکه برخی از ارزشها و نگرشهایتان با فرد مقابل همخوانی ندارد، ممکن است باعث شود که برای رسیدن به او عقاید خود را رها کنید، شاید برای مدت کوتاهی بتوانید از هویت واقعی خودتان چشم بپوشانید؛ اما در دراز مدت به خود واقعیتان بازمیگردید و اینجاست که بحث و جدلها آغاز میشود. البته تفاوت در ارزشها بهخودیخود مشکلآفرین نیست، دردسر زمانی شروع میشود که به باورها و ارزشهای یکدیگر احترام نگذارید.
این روانشناس، سازشهای عجولانهای که گاهی در مورد فعالیتها و علایق فرد رخ میدهد را یکی دیگر از اشتباهات دوستی قبل از ازدواج دانست و ذکر کرد: ممکن است از شغل خود بیرون بیایید و زنی خانهدار شوید یا از رفتوآمد با دوستان خودتان دست بکشید. هر شخصی علایق منحصر به خودش را دارد که بخشی از وجود اوست پسدست کشیدن از خواستهها در طولانیمدت از لحاظ روانی آسیبرسان است.
منقی تاکید کرد: بسیاری از افراد شکها و تردیدهایشان را نسبت به ازدواج نادیده گرفته و با همین دو دلی رابطه را ادامه میدهند. بیتوجهی به احساسات درونی و تردیدهایشان مسلما اشتباه است پس تا زمانی که شک و تردید خود را برطرف نکردهاید نباید ازدواج کنید. بهتر است به رابطه خودتان زمان بدهید تا بتوانید به شناخت بهتری از فرد مقابل خود برسید.
وی در پایان باور به تغییر همسر بعد از ازدواج را یکی دیگر از اشتباهات دوران آشنایی و قبل از ازدواج عنوان کرد و یادآور شد: این افراد به قدرت عشق، توجه و تلاش شان اعتماد کرده و بر این باورند که با بیان ابراز علاقه میتوانند همسرشان را در زندگی تغییر دهند اما باید بدانند که شما نمی توانید هیچ کس را به غیر از خودتان تغییر دهید مگر اینکه طرف مقابل تان خود خواهان تغییر باشد.
انتهای پیام
نظرات