• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99031810856
  • منبع : نمایندگی سمنان

سه عامل آسیب‌زا در آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع

تسریع در اطفاء آتش‌سوزی‌های احتمالی با تهیه نقشه راه‌های دسترسی به جنگل‌های سمنان

تسریع در اطفاء آتش‌سوزی‌های احتمالی با تهیه نقشه راه‌های دسترسی به جنگل‌های سمنان

ایسنا/سمنان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از راه دسترسی نامناسب،عدم شناخت از محیط پیرامونی و کمبود منابع آبی در مناطق جنگلی و مرتعی به عنوان سه عامل آسیب‌زا در حوزه آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع در این استان نام برد.

علینقی حیدریان در جمع مدیران حوزه مدیریت بحران این استان از شناسایی آسیب‌های این حوزه خبر داد و اظهار کرد: افراد بومی و محلی کارآمدی بیشتری در پیشگیری از آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع دارند و از همین رو منابع طبیعی استان تفاهمنامه‌هایی با دهیاری‌های حاشیه جنگل منعقد کرده است.

وی از تهیه نقشه راه‌های دسترسی به مناطق جنگلی سمنان برای تسریع در اطفا آتش‌سوزی‌های احتمالی خبر داد و اضافه کرد: راه دسترسی نامناسب و عدم شناخت از محیط پیرامونی و منابع آبی منطقه های پوشیده از جنگل و مراتع، از آسیب‌های حوزه مراقبت و پیشگیری از آتش سوزی در استان است و در دو سال گذشته رصد و بررسی این مناطق و تهیه نقشه‌ای از راه‌های دسترسی و محیط پیرامونی و منابع آبی در دستور کار این اداره کل قرار گرفت.

این مدیر مسوول گفت: منابع طبیعی و آبخیزداری استان به‌منظور سهولت در کار مراقبت از مناطق جنگلی و مرتعی، اقدام به پهنه‌بندی این مناطق کرده و با همکاری محیط زیست و شوراهای اسلامی روستاها از این مناطق حفاطت می‌کند.

وی به اهمیت جوامع محلی در مدیریت آتش‌سوزی‌ها پرداخت و ادامه داد: به دلیل توانایی، آشنایی و شناخت افراد محلی و روستاییان منطقه، طی عقد تفاهم نامه‌ای با دهیاران روستاها، از این ظرفیت برای حفظ و حراست از جنگل‌ها و مراتع در دستور کار قرار دارد.

حیدریان گفت: پیشگیری و مقابله با حریق قبل از اطفاء به صورت ویژه با اقداماتی همچون شناسایی کانون های بحرانی حریق، انجام اقدامات پیشگیرانه، اجرای مانورهای اطفاء حریق و نصب تابلوهای هشدار دهنده در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از وجود 13 انبار نگهداری و پایگاه اطفاء حریق در استان خبر داد و افزود: در حال حاضر چهار پایگاه اطفاء حریق و ۹ انبار نگهداری از لوازم و تجهیزات اطفاء حریق در استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه۹۷.۲ درصد از پهنه استان تحت مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرار دارد خاطرنشان کرد: ۳۵۲ هزار هکتار جنگل و ۳هزار و ۷۴۱ هزار هکتار مرتع و ۵ هزار و ۲۷۴ هزار هکتار بیابان در استان وجود دارد.

حیدریان ادامه داد:  ۵۸۰ هزار هکتار جنگل پهن برگ هیرکانی، ۱۵۲ هزار هکتار جنگلهای سوزنی برگ اُرُس و ۱۴۲ هزار هکتار جنگلهای کویری از قبیل تاغ و گز در استان وجود دارد.

وی یادآور شد: این ‌جنگلها و مراتع در استان مناطقی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند، چرا که به صورت مستقیم در معرض آتش سوزی و حریق قرار دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha