• شنبه / ۱۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1403101510711
  • خبرنگار : 50233

استان سمنان، پیشرو جهش تولید در دیم‌زارها

استان سمنان، پیشرو جهش تولید در دیم‌زارها

ایسنا/سمنان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از روند رو به رشد فعالیت‌های زراعی در دیم‌زارهای کم‌بازده این استان خبر داد و گفت: سمنان، استان پیشرو و از موفق‌ترین استان‌ها در کشت دیم است.

محمدرضا قاسمی در گفت‌وگو با ایسنا کسب رتبه برتر جهادکشاورزی استان در طرح ملی جهش تولید در دیمزارها را در همین راستا ارزیابی و اظهار کرد: اگرچه استان سمنان از نظر اراضی دیم، سطح زیرکشت قابل توجهی در مقایسه با بسیاری استان‌ها ندارد اما اجرای موفق طرح جهش تولید در دیم‌زارهای استان سمنان گویای توانمندی بالای جهادکشاورزی استان در این بخش است.

وی ادامه داد: براساس اعلام رسمی وزارتخانه، جهادکشاورزی استان در طرح جهش تولید دیم‌زارها در بین استان‌های با سطح کمتر از ۱۰۰ هزار هکتار رتبه نخست کشور را بدست آورده و در مجموع همه استان‌ها نیز در بین پنج استان برتر کشور قرار گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از افزایش بهره‌وری به عنوان یکی از مهمترین اهداف این طرح ملی نام برد و تصریح کرد: در طرح ملی جهش تولید در دیم‌زارها با افزایش سطح آگاهی‌های کشاورزان و توسعه فعالیت‌های آموزشی و ترویجی، میزان بهره‌وری و راندمان تولید در اراضی دیم افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه طرح جهش تولید در سال زراعی ۴۰۲- ۴.۳ در ۲۰ هزار هکتار ازاراضی دیم استان اجرا شد افزود: با توجه به کسب رتبه نخست کشور توسط استان، امسال و در سال زراعی ۴۰۳- ۴۰۴ سطح دیم‌زارهای تحت‌پوشش این طرح ملی از ۲۰ به ۲۵ هزار هکتار افزایش یافته است.

قاسمی از تلاش برای افزایش راندمان و بهره‌وری در بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: در همین راستا با دو پارک علم و فناوری استان و پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان ارتباط بهتری با هدف افزایش سطح همکاری‌ها، برقرار شده است، ضمن اینکه از ظرفیت‌های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان نیز در همین راستا استفاده می‌شود تا شاهد بهبود شرایط در حوزه‌های زراعی و باغی و حتی دام و طیور در استان باشیم.

وی از توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی در قالب اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارهای استان خبر داد و اظهار کرد: تمرکز بر مسائل اساسی کشاورزی و به ویژه تولیدات علوفه‌ای و دانه‌های روغنی، استفاده از ظرفیت پهپادها در حوزه کشاورزی، توسعه فعالیت‌های آموزشی و ترویجی و... از جمله مواردی است که به منظور افزایش بازدهی در اراضی کشاورزی استان در دستور کار جهادکشاورزی است.

وی از افزایش سطح دانه‌های روغنی استان در قالب طرح جهش تولید در دیم‌زارهای استان خبر داد و افزود: خوشبختانه در سال زراعی قبلی بارش‌های بهاری خوبی در استان ثبت شد و همین مساله به افزایش محصول در این طرح کمک کرد. امید می‌رود که امسال نیز با بهبود بارش‌ها شاهد جهش بهتری در تولید محصولات کشاورزی استان باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha