• شنبه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۷:۰۶
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 99031710186

تاکید استاندار سیستان و بلوچستان بر راه‌اندازی مجدد بازارچه مرزی پسابندر

تاکید استاندار سیستان و بلوچستان بر راه‌اندازی مجدد بازارچه مرزی پسابندر

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بازارچه مرزی ‌پسابندر دارای موقعیت و ظرفیت مناسبی برای مراودات اقتصادی با کشور پاکستان است، راه اندازی و از سرگیری فعالیتهای این بازارچه را خواستار شد.

موهبتی در جلسه ویدیو کنفرانسی با معاونین وزرای کشور، اقتصاد دارایی، صمت و جهادکشاورزی که با هدف بررسی ابعاد مختلف راه‌اندازی مجدد بازارچه‌ مرزی پسابندر در جنوب این استان تشکیل شد گفت: بازارچه مرزی پسابندر با دارا بودن موقعیت استراتژیک و تاسیسات مناسب، قابلیت تامین کالاهای مورد نیاز ایالت بلوچستان پاکستان و همچنین انجام مراودات تجاری به ویژه در زمینه صیدماهی با کشورهای عمان، چین و هند را دارد که با فراهم آمدن زمینه تجارت سالم، عزتمندی کشور را به دنبال خواهد داشت، لذا راه اندازی مجدد این بازارچه بسیار حائز اهمیت است.

 وی با ذکر این مطلب که تاسیسات و زیرساخت‌های لازم در این بازارچه وجود دارد و از طرفی اهمیت سوق الجیشی این منطقه به ویژه توجه مقام معظم رهبری که از سواحل مکران به عنوان گنج پنهان یاد می‌کنند، ادامه داد: چنانچه فعالیت اقتصادی و اشتغال‌زایی این بندر رونق بگیرد، موجب اسکان  و ماندگاری جمعیت خواهد شد و اسکان جمعیت؛ امنیت پایدار را تضمین خواهد کرد.

 نماینده‌عالی دولت در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در این منطقه استعداد دیگری از جمله ناحیه صنعتی گواتر واقع شده است که بخشی از آن مربوط به حوزه شیلات است و با راه‌اندازی این بازارچه صنعت شیلات استان توسعه پیدا می‌کند.

 موهبتی نقش این بازارچه را در قانونمند سازی مبادلات و فعالیت های قانونی صیادان ودیگر افراد فعال در مرز مهم برشمرد و اظهار داشت: در حال حاضر صیادان ایرانی ماهیانی که در کشور ما بازار فروش ندارند را پس از صید مجددا به دریا می‌ریزند و یا به صورت قاچاق با قایق های پاکستانی معامله می‌کنند که این مبادله و در کنار آن سایر فعالیت‌های غیرقانونی و کنترل نشده دارای اشکالات جدی می باشد.

وی بیان داشت: قدمت بازارچه پسابندر به عنوان تنها مرز رسمی دریایی به قبل از انقلاب می رسد و فاصله اندکی با بندر جیوانی پاکستان دارد، این در حالی است که برای رسیدن به این بندر از مرز خاکی بایستی بیش از ۳۰۰ کیلومتر مسافت طی شود.

 استاندار با بیان اینکه در قسمت شمال پسابندر یکی از مهم ترین مراکز پرورش میگوی استان با وسعت ۴۰۰۰هکتار واقع شده است، تصریح کرد: در مجموع این بندر نقطه‌ای است که از قدیم الایام تجارت در آن رونق داشته و از این حیث موقعیت استراتژیکی دارد.

 موهبتی وجود جنگل های حرّا و محل استقرار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در فاصله چند کیلومتری این بندر را از دیگر نقاط برجسته آن عنوان کرد.

 وی گفت: تخصیص منابع اعتباری دولتی در دهه های گذشته و هزینه مبلغ ۳۸میلیارد و ۳۴۲ میلیون ریال از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به استان و همچنین کمک های مردمی به مبلغ 1500میلیون ریال، توقع مردم و مسئولین محلی را برای فعالیت مجدد و رسمی این بازارچه دوچندان کرده است.

 استاندار سیستان و بلوچستان در پایان ابراز امیدواری کرد: با صدور مجوز راه‌اندازی مجدد این بازارچه علاوه بر ساماندهی مساله قاچاق به ویژه قاچاق ماهی، با وجود فعالیت ۱۴ کشتارگاه فعال در استان و مشکلات ناشی از تامین گوشت قرمز در کشور زمینه واردات دام به کشور نیز از این طریق فراهم شود.

گفتنی است پسابندر یکی از روستاها و بندرهای کوچک شهرستان دشتیاری در جنوب استان سیستان و بلوچستان و به نوعی آخرین نقطه از کشور ایران می‌باشد که در سال ۱۳۸۰ به عنوان بازارچه رسمی مصوب شده و علی رغم هزینه های زیاد، در سال ۱۳۹۰ از لیست بازارچه های فعال کشور خارج شده است.
 
پسابندر در محدوده‌ای نزدیک به مرز پاکستان و در ۸۸ کیلومتری جنوب شرقی چابهار و در خلیج گواتر واقع شده‌است.همچنین شهر بندری جیوانی پاکستان که فاصله ۱۸ مایلی با پسابندر دارد در روبروی پسابندر و در آن سوی مرز قرار ‌دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha