• دوشنبه / ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 99031206947
  • منبع : سازمان پزشکی قانونی

افزایش ۳۶ درصدی جان باختگان بر اثر غرق شدگی

افزایش ۳۶ درصدی جان باختگان بر اثر غرق شدگی

​در سال گذشته ۱۲۷۵ نفر بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن که آمار تلفات ۹۳۵ نفر بود، ۳۶.۴ درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، از کل آمار تلفات غرق شدگی در سال گذشته ۱۰۷۴ نفر مرد و ۲۰۱ نفر زن بودند، این درحالی است که تعداد مردان فوت شده بر اثر غرق شدگی در سال ۱۳۹۷، ۸۰۰ و تعداد زنان ۱۳۵ نفر بود.

بر اساس این گزارش در سال گذشته بیشترین آمار تلفات غرق شدگی با ۲۴۱ نفر در تیر ماه و کمترین آن با ۳۲ فوتی در بهمن ماه به ثبت رسیده است.

خوزستان دارای بیشترین تلفات

در سال ۱۳۹۸ نیز استان خوزستان با ۱۵۱ فوتی در صدر آمار تلفات بر اثر غرق شدگی قرار دارد. پس از آن استان‌های مازندران با ۱۰۹ و گیلان با ۱۰۸ متوفی در رتبه‌های بعدی تلفات غرق شدگی قرار می‌گیرند.

رودخانه‌ها در صدر تلفات غرق شدگی

برخلاف تصور عموم، رودخانه‌ها همواره دارای بیشترین تلفات غرق شدگی هستند و بالاترین آمار را به خود اختصاص می دهند. بر اساس آمارهای موجود در سال گذشته نیز از کل تلفات غرق شدگی، ۴۶۸ نفر در رودخانه ها جان خود را از دست داده اند که بیش از یک سوم (۳۶.۷ درصد) از کل آمار را در برمی گیرد.

بعد از رودخانه‌ها، دریا با ۱۵۱ فوتی (۱۳۰ نفر مناطق خارج طرح و ۲۱ نفر در مناطق ایمن سازی شده و مجاز) در رتبه بعدی تلفات غرق شدگی قرار دارند.

بر اساس این گزارش در سال گذشته ۱۴۰ نفر در استخرهای کشاورزی، ۱۳۷ نفر در کانالها، ۹۰ نفر در دریاچههای مصنوعی و سدها، ۸۹ نفر در استخرهای شنا، ۴۵ نفر در حوض و حوضچه‌ها، ۳۴ نفر در چاه و ۲۸ نفر در دریاچه‌های طبیعی بر اثر غرق شدگی جان باخته‌اند. ۹۳ نفر نیز در سایر مکانهای آبی جان خود را از دست دادهاند.

مرگ ۵۹۳ نفر بر اثر غرق‌شدگی در تابستان سال گذشته

از آنجا که بیشترین حجم سفرها به استانهای ساحلی در نیمه اول سال و به ویژه فصل تابستان صورت می گیرد، شاهد ثبت بیشترین تلفات ناشی از غرق شدگی در این ایام نیز هستیم، به نحوی که در تابستان سال گذشته ۵۹۳ نفر از هموطنانمان جان خود را در اثر غرق‌شدگی از دست دادند که این رقم ۴۶.۵ درصد از کل تلفات غرق‌شدگی در سال ۱۳۹۸ را به خود اختصاص می دهد.

در سال ۱۳۹۸ بیشترین موارد غرق‌شدگی به ترتیب در ماه های تیر با ۲۴۱، مرداد با ۲۰۵ و شهریور با ۱۴۷ فوتی گزارش شده است. به بیان دیگر فصل تابستان به دلیل افزایش حجم بالای سفر و گرمی هوا و تمایل افراد به شنا در رودخانه ها و دریا ها، همواره با افزایش تلفات غرق شدگی نسبت به دیگر ایام سال مواجه است.

بیشترین تلفات مربوط به سال ۱۳۹۸

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، سال گذشته بیشترین آمار تلفات غرق شدگی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که پس از سال ۱۳۹۲ (به استثنای سال ۹۶) آمار تلفات غرق شدگی به کمتر از 1000 نفر رسیده بود. کمترین آمار تلفات غرق شدگی طی این بازه زمانی، سال ۱۳۹۴ با ۸۷۹ فوتی گزارش شده است.

سازمان پزشکی قانونی کشور در آستانه آغاز تعطیلات تابستانی و با افزایش میزان سفر به ویژه به مناطق شمالی کشور و نیز افزایش حضور هموطنان در تفرجگاه‌ها و شنا در رودخانه‌ها، استخرها، کانال‌ها و ... ضمن هشدار به هموطنان، توصیه می‌کند افراد تنها از مناطق مجاز و تحت مراقبت برای شنا کردن استفاده کنند و به رعایت نکات ایمنی توجه کافی داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha