طی چند سال اخیر بارها پیش آمده که چند هزار قطعه ماهی در این رودخانه از بین رفته و این داستان امسال دوباره تکرار شد و تعداد زیادی ماهی در محدوده مشخصی از این رودخانه از بین رفتند و لاشه آنها به کنار رودخانه آمده است.
اگرچه آزمایش و نمونهگیریها برای بررسی دلیل اصلی مرگ ماهیان قرهسو آغاز شده، اما بعید نیست مانند همیشه فاضلاب عامل اصلی از بین رفتن ماهیها باشد.
آذر ولیزاده معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، درباره ماجرای مرگ تعدادی از ماهیان رودخانه قرهسو گفت: ششم خرداد ماه و در جریان پایشهای فصلی که از رودخانه قرهسو انجام میدهیم متوجه تلف شدن تعدادی از ماهیان رودخانه شدیم که عمدتا هم ماهیان ریز بودند.
وی با بیان اینکه تعداد دقیق ماهیهای تلف شده مشخص نیست، یادآور شد: مرگ ماهیها در محدوده هزار متر پایینتر از پل میدان امام حسین(ع) تا محدوده پل لب آب رخ داده است.
معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه از انجام نمونهگیری و آنالیز در چند نقطه از رودخانه قرهسو به منظور تعیین علت دقیق مرگ ماهیها خبر داد و اضافه کرد: تا روشن شدن نتایج آزمایشات، نمیتوان اظهارنظر قطعی در این باره کرد.
ولیزاده گفت: البته آنچه مشخص است ورود حجم زیادی از فاضلاب به رودخانه قرهسو است، بگونهای که نه تنها دو سوم فاضلاب شهر کرمانشاه وارد این رودخانه میشود، بلکه فاضلاب از روستاهای مسیر نیز به قرهسو میآید که بر افزایش آلودگی آب بی تاثیر نیست.
وی گفت: تا زمانیکه مشکل ورود فاضلاب به رودخانه حل نشود، امکان مرگ و میر ماهیان و سایر جانوران آبزی و کنارآبزی وجود دارد.
به گفته این مسئول، مرگ و میر ماهیان رودخانه قرهسو فقط به امسال محدود نمیشود و در سالهای گذشته نیز بارها تلفات ماهیان را شاهد بوده ایم و تنها راهکار حل ریشهای معضل آلودگی آب این رود است.
انتهای پیام
نظرات