• شنبه / ۳ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99030301360
  • خبرنگار : 71600

ریزش مجدد لیر با تصمیم عجیب بانک مرکزی ترکیه

ریزش مجدد لیر با تصمیم عجیب بانک مرکزی ترکیه

به دنبال نهمین دور کاهش متوالی نرخ بهره در ترکیه، ارزش لیر بار دیگر کاهش یافت.

به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، بانک مرکزی ترکیه در نشست اخیر خود تصمیم گفت تا نرخ بهره را با ۰.۵ درصد کاهش به ۸.۲۵ درصد برساند. این کاهش که نهمین کاهش متوالی نرخ بهره در ترکیه محسوب می شود در شرایطی اتفاق می‌افتد که برخی نهادهای مهم نظیر صندوق بین المللی پول به این کشور نسبت به عواقب کاهش بیش از حد سریع نرخ بهره هشدار داده اند.

کمیته پولی بانک مرکزی ترکیه این تصمیم را حساب شده خوانده و تاکید کرده است که اقدامات لازم را برای ثبات بخشی بیشتر به بازار پول اتخاذ خواهد کرد.

پیش از این، بانک مرکزی ترکیه برای حصول اطمینان از جلوگیری بیشتر ارزش لیر، اقداماتی نظیر افزایش سقف سواپ ارزی با بانک های مرکزی مختلف و محدود کردن میزان مجاز خروج ارز از کشور را اجرایی کرده بود.

 در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۰.۲ درصد افزایش به ۶.۸۱۴ لیر رسید. لیر ترکیه کماکان نسبت به ابتدای سال در موقعیتی ضعیف قرار دارد و تنها طی چهار ماه، ۱۳ درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است.

در حال حاضر بانک مرکزی ترکیه تنها ۲۶ میلیارد دلار ذخیره ارزی در اختیار دارد که این رقم ۱۴ میلیارد دلار کمتر از رقم ثبت شده در ابتدای سال است. طبق گفته فعالان ارزی، بانک مرکزی از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۰ میلیارد دلار ارز برای حفظ ثبات نسبی لیر به بازار تزریق کرده است.  

به گفته کارشناسان، اگر ترکیه نتواند به منابع ارزی جدیدی دست پیدا کند باید منتظر  عواقب شدیدی در بازار ارز باشد به ویژه حالا که کاهش های متوالی نرخ بهره در این کشور بر توانایی بانک مرکزی برای اجرای سیاست های حمایتی تاثیر زیادی گذاشته است.  

ارزش پول ملی ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۵ درصد در برابر اسکناس آمریکایی تضعیف شده است. در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۷.۴۲۶ لیر و هر پوند معادل ۸.۲۹۵ لیر اعلام شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۳-۰۴ ۱۸:۳۹

کاهش نرخ بهره تصمیم عجیبی نیست تنها راه نجات اقتصاد از رکود کاهش نرخ بهره هست.