به گزارش ایسنا، بنابر اعلام هیدرولیک نادری، در حال حاضر پمپهای هیدرولیک، در جای جای مختلف صنایع به کار میروند و تقریبا میتوان گفت که بدون پمپهای هیدرولیکی، بخش عظیمی از صنایع، فلج میشوند. امروز نیز قصد داریم تا شما را با دو مورد از پر کاربردترین پمپهای هیدرولیک در صنایع، یعنی پمپ رکسروت و پمپ کارتریجی آشنا کنیم. پمپ رکسروت یا همان پمپ پیستونی و پمپ کارتریجی یا همان پمپ پرهای، دو مورد از پرکاربردترین و اصلیترین پمپهای هیدرولیکی به حساب میآیند که امروز قصد داریم شما را به صورت کامل با آنها آشنا کنیم.
پمپ هیدرولیک کارتریجی چیست و ویژگیهایی دارد؟
پمپ کارتریجی یا همان پمپ هیدرولیک پرهای، نوعی از پمپ هیدرولیک محسوب میشود که از چرخش تیغههای به شکل دوار، فشار هیدرولیک را ایجاد میکند. این نوع پمپ از تیغهها، محفظه، روتور و شفت تشکیل شدهاند و آن را به نام پمپ کارتریجی پرهای نیز میشناسند. پمپهای کارتریجی دارای یک روتور شکافدار هستند که پرههای پمپ در آنها جای گرفته است. پرهها به سمت داخل یا خارج قادر به لغزش هستند و باید گفت که صدای تولید شده توسط این نوع پمپها، بسیار کمتر از انواع دندهای است.
قابلیت تعویض کارتریج پمپ، آن را تبدیل به یک گزینه مناسب برای صنایع پر استهلاک کرده است. خوشبختانه برندهای معروف و نامی در حوزه هیدرولیک، همانند هیدرولیک نادری، تحت برند هیدکالا ، کلیه امور تعمیراتی و البته فروش را در حوزه پمپ کارتریجی انجام میدهد. پس اگر از این نوع پمپ هیدرولیک استفاده مینمایید و کارتریج آن نیاز به تعویض دارد، میتوانید از فروشگاه اینترنتی هیدکالا با ۳۰ سال سابقه در زمینه فروش و تعمیر محصولات هیدرولیک، کمک بگیرید.
به صورت کلی باید گفت که طراحی پمپ هیدرولیک کارتریجی پرهای بر اساس نیروی گریز از مرکز بوده و قیمت آن نیز نسبت به انواع مدلهای دیگر بسیار مقرون به صرفه است. از طرفی طراحی کامپکت آن باعث شده تا برای بسیاری از صنایع مناسب باشد. اما از طرفی باید خاطر نشان کنیم که برای ویسکوزیته سیال بالا و یا سیالهایی که خاصیت سایندگی دارند، پمپ هیدرولیک کارتریجی، گزینه مناسبی نخواهد بود. همچنین اگر فشار کاری مدار بسیار بالا باشد، بهتر است از انواع دیگر پمپ هیدرولیک استفاده کنید.
عملکرد پمپ کارتریجی بسیار ساده است. اساس تمامی عملکرد پمپ کارتریجی بر اساس دوران شفت و ایجاد نیروی گرزیز از مرکز است. نیرو از طریق الکتروموتور کوپل شده به شفت، به تیغههای پمپ یا همان وینها منتقل میشود و به حرکت میافتند. از طریق این حرکت دوار، سیال از مخزن ورودی مکیده میشود و طی تماس با سطح رینگ بادامکی، به داخل شیار بازگشته و به خاطر کاهش حجم، به سمت خروجی رانده میشود و روند به همین شکل ادامه خواهد داشت.
پمپ رکسروت چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
پمپ هیدرولیک رکسروت یا همان پمپ Rexroth در حقیقت نام یک برند است که در بازار ایران شهرت بسیار زیادی دارد. رکسروت در سال ۲۰۰۱ میلادی، از تلفیق بخش اتوماسیون روبرت بوش و مانسمان رکسروت در کشور آلمان تاسیس شد و تا کنون به موفقیتهای زیادی در زمینه تولید انواع ماشین آلات هیدرولیک صنعتی، سیستمهای کنترل و همچنین ادوات پنوماتیک دست یافته است. منظور از پمپ هیدرولیک در بازار ایران، پمپ هیدرولیک پیستونی یا همان پمپ هیدرولیک محور پیستونی رکسروت است که شهرت بسیار زیادی دارد و در صنایع مختلف بسیار پرکاربرد است. این پمپ به صورت کلی دارای دو نوع اصلی پیستونی محوری و پیستونی شعاعی هست و در طرحهای جابهجایی ثابت و همچنین جابهجایی متغیر به بازار عرضه میشوند.
از نظر مکانیزم باید گفت که پمپهای پیستونی Rexroth، دارای مکانیزم دوارنی هستند و از نظر پمپ سیال، همانند انواع پمپهای رفت و برگشتی عمل میکنند. تفاوت اصلی این نوع پمپ با انواع پمپ رفت و برگشتی در این است که به جای یک سیلند و پیستون، در این نوع پمپ از چندین سیلند و پیستون استفاده میشود و با چرخش دورانی، پیستونها به داخل سیلندر رفته و روغن را داخل سیلند میمکند و در نیم دوره بعدی، پیستونها بیرون میآیند و سیال را به سمت خارج هدایت میکنند.
پمپ Rexroth دارای دوام بالاتر، طول عمربیشتر و مکندگی بسیار بیشتر سیال نسبت به مدلهای دیگر است و البته باید گفت که نسبت توان به وزن و بازدهی آن نسبت به سایر پمپها، ستودنی است. این دستگاه با وجود آن که طراحی خیلی کامپکتی ندارد و وزن آن زیاد است، صدای کمی تولید میکند و از نظر طراحی، برای صنایع بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
خوشبختانه فروشگاه هیدرولیک نادری (/https://hydkala.com) در زمینه فروش پمپ رکسروت نیز دارای سابقه طولانی ۳۰ ساله است و میتوانید تعمیرات انواع پمپ Rexroth را به آنها بسپارید. همچنین میتوانید انواع مختلف پمپ رکسروت را به صورت دستهبندی شده در هیدرولیک نادری تهیه کنید و درب منزل تحویل بگیرید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات