• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99023122660
  • خبرنگار : 71589

ابررایانه مایکروسافت با ۲۸۵ هزار پردازنده مرکزی و ۱۰ هزار پردازنده گرافیکی

ابررایانه مایکروسافت با ۲۸۵ هزار پردازنده مرکزی و ۱۰ هزار پردازنده گرافیکی

ابررایانه شرکت مایکروسافت که یکی از پنج پرسرعت‌ترین سیستم‌های دنیا است، دارای ۲۸۵ هزار پردازنده مرکزی(CPU) و ۱۰ هزار پردازنده گرافیکی(GPU) است که با همکاری شرکت "Open AI" سعی در آزمودن و توسعه مدل‌های کارآمد هوش مصنوعی در مقیاس بزرگ دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، سال گذشته شرکت مایکروسافت یک میلیارد دلار در شرکت "Open AI" سرمایه گذاری کرد، شرکتی که توسط "ایلان ماسک" بنیان‌گذاری شده و بر توسعه هوش مصنوعی سازگار با انسان متمرکز است. اکنون امروز در کنفرانس توسعه دهندگان "۲۰۲۰ Build" شاهد اولین نتایج این سرمایه گذاری هستیم.

مایکروسافت اعلام کرد که برای تست مدل‌های هوش مصنوعی در مقیاس بزرگ که توسط شرکت "OpenAI" توسعه یافته، یک ابررایانه با میزبانی "آزور"(Azure) ساخته است.

در حالی که ما شاهد اجرای بسیاری از برنامه‌های هوش مصنوعی متمرکز بر وظایف گوناگون، مانند شناسایی اشیاء خاص از روی تصاویر یا ترجمه زبان‌های مختلف هستیم، موج جدیدی از تحقیقات روی مدل‌های گسترده‌تر متمرکز است که می‌توانند چندین کار را به طور همزمان انجام دهند.

همانطور که مایکروسافت خاطرنشان می‌کند، این کار می‌تواند شامل تعدیل جریان بازی‌ها باشد. در واقع، این مدل‌های بزرگ می‌توانند هوش مصنوعی را برای مصرف کنندگان و توسعه دهندگان بسیار مفیدتر کنند.

این ابررایانه از ۲۸۵ هزار پردازنده مرکزی و ۱۰ هزار پردازنده گرافیکی تغذیه می‌کند که هر یک از آنها با سرعت ۴۰۰ گیگابیت در ثانیه متحد می‌شوند و ارتباط برقرار می‌کنند. در حالی که مایکروسافت اطلاعات مشخصی درباره قابلیت سرعت این ابررایانه فاش نکرده، می‌گوید این ابررایانه در فهرست برترین ۵۰۰ ابررایانه‌های افشا شده عمومی قرار دارد.

در این مرحله مشخص نیست که شرکت "OpenAI" دقیقاً چگونه از چنین سیستم قدرتمندی بهره خواهد برد، اما حداقل می‌توان انتظار داشت که نتایج جالبی به دست بیاورد. این شرکت بیشتر به ایجاد الگوریتمی شناخته شده است که می‌تواند اخبار جعلی قانع کننده بنویسد و همچنین اثبات این نکته که حتی ربات‌ها نیز می‌توانند تقلب یاد بگیرند.

شاید "OpenAI" توصیه‌ای از مایکروسافت بگیرد و چیزی شبیه به مدل‌های ریزمعماری(Turing) خود برای تولید زبان طبیعی بسازد که یک پیاده سازی مقیاس بزرگ از هوش مصنوعی است که باعث ایجاد چیزهایی مانند تولید زیرنویس به صورت زنده می‌شود. این هوش مصنوعی با ۱۷ میلیون پارامتر برای درک زبان پشتیبانی می‌شود.

مایکروسافت همچنین اعلام کرد که اقدام به تولید مدل‌های ریزمعماری با منبع باز می‌کند، بنابراین توسعه دهندگان به زودی می‌توانند از آن برای نیازهای پردازش زبان خود استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha