به گزارش ایسنا، سید پرویز فتاح در حاشیه بازدید از پروژه مقاوم سازی و بازسازی ساختمان موزه دفینه در خیابان میرداماد تهران در که همزمان با روز جهانی موزه و میراث فرهنگی انجام شد، با اشاره به انجام این بازدید همزمان با روز جهانی موزه و میراث فرهنگی، اظهار کرد: ساختمان موزه دفینه در خلال سالهای ۵۲ تا ۵۷ احداث شد و آن زمان کاربریهای متفاوتی داشته است، ولی بعدها کارشناسان عنوان کردند که این ساختمان میتواند محل مناسبی برای به نمایش درآوردن اشیاء تاریخی و میراث گرانبهای کشورمان باشد؛ لذا این ساختمان به محلی برای نمایش آثر تاریخی تحت عنوان موزه دفینه تبدیل شد.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به تلاش این بنیاد برای مقاوم سازی ساختمان موزه دفینه گفت: با توجه به اینکه حفظ نمای این ساختمان به عنوان اولین نمای پیش ساخته کشور، مورد تاکید ویژه سازمان میراث فرهنگی بود، بنیاد مستضعفان با رعایت مسائل و ملزومات این پروژه و با اخذ مجوزهای لازم، پی و ستونهای این ساختمان را مقاوم سازی کرد و برای این مقاوم سازی، کار بزرگی را رقم زد.
وی با تاکید بر اجرای عملیات مقاوم سازی بنیاد مستضعفان در ساختمان دفینه پس از اخذ مجوزهای لازم از شهرداری و سازمان میراث فرهنگی گفت: در حال حاضر عملیات مقاوم سازی این ساختمان به اتمام رسیده است و بازسازی داخلی این ساختمان در حال انجام است.
فتاح ادامه داد: این ساختمان دارای ۱۰ هزار متر مربع زیربناست که قرار است بیش از ۸ هزار متر مربع از زیربنای آن، کاربری موزهای داشته باشد و در آن اشیاء گرانبها و میراث تاریخی کشورمان به نمایش درآید.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به هزینههای چند ده میلیاردی این بنیاد برای بازسازی و مقاوم سازی ساختمان موزه دفینه گفت: امسال بیش از ۶۵ میلیارد تومان هزینه بازسازی و مقاوم سازی ساختمان موزه دفینه میشود و باید هزینههای نگهداری و حمل و نقل اشیاء تاریخی و میراثی را هم که قرار است در این موزه به نمایش درآید به این مبلغ اضافه کنیم.
وی با بیان اینکه در ساختمان موزه دفینه قرار است سه موزه مجزا به بهره برداری برسد گفت: در طبقه نخست این ساختمان قرار است موزه پول احداث شود و در آن اسکناس ها، سکهها و اوراق بهادار قدیمی به نمایش درآید؛ در طبقه فوقانی آن نیز قرار است ۱۰۰۰ اثر که عمدتا دارای سابقه تاریخی بیش از ۳ هزار سال هستند، در قالب موزه زیورآلات به نمایش درآیند.
فتاح ادامه داد: همچنین در طبقه سوم این ساختمان موزهای تحت عنوان موزه جهانی معاصر احداث میشود که ۵۰۰ اثر بی بدیل را به نمایش عموم خواهد گذاشت.
وی با تاکید بر اینکه راه اندازی این سه موزه در ساختمان دفینه، این ساختمان را به موزهای بی بدیل در کشور تبدیل میکند گفت: با توجه به اشیاء گرانبهایی که قرار است در این ساختمان و در قالب این ۳ موزه به نمایش درآید، میتوان به جرأت گفت که دفینه به موزهای تبدیل خواهد شد که در تراز ایران بی نظیر است.
رئیس بنیاد مستضعفان خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده، موزه دفینه در سال جاری و در دهه فجر افتتاح خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به آمادگی ۱۰۰ درصد بنیاد مستضعفان برای پذیرایی از بازدید کنندگان موزه هنر ایران واقع در کاخ مرمر، گفت: موزه هنر ایران همانطور که قول داده شده بود، در اواخر سال قبل آماده بازدید عموم شد، ولی با توجه به شیوع کرونا و بسته شدن موزه ها، امکان بازگشایی آن برای عموم فراهم نشد، ولی به محض بازگشایی موزهها با دستور مقامات مسئول، درهای موزه هنر ایران در کاخ مرمر نیز برای عموم باز خواهد شد.
فتاح با بیان اینکه موزه خودرو سومین موزه مجموعه بنیاد مستضعفان خواهد بود که در سال جاری به بهره برداری میرسد، افزود: در حال حاضر مجوزهای این موزه نیز اخذ شده و قرار است در این موزه، بیش از ۷۰ خودروی تاریخی، شامل اولین خودروهای وارد شده به کشور و همچنین خودروهای بی همتا در دنیا، به نمایش گذاشته شود.
رئیس بنیاد مستضعفان اضافه کرد: علاوه بر این موارد، بنیاد مستضعفان در مجموعه رامسر نیز پروژه توسعه موزه رامسر را آغاز کرده و قرار است در منطقه سخت سر، موزه بومی استان مازنداران را احداث کند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد مستضعفان، وی با تاکید بر اینکه بنیاد مستضعفان آمادگی کامل دارد تا برای نمایش تاریخ و نشان دادن فرهنگ ملی کشور، در شهرهای بزرگی همچون اصفهان، شیراز و مشهد، موزههایی را احداث کند خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت آن است که در نگاه اولیه، این اقدامات برای بنیاد مستضعفان هزینه زا است، ولی اگر به دستاوردهای فرهنگی حاصل از نمایش تاریخ و پیشینه کشور به نسل بعد توجه کنیم، خواهیم دید که نه تنها این اقدامات هزینه زا نیست بلکه دستاوردهای بسیاری خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات