به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی وزارت بهداشت در بحران کرونا، سلامت مردم است، گفت: در ثانی باید اثرات بیماری زایی و مرگ ومیر ناشی از ویروس را به حداقل برسانیم. البته قطعا اقتصاد مردم نیز برای ما مهم است و بر اساس آن تصمیمگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه حدود ۲۸۲ هزار مرکز ورزشی وجود دارد که تعداد قابل توجهی معیشت خود را با کار در آن میگذرانند، تصریح کرد: ما این مسائل را درک میکنیم، اما مجبور هستیم کاری کنیم که اولا چرخ ویروس نچرخد، ثانیا چرخ اقتصاد مردم در حرکت باشد. ولی اگر در یک مرکز بدنسازی اتفاقی بیفتد که مراجعین و کارکنان دچار آلودگی شوند و ما مجبور شویم تعطیلیها را به مدت طولانی تر اعمال کنیم، به قول سازمان بهداشت جهانی اولین تبعات بازگشاییهای زودرس بر خود اقتصاد خواهد بود و نه بر سلامتی؛ بنابراین ما احتیاطهای لازم را مدنظر قرار میهیم.
وی با تاکید بر اینکه در بسیاری از مراکز ورزشی بدنسازی استانداردهای لازم را نداریم، ادامه داد: این در حالی است که این مراکز تراکم جمعیتی بالایی نیز دارند که برای بیماری کرونا مناسب نیست. کنار هم بودن وسایل متعدد ورزشی، رختکنهای کوچک، دوش کوچک، عدم دسترسی به تهویه مناسب و... میتواند سبب انتقال ویروس کرونا بویژه هنگام ورزشهای هوازی باشد.
حریرچی افزود: هم معیشت کسانی که در باشگاههای ورزشی کار میکنند و هم انجام لیگهای ورزشی مد نظر ما است و بر اساس آن تصمیمات اتخاذ میشود. کسانی که در کمیتههای مختلف ستاد مقابله با کرونا تصمیمگیری میکنند از دانشمندان هستند و با معیارهای علمی به مسائل نگاه میکنیم. از سوی دیگر دولت نیز بستههای معیشتی برای صنوف مختلف در نظر گرفته است.
معاون کل وزارت بهداشت در عین حال اظهار کرد: پیشبینیهای ما قطعی نیست، ولی پیشبینی سازمان بهداشت جهانی این است که اوضاع کرونا در پاییز بدتر از خرداد و تابستان خواهد بود. این مطرحترین پیشبینی با شانس ۵۰ الی ۷۰ درصدی است که البته ممکن هم هست به وقوع نپیوندد.
وی که در یک برنامه تلوزیونی صحبت میکرد، افزود: اگر با معیارهای علمی امروز میگوییم فوتبال برقرار نیست، باید بگوییم در پاییز و زمستانهم برقرار نخواهد بود. اینکه اکنون لیگ برگزار نمیشود به معنای آن نیست که لیگ بعدی در موعد خود برقرار میشود.
انتهای پیام
نظرات