به گزارش ایسنا به نقل از رویترز تنها در ماه آوریل، آمریکا ۷۳۸ میلیارد دلار کسری بودجه داشته است که این رقم بیشترین کسری بودجه ثبت شده ماهانه در تاریخ معاصر این کشور محسوب میشود.
از زمان شیوع کرونا و قرنطینه سراسری در آمریکا، دولت این کشور مخارج خود را به شدت افزایش داده است. تاکنون بیش از ۸۰ هزار آمریکایی جان خود را بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست داده اند و وزارت خزانه داری در نظر دارد سه تریلیون دلار دیگر تا پایان سال استقراض کند.
یک مقام ارشد وزارت خزانه داری آمریکا با ابراز نگرانی از رشد سرسام آور کسری بودجه این کشور گفت: این ارقام واقعا تعجب آور است و هیچ وقت فکر نمی کردم آن ها را ببینم.
در ۱۲ ماه منتهی به آوریل نیز کسری بودجه آمریکا به ۱.۴۸ تریلیون دلار رسیده که حدود ۶۰۰ میلیارد دلار بیشتر از رقم ثبت شده در دوره مشابه منتهی به ماه قبل است.
برای نخستین بار از سال ۲۰۱۲ کسری بودجه آمریکا از یک تریلیون دلار عبور کرده است. بخش بزرگی از کاهش درآمدهای دولت مربوط به لایحه کاهش مالیاتی بوده است که در سال ۲۰۱۷ تصویب شد و به گفته منتقدان طرح می تواند طی یک دهه تا نیم تریلیون دلار به کسری بودجه آمریکا اضافه کند. با این حال جمهوری خواهان به دنبال تصویب دور دوم لایحه کاهش مالیاتی هستند.
دفتر کنترل بودجه آمریکا پیش بینی کرده است با تداوم روند استقراض کنونی حجم بدهی های آمریکا تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۳۱ تریلیون دلار برسد.
جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا پیشتر هشدار داده بود که رشد اقتصادی این کشور در سطح ناپایداری قرار دارد و می تواند قدرت بانک مرکزی برای مقابله با بحران های مالی و اقتصادی پیش رو را تضعیف کند. وی از نمایندگان کنگره خواسته است تا با اعمال محدودیت های بودجه ای بیشتر به این بانک در دستیابی به رشد پایدار کمک کنند.
کسری بودجه دولت آمریکا تا پایان ماه ژانویه به یک تریلیون و ۵۳ میلیارد و ۹۹۷ میلیون دلار رسیده است تا بدین ترتیب نسبت کسری بودجه به تولید ناخاص داخلی این کشور به ۴.۸۴ درصد برسد. بین بازه زمانی ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۹ بیشترین کسری بودجه آمریکا مربوط به سال ۲۰۱۰ با ۸.۹۶۵ درصد و بیشترین مازاد بودجه مربوط به سال ۲۰۰۰ با ۲.۳۷ درصد تولید ناخالص داخلی بوده است.
انتهای پیام
نظرات