به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اقدام از سوی ژایر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل در حالی صورت گرفته که نفوذ ارتش در دولت در حال رشد است.
مدافعان محیط زیست به شدت این دستور از سوی بولسونارو را مورد انتقاد قرار داده و گفتند، آژانسهای محیط زیست تنها نهادهایی هستند که دارای تجربیات لازم برای حفاظت از جنگلهای آمازونند.
سال گذشته میلادی، بولسونارو تا ماه اوت منتظر ماند تا نیروها را در پی انتقادهای بینالمللی ناشی از موج گسترده آتشسوزیها در آمازون در این جنگلهای بارانی مستقر کند.
جنگلزدایی در آمازون برزیل در ۲۰۱۹ رکورد زد و در مارس سال جاری میلادی نیز رشد ۵۱ درصدی داشت.
در این دستور برخلاف سال گذشته میلادی، رئیس جمهوری برزیل به ارتش این اختیار را داده تا فعالیتهای آژانسهای حفاظت محیط زیست را هماهنگ کند.
یکی از مقامهای حفاظت محیط زیستی برزیل درباره دستور از سوی رئیس جمهوری برزیل گفت، انتقال قدرت از نهادهای حافظ محیط زیست به ارتش غیرقابل قبول است.
وی ادامه داد: ارتش میتواند در موقعیتهای حساس یاری رسان باشد اما در ارتباط با آژانسهای حفاظت از محیط زیست، بایستی با آنها مشورت شود نه آنکه تابع باشند. این آژانسهای محیط زیستی هستند که تجربه لازم را دارند و میدانند چطور باید عمل کنند.
حکم ارتش از ۱۱ مه تا ۱۰ ژوئن سال جاری میلادی قابلیت اجرایی دارد اما از آنجا که بولسونارو سال گذشته میلادی این حکم را تمدید کرد، میتوان در مجموع برای ۶۰ روز قابل تمدید باشد.
معاون رئیس جمهوری برزیل نیز گفته بود که دولت قصد دارد تا ارتش را به عنوان بخشی از برنامه ایجاد پایگاهها در منطقه آمازون به منظور مقابله با جنگلزدایی مستقر کند.
انتهای پیام
نظرات