• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99021611340

مدیرکل بنیاد مسکن فارس:

سال گذشته ۸۰۰۰ سند روستایی و شهری در فارس صادر شد

سال گذشته ۸۰۰۰ سند روستایی و شهری در فارس صادر شد

ایسنا/فارس مدیرکل بنیاد مسکن فارس اعلام کرد که سال گذشته بیش از ۸۰۰۰ سند برای اماکن مسکونی در نقاط شهری و روستایی تحت پوشش این بنیاد در سراسر استان صادر شده است.

عطاالله زمانی سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سال گذشته ۵ هزار ۴۴۶ سند روستایی و ۲ هزار ۷۲۵ سند شهری در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر در استان صادر شده است، گفت: شاخص صدور سند روستایی در فارس ۶۷.۷ درصد و این شاخص در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت ۱۶.۷ درصد است.

وی گفت: جمهوری اسلامی در چهار دهه خدمات بسیار ارزشمندی به مردم ایران به ویژه در مناطق روستایی و محروم ارایه کرده که در این میان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان نهادی که پس از انقلاب ایجاد شده، سهم بسزایی در خدمت رسانی به کشور به ویژه روستاییان داشته است.

زمانی افزود: بنیاد مسکن‌ نهاد انقلاب‌ اسلامی‌ است‌ بر اساس‌ فرمان‌ ۲۱ فروردین‌ ۱۳۵۸ امام خمینی (ره) به‌ منظور تامین‌ مسکن‌ محرومان‌ به‌ ویژه‌ روستاییان‌ در چارچوب‌ سیاست‎ها و برنامه‌های‌ دولت‌ تشکیل‌ شد  و از آن زمان تاکنون در راستای اهداف انقلاب و آرمان های نظام اسلامی و بر مبنای در اولویت قرار دادن نیازهای توسعه روستاها حرکت کرده است.

مدیرکل بنیاد مسکن فارس ادامه داد: مطالعه‌ و بررسی‌ در زمینه‌ تشخیص‌ و تعیین ‌نیازمندی‌های‌ مسکن‌ محرومان‌، تهیه‌ طرح‌ مجتمع و واحدهای‌ مسکونی ‌ارزان قیمت‌ و اجرای‌ آنها به‌ طور مستقیم‌ یا با مشارکت‌ مردم‌ و البته همکاری‌ دستگاه‌های‌ ذیربط و تهیه زمین‌ مورد نیاز طرح‎ها از وظایف این نهاد انقلابی بوده است.

به گفته زمانی، تهیه‌ طرح‎های‌ هادی‌ و اصلاح‌ معابر در روستاها یکی از اصلی ترین وظایف بنیاد مسکن در این سال‎ها بوده که در کنار مقاوم سازی و بهسازی خانه‎های روستایی کارنامه درخشانی از این نهاد به ثبت رسانده است.

او عنوان کرد: به طور متوسط هر سال ۷۰۰هزار نفر از جمعیت روستاهای کشور کاسته می‎شود و از سال ۱۳۷۵ تاکنون حدود ۶۰۰ روستا به شهر تبدیل شده که این یعنی اهالی ۶۰۰ روستا دیگر منبع مولد نیستند و بیشتر آنان به مصرف کنندگانی تبدیل شده٫اند که فرهنگ شهرنشیی آنها را از زمین و دامشان دور کرده است و از طرفی سهم روستاییان مهاجر از ۱۹ میلیون نفر ساکن در مناطق حاشیه ای قابل توجه خواهد بود.

مدیرکل بنیاد مسکن فارس خاطرنشان کرد:‌از جمله اهدافی که بنیاد مسکن بر آن تاکید می‎کند و در سایه مدیریت جهادی و تلاش جمعی محقق خواهد شد ایجاد انگیزه ماندگاری در روستاها و کاهش مهاجرت‎های ناخواسته است ، بنیاد مسکن با ایجاد تعادل و عدالت در بهره مندی روستاها از سهم برابر با شهرها در توسعه می‎کوشد تا از انگیزه‎های مهاجرت بکاهد و با تامین معیشت و عمران و آبادانی  انگیزه بیشتری برای ماندن روستاییان در روستاها و حفظ جمعیت روستایی ایجاد کند.

زمانی خاطرنشان کرد: در این راستا بنیاد مسکن اقداماتی از جمله واگذاری زمین به زوج‎های جوان ، صدور اسناد مالکیت برای واحدهای روستایی و رونق معاملات، کاستن از اختلافات ملکی و حذف واسطه گری و زمین خواری و همچنین تجدید نظر در اجرای طرح‌های هادی و افزایش حریم روستاها و بالطبع توسعه روستاها را انجام داده است.

به گفته او، صدور اسناد مالکیت شهری و روستایی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و در همه روستاهای استان فارس با مشارکت ثبت اسناد و املاک یکی از عملکردهای قابل توجه بنیاد مسکن است که به افزایش ماندگاری روستاییان در روستاها کمک می‌کند.

مدیرکل بنیاد مسکن فارس همچنین گفت: در زمینه واگذاری زمین به متقاضیان و زوج‎های جوانی حرکتی شایسته در مناطق مختلف استان فارس دنیال شده است ، در سال گذشته ۳ هزار ۳۹۹ قطعه زمین مسکونی در روستاهای استان واگذار شده که زمینه ماندگاری بیشتر و کاهش مهاجرت‎های ناخواسته را ایجاد کرده است ، از ابتدای اجرای طرح واگذاری زمین به متقاضیان تا کنون بنیاد مسکن ۹۸ هزار ۳۴۰ قطعه زمین واگذار کرده و استان فارس در این زمینه به شاخص ۲۴.۲ درصد رسیده است.

زمانی تاکید کرد: شاید آسفالت یک کوچه یا معبر شهری برای ساکنان شهرها چندان کار بزرگ و آرمانی محسوب نشود اما در شرایطی که منابع مالی دستگاههای اجرایی بشدت دستخوش تغییر شده و بودجه‌های انقباضی اجرای طرح‌ها و پروژه را تحت تاثیر قرار داده است، بنیاد مسکن در روستاها با بهره گیری از طرح موسوم به قیر رایگان مبادرت به توسعه معابر روستایی کرده است، این طرح حتی در دورافتاده ترین روستاهای استان هم اجرا شده است و طعم خدمت را در کام مردم این مناطق شیرین کرده است.

او در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار در استان فارس دارای طرح هادی هستند ، با اجرای این طرح‌ها در سال گذشته در ۴۱۰ روستای دیگر ، شاخص اجرای طرح  به ۵۴ درصد رسید که فراتر از متوسط  شاخص کشوری است. تا کنون این طرح‌ها در یک هزار و ۲۶۴ روستای استان فارس اجرا شده است. همه این موارد بیانگر آن است که چرخ توسعه و محرومی زدایی در استان فارس با سرعت در حال گردش و حرکت است .

مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس اعتبارات مصوب برای اجرای این طرح‎ها را ۴۹۲ میلیارد ریال اعلام و خاطرنشان کرد که ۳۶۷ میلیارد ریال از کل این مبلغ تخصیص یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha