• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99021611291
  • خبرنگار : 71603

با پچ هوشمند ساخت محققان آمریکایی صورت می‌گیرد

تشخیص "کووید-۱۹" قبل از بروز علائم آن

تشخیص "کووید-۱۹" قبل از بروز علائم آن

محققان آمریکایی موفق به تولید یک پچ پوستی شدند که می‌تواند ابتلا به بیماری "کووید-۱۹" را قبل از بروز علائم آن، تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، محققان دانشگاه "نورث‌وسترن"(Northwestern) و بیمارستان تحقیقاتی "شرلی تیان ابیلیتی‌لب"(Shirley Tyan AbilityLab) در شیکاگو، یک پچ پوستی ساختند که به اندازه یک تمبر بوده و از مواد نرم سیلیکونی ساخته شده است.

این پچ پوستی به گلو متصل شده و تنفس، سرفه، ضربان قلب و دمای بدن کاربر را تحت نظر می‌گیرد تا بتواند علائم اولیه بیماری "کووید-۱۹" را تشخیص دهد.

اطلاعات به دست آمده توسط پچ به یک سیستم ابری که در آن الگوریتم‌ها کیفیت بیماری "کووید-۱۹" را شناسایی می‌کنند، ارسال می‌شود. البته این الگوریتم‌ها همچنان در حال توسعه هستند.

این پچ پوستی که به گلو می‌چسبد، یک واسط دیجیتالی برای پزشکان ایجاد می‌کند چرا که سیستم به کار گرفته شده در دستگاه یک خلاصه گرافیکی از تمام علایم کاربر را به پزشک ارسال می‌کند.

در نتیجه پزشک می‌تواند از طریق این اطلاعات دیجیتالی، روند درمان بیمار خود را پیگیری کند.

در پایان هر روز، کاربر به راحتی پچ را از گلوی خود جدا می‌کند و در یک شارژر بیسیم قرار می‌دهد. از آنجا که این دستگاه کوچک، سیم، پورت شارژ، الکترود یا باطری قابل جدا شدن ندارد، می‌تواند هنگام دوش گرفتن هم پوشیده شود و به سهولت استریلیزه گردد.

حسگرهای موجود در پچ می‌توانند ارتعاشات لحظه‌ای که با حرکات دیواره قفسه سینه ایجاد می شوند را تشخیص دهند.

این به این معناست که پچ می‌تواند علائم زیستی را کنترل کند.بدون اینکه صداهای پس زمینه که عموما یک مشکل برای اندازه‌گیری‌های صوتی محسوب می‌شود، اختلالی در کار دستگاه ایجاد کند.

"جان راجرز"(John Rogers) محقق پروژه از دانشگاه "نورث‌وسترن" اظهار کرد، دستگاه ساخت ما در محل مناسبی از بدن قرار می‌گیرد و می‌تواند میزان تنفس، صداها و فعالیت‌های تنفسی را به خوبی اندازه‌گیری کند. چرا که در محل قرارگیری پچ، هوا در نزدیکی پوست جریان دارد.

محققان پروژه گفتند که این پچ چسبیدنی در حال گذراندن مراحل آزمایشی خود روی ۲۵ بیمار مبتلا به "کووید-۱۹" است.

این محققان قصد دارند از داده‌های به دست آمده از آزمایش انسانی پچ برای تقویت الگوریتم‌های خود استفاده کنند و در گام بعدی پروژه خود، اندازه‌گیری سطح اکسیژن خون را هم به قابلیت‌های دستگاه اضافه کنند.

نتایج پژوهش در مجله "Nature Biomedical Engineering" انتشار یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha