• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۷:۵۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99021611141
  • خبرنگار : 50004

مدیر گروه کارشناسان سلامت روانی مرکز بهداشت آذربایجان شرقی:

۲۶ درصد از مبتلایان به کرونا و خانواده‌های آنان علایم و مشکلات روانشناختی دارند

 ۲۶ درصد از مبتلایان به کرونا و خانواده‌های آنان علایم و مشکلات روانشناختی دارند

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر گروه کارشناسان سلامت روانی مرکز بهداشت آذربایجان شرقی، گفت: حدود ۲۶ درصد از مبتلایان به کرونا و خانواده‌های آنان در استان علایم، نشانه‌ها و مشکلات روانشناختی دارند.

وهاب اصل رحیمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به مصاحبه و ارزیابی استانی سلامت روان ۹۸ درصد از مبتلایان به کرونا و خانواده‌های آنان توسط روانشناسان مراکز جامع سلامت، اظهار کرد: نزدیک به ۱۰ درصد از این افراد با افت عملکرد در انجام کارها و فعالیت‌های روزانه‌ روبه‌رو بوده و ۱۰ درصد نیز استرس و نگرانی دارند.

وی افزود: در نزدیک به پنج درصد از این افراد اختلالات روانپزشکی و در ۱۰ درصد نیز مشکلات معیشتی مشاهده شده است.

وی گفت: بخش اعظمی از خانواده‌ها به دلیل کثرت و فراوانی هنوز به خدمات سلامت روان دسترسی ندارند و باید حتما در آینده از طریق بهداشت، بهزیستی، هلال احمر، سازمان نظام روانشناسی و سایر ارگان‌ها و نهادها این خدمت در سطح عام ارائه داده شده و نسبت به صیانت از سلامت روانی و اجتماعی مردم به صورت عام و مبتلایان و خانوداه‌های آن‌ها به صورت خاص اقدام شود. 

اصل رحیمی تاکید کرد: هر بحرانی به خصوص بحران‌های پاندمیک که تقریبا از حوزه اختیار انسان خارج است، موجب نگرانی، وحشت و استرس شدید شده و به تبع نگرانی و استرس، احتمال مختل شدن کارکردهای اجتماعی فرد، افزایش رفتارهای پرخاشگرانه و در نهایت اضطراب و انواع فوبی‌ها و افسردگی نیز خیلی زیاد است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه از زدن انگ و برچسب‌هایی مانند کرونایی، مشکوک به کرونا و یا مقصر دانستن مبتلایان به این بیماری خودداری کنید، گفت: کرونا ویروس مخصوص افراد خاصی نبوده و همه در برابر آن به یک اندازه آسیب‌پذیر هستیم؛ بنابراین با فرد مبتلا و خانواده او با احترام و کرامت برخورد کنیم. 

وی متذکر شد: در صورت فوت شدن یکی از عزیزانمان بر اثر این بحران به هر شکل ممکن یاد و نام و خاطر او را عزیز داشته و از طرق مختلف مانند ارسال پیام‌های تسلیت، تلفن و گرد هم آیی مجازی با مصیبت دیدگان به صورت موثر و مستمر هم نوایی و همدردی کنیم. 

کارشناس مسئول سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خاتمه با تاکید بر ضرورت پیگیری سلامت روان به عنوان معضلی احتمالی در دوران پسا کرونا گفت: مجموعه تمامی ارگان‌ها و موسسات دولتی و غیر دولتی باید در دوران پسا کرونا سلامت روان مردم را به عنوان یک اصل مسلم و موکد در سلامت فردی و اجتماعی مورد توجه قرار داده و در این زمینه سیاست گذاری، برنامه ریزی و سرمایه گذاری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha