• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۰:۱۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 99021510293
  • خبرنگار : 71070

نقش طرح تحول سلامت در کاهش مرگ های ناشی از کرونا به روایت وزیر سابق بهداشت

نقش طرح تحول سلامت در کاهش مرگ های ناشی از کرونا به روایت وزیر سابق بهداشت

وزیر سابق بهداشت ضمن اشاره به دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت و نقش آن در کنترل کرونا و همچنین کاهش مرگ های ناشی از آن در کشور، در عین حال از دولت و مجلس خواست که اجازه ندهند از این طرح تنها نام و گذشته ای پرافتخار باقی بماند و با اصلاح ایرادات آن کمک کنند تا مردم طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده و با تکمیل و توسعه بیشتر آن، از نظام سلامت و بیمه درمانی کارآمد برخوردار شوند.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی همزمان با ۱۵ اردیبهشت ماه و سالروز اجرای طرح تحول نظام سلامت، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: « ۱۵ اردیبهشت ماه مصادف با سالروز شروع طرح تحول سلامت است. اهداف مهم این طرح بزرگ اجتماعی که در سال ۹۳ آغاز شد، در کنار ارتقا خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی و تحقیقاتی علوم پزشکی، کاهش هزینه های مردم هنگام مراجعه به مراکز درمانی و افزایش دسترسی ایشان به خدمات بهداشتی و درمانی در سراسر کشور، به ویژه مناطق محروم بود.

قریب به پنج سال تلاشی فراوان و مثال زدنی به منظور توسعه زیر ساخت ها برای استقرار نظام ارجاع، پزشک خانواده، تشکیل پرونده الکترونیک سلامت، افزایش حمایت های بیمه ای و بیمه کردن تمام ایرانیان (بویژه ۱۱ میلیون حاشیه نشین شهرها) انجام شد. همزمان اقدامات ارزشمندی در خصوص حذف دریافت های غیرقانونی، نجات اکثر بیمارستان های دولتی از ورشکستگی از طریق اصلاح تعرفه های درمانی (پس از ۲۷ سال)، افزایش و تامین منابع مالی پایدار برای حوزه سلامت و ده ها پروژه دیگر در حوزه های آموزشی، پژوهشی و دارو و تجهیزات پزشکی طراحی و به مرحله اجرا درآمد.

علیرغم کم لطفی برخی و برخورد سیاسی برخی دیگر، شاهد بودیم که در پایان چهار سال اول اجرای این طرح، برای اولین بار در کشور، هزینه مردم در مراجعه به مراکز دولتی از رقم فزاینده ۵۸ درصد در پایان سال ۹۱ به رقم غیرقابل باور ۳۴.۸ درصد کاهش یافت.

اکنون و در جریان مبارزه با بیماری کرونا، مردم شریف ایران ضمن قدرشناسی از مجاهدت های بی نظیر کادر بهداشت و درمان، قدردان زحمات تمام کسانی هستند که با تکمیل شبکه بهداشت در قالب ساخت و تجهیز و بهره برداری از ۹هزار خانه و پایگاه بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت، تعمیر و بازسازی ۱۷هزار مرکز بهداشتی و نیز تکمیل نیروی انسانی مورد نیاز شامل بهورزان و مراقبین سلامت، ماما و پزشک خانواده، زیرساخت مناسبی برای کنترل این بیماری در اختیار وزارت بهداشت قرار دادند.

همچنین با ساخت و راه اندازی بیش از یکصد بیمارستان در قالب ۳۲ هزار تخت بیمارستانی و هزاران تخت ویژه و ICU جدید و ۲۵۰۰ تخت تجهیز بیش از ۵۰۰ بیمارستان دولتی، بدون تردید از مرگ تعداد قابل توجهی از هموطنان عزیز مبتلا به کرونا پیشگیری شد.

درود و رحمت بی پایان خداوند بر همه عزیزانی که در اجرای این طرح نقش داشته و به تحقق اهداف آن کمک کردند.

امید که مجلس و دولت اجازه ندهند از طرح تحول سلامت تنها نام و گذشته ای پرافتخار باقی بماند و با اصلاح ایرادات آن کمک کنند تا مردم بزرگوار ایران طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده و با تکمیل و توسعه بیشتر این طرح، از نظام سلامت و بیمه درمانی کارآمد برخوردار شوند. »

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha