معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی اراک گفت: متاسفانه تعدادی از دانشجویان بدون اینکه نیازی به وام های دانشجویی داشته باشند، اقدام به ثبت درخواست برای گرفتن این وام ها می کنند و صرفا به جهت اینکه می بینند مبلغی در اختیار دانشجو قرار داده می شود و زمان بازپرداخت آن هم بعد از اتمام دوران تحصیل است، برای ثبت نام وام اقدام می کنند.
مجتبی گودرزی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تسهیلاتی که در نیم سال اول سال تحصیلی جاری به دانشجویان این دانشگاه پرداخت شده است، اظهار کرد: در این مدت وام های دانشجویی متنوعی از قبیل وام های شهریه، ضروری، مسکن، تغدیه و... به دانشجویان این دانشگاه پرداخت شده است که البته تمامی این وام ها در نیم سال دوم سال تحصیلی نیز در دسترس همه دانشجویان قرار دارد.
وی افزود: وام مسکن هم برای دانشجویان متاهل و هم برای دانشجویان مجرد قابل استفاده است و کسانی می توانند از این وام استفاده کنند که در شهر محل تحصیل خود اقامت داشته باشند. به طور میانگین میزان پرداخت این نوع از وام به دانشجویان متاهل در حدود 4.5 میلیون تومان است که البته این رقم بسته به شرایط دانشجو و شهر محل تحصیل اعم از کلانشهر یا شهرهای کوچک می تواند برای هر شخصی متغییر باشد. این وام در نیم سال تحصیلی گذشته به 11 نفر از دانشجویان متاهل این دانشگاه پرداخت شده است.
وی افزود: خوشبختانه صندوق رفاه دانشجویان در پرداخت وام های شهریه و ضروری به دانشجویان این دانشگاه تاکنون کاملا حمایت کرده است و مبالغ مورد نظر را به صورت صد در صد به ما تخصیص داده است.
وی در ادامه با اشاره به وام هایی که در نیم سال تحصیلی گذشته در اختیار دانشجویان قرار گرفته است، گفت: در نیم سال تحصیلی سال گذشته 152 فقره وام مسکن، 228 فقره وام تحصیلی، 90 فقره وام ضروری، 196 فقره وام تغذیه، سه فقره وام ازدواج و 21 فقره وام عتبات در اختیار دانشجویان قرار گرفته است. مبلغ وام های شهریه و مسکن هر کدام 450 هزار تومان است که به طور مستقیم به حساب دانشجو واریز می شود.
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی اراک بیان کرد: همچنین در نیم سال تحصیلی جاری 180 وام تحصیلی با مجموع 875 میلیون ریال، 40 وام مسکن با مجموع 380 میلیون ریال و 17 وام ضروری با مجموع 175 میلیون ریال به دانشجویان پرداخت شده است. تعدادی وام تغذیه نیز به دانشجویان پرداخت شده است که مبلغ این وام به طور مستقیم از حساب دانشگاه به حساب ژتون تغذیه دانشجویان واریز می شود و پول مستقیما به دست دانشجو نمی رسد.
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی اراک گفت: در حال حاضر حدود 23 وام متنوع برای دانشجویان در دسترس است و از آنجاکه تعداد زیادی از این وام ها برای همه دانشجویان قابلیت استفاده ندارند، صندوق رفاه دانشجویان سعی دارد تعداد این وام ها را کم و شیوه پرداخت آنها را نیز هدفمندتر از گذشته کند.
وی افزود: متاسفانه تعدادی از دانشجویان بدون اینکه نیازی به مبلغ این تسهیلات داشته باشند اقدام به گرفتن این وام ها می کنند و صرفا به جهت اینکه می بینند رقمی در اختیار دانشجو قرار داده می شود و زمان بازپرداخت آن هم بعد از اتمام دوران تحصیل است، برای ثبت نام وام اقدام می کنند. دانشگاه بر همین اساس قبل از پرداخت قطعی وام به دانشجویان بررسی های لازم را انجام می دهد و این طور نیست که اسم هرکسی که برای وام ثبت نام می کند برای پرداخت وام به مرکز ارسال شود.
گودرزی تاکید کرد: دانشگاه دارای بودجه مشخصی برای وام های دانشجویی است و برای اینکه این وام ها در اختیار کسانی که نیاز بیشتری دارند قرار بگیرد، خود دانشگاه قبل از ارسال اسامی به تهران، بین دانشجویان غربالگری می کند؛ هرچند دانشگاه سعی دارد به همه کسانی که متقاضی وام هستند مبلغ وام را پرداخت کند، اما به دلیل سقف مشخصی که صندوق رفاه برای هر دانشگاه در نظر گرفته است، ممکن است پرداخت وام به همه دانشجویان ممکن نباشد.
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی اراک تصریح کرد: متاسفانه عده ای هستند که به این وام ها نیاز دارند، اما نمی توانند تعهد محضری لازم را برای وام تهیه کنند و همین امر معمولا باعث می شود که کسانی که مشکل بیشتری دارند، در دریافت وام هم با مشکل بیشتری مواجه باشند.
انتهای پیام
نظرات