• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99021309173
  • خبرنگار : 99999

در پی مخالفت الوفاق با آتش‌بس

ناوشکن‌های ترکیه در مقابل سواحل لیبی مستقر شدند/ ۱۰ پهپاد ترکیه در اختیار دولت السراج

ناوشکن‌های ترکیه در مقابل سواحل لیبی مستقر شدند/ ۱۰ پهپاد ترکیه در اختیار دولت السراج

خبرنگار العربیه بامداد شنبه دوم ماه مه ۲۰۲۰ اعلام کرد تنها دو روز پس از مخالفت دولت الوفاق با آتش‌بس اعلام شده دو ناوشکن ترکیه‌ای در مقابل سواحل القره بوللی لیبی مستقر شده‌اند که گمان می‌رود برای بمباران نیروهای ارتش شرق لیبی در ترهونه تدارک دیده‌ شده‌اند.

به گزارش ایسنا، به گزارش العربیه، استقرار دو ناوشکن ترکیه‌ای در آب‌های ساحلی لیبی دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که دولت الوفاق لیبی با فراخوان آتش‌بس در ماه رمضان که از سوی کشورهای «دوست» مطرح شده و با موافقت ارتش شرق لیبی همراه بوده را رد کرد.

این در حالی است که سرلشکر احمد المسماری سخنگوی فرماندهی کل ارتش شرق لیبی چهارشنبه ۲۹ آوریل گفت که ارتش لیبی و در پاسخ به فراخوان‌هایی از کشورهای دوست و برادر با برقراری آتش‌بس انسانی طی ماه رمضان و متوقف شدن عملیات‌های نظامی در لیبی موافقت کرد.

سخنگوی ارتش شرق لیبی در کنفرانسی خبری توضیح داد که ارتش شرق لیبی به فراخوان‌های کشورهای دوست و برادر برای توقف فوری جنگ طی ماه رمضان پاسخ مثبت داده است.

المسماری همچنین گفت که ارتش شرق لیبی ضمن موافقت با آتش‌بس اعلام شده حق خود در واکنش به هر گونه تهدید یا تحرکات مشکوک و نقض آتش‌بس از سوی شبه‌نظامیان مسلح وابسته به دولت الوفاق را محفوظ می‌داند.

در همین راستا آنکارا با دخالت در موضع لیبی درباره اعلام آتش‌بس، گفت که در مقابله با ارتش ملی لیبی «به حمایت از دولت الوفاق ادامه می‌دهد».

در مقابل اما دولت الوفاق پنج‌شنبه وضمن مخالف با آتش‌بس اعلام شده تهدید کرد که به حملاتش علیه «کانون‌های تهدیدآمیز در هر جا که باشند، ادامه خواهد داد و به وجود گروه‌های غیرقانونی در سرتاسر کشور پایان خواهد داد.

این در حالی است که سازمان ملل متحد و آژانس‌های امدادرسان پیش‌تر فراخوان‌هایی را برای اعلام آتش‌بس جهت مقابله با بحران پاندمی بیماری ابتلا به ویروس جدید «کرونا» داده و خواستار توقف جنگ و ازسرگیری مذاکرات نظامی مشترک با هدف دستیابی به توافق دائم برای آتش‌بس بر پایه نقشه راه بین‌المللی شدند.

در بیانیه سازمان ملل متحد آمده که ضروری است «دو طرف فرصت را غنیمت شمرده و تمام عملیات‌های نظامی را فورا متوقف سازند».

همچنین یک منبع نظامی در لیبی که خواست نامش فاش نشود، گفت، دولت ترکیه حدود ۱۰ پهپاد "عنقا" را به دولت السراج فرستاده است که اندازه آن از پهپاد "بیرقدار" بزرگتر است که تاکنون شورشی‌های ارتش شرق لیبی بسیاری از آنها را رهگیری کرده‌اند.

این منبع گفت، پهپادهای عنقا به سیستم حفاظتی دانشکده نیروی هوایی مصراته متصل می‌شوند. این سیستمی است که موج‌های پارازیت را می‌شکند تا از سقوط آنها محافظت کند.

به گفته این منبع، دستگاه محافظت از پهپاد عنقا به ماهواره وصل است زیرا مانند پهپهاد "پرداتور" آمریکایی و انگلیسی از طریق ماهواره کار می کند.

در همین راستا، محمد حسن، از افسران ارشد "ارتش شرق" گفت، پهپاد عنقا ترکیه اخیرا پیشرفته شده و از سطح جمع آوری اطلاعات لجستیکی به جنگنده‌ای تبدیل شده که اهداف زمینی و دریایی را رهگیری می‌کند. اما سرنوشت این پهپاد بهتر از پهپاد "بیرقدار" نخواهد بود چرا که بزرگ بودن اندازه و سرعت چرخشش یکی از نقاط ضعف اصلی است و ناکامی این پهپاد در دیرالزور سوریه دلیل کافی بر ناکارآمدی آن است.

وی افزود، هدف دولت ترکیه از ارائه این تسلیحات به دولت توافق ملی نظارت بر لیبی و تلاش برای تقویت پتانسیل این دولت برای مقابله با نیروهای "ارتش ملی لیبی" است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۲-۱۳ ۱۵:۴۳

خیلی خوب میشه اگه نصف لیبی مال سراج و نصف دیگه مال حفتر باشه

avatar
۱۳۹۹-۰۲-۱۴ ۱۱:۰۹

تجزیه هیچ جا خوب نیست. دیدید تجزیه سودان چه بلائی سر این کشور آورد. کره هم همین مسئله تجزیه رو تجربه کرده.

avatar
۱۳۹۹-۰۲-۱۴ ۱۲:۴۹

ترکیه به خواست و درخواست دولت قانونی و مشروع لیبی که توسط سازمان ملل و دیگر نهادهای بین المللی به رسمیت شناخته شده در لیبی دخالت نظامی کرده دقیقاً مثل ایران در سوریه پس چرا واقعاً دنبال جو سازی بر علیه اون هستید

avatar
۱۳۹۹-۰۲-۱۵ ۱۱:۰۸

_ حمایت ترکیه از دولت وفاق ملی به رهبری فائز السراج از روی خیرخواهی و انساندوستی نیست و این کش ر نیز بخشی از پازل نقشه شوم غرب برای نا امن و غیر مستقر شدن کشور لیبی می باشد ، به ویژه که خبرها از انتقال مزدورانی از س ریه به لیبی توسط ترکیه سخن می گوید همین امر بر شعله ور شدن آتش جنگ در لیبی می انجامد زیرا که طحنون بن زاید رئیس سازمان امنیت امارات نیز سفری به سودان و چاد کرده و درحال جمع آوری مزدوران سودانی و چادی و انتقال آنها به سوریه برای مقابله دولت وفاق ملی و همراهی با ارتش ملی لیبی به رهبری ژنرال خلیفه حفتر می باشد . _ موضوع مورد توجه غرب برای نا امن ماندن لیبی ، مسئله نفت بسیار خالص و سریع الاستخراج این کشور است که در صورتی که د لت مستقر و قدرتمند در لیزی بر سر کار بیاید ،عرب و به ویژه آمریکا نخواهند توانست که به راحتی و مانند اکنون ، نفت لیبی را غارت کنند . _ سازمان ملل و نماینده آن نیز قدرت اختیار چندانی ندارند و دلیل آن مصوبه سال قبل این سازمان بر عدم فروش و یا رساندن سلاح به هیچ یک از اطراف درگیری در این کشور است که نه ترکیه به آن عمل می کند و نه امارات و دیگران .