• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99021309046
  • خبرنگار : 50274

چگونه تغذیه سالمی برای روزه داری در دوران کرونا داشته باشیم؟

چگونه تغذیه سالمی برای روزه داری در دوران کرونا داشته باشیم؟

ایسنا/کردستان کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ماه رمضان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گفت:‌ در این ماه باید بتوانیم عادات غذایی غلط را اصلاح کرده و از برکات معنوی نیز بهره‌مند شویم.

اسعد بطی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه با استفاده از گروه‌های غذایی و جایگزین‌ها برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن مورد نیاز است. تاکنون تحقیقات مدونی در مورد تأثیر کرونا بر فرد روزه‌دار و یا زمینه ابتلا روزه‌داران به این بیمار صورت نگرفته و هیچ گونه اظهار نظری در این زمینه نمی‌توان داشته باشیم. هر چند روزه تأثیر مثبتی بر روی تصحیح عادات غذایی غلط، افزایش وزن و چاقی دارد.

وی افزود: روزه‌داری می‌تواند موجب کاهش پاسخ‌های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود. همچنین فعالیت سلول‌های دفاعی بدن و ترشح ایمنوگلوبین‌های مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند طی روزه‌داری بیشتر شده و در مجموع، روزه‌داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده‌های سحر و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر است.

این کارشناس تغذیه، با اشاره به اینکه تاکنون هیچ تحقیق علمی در مورد تأثیر روزه بر ابتلا به ویروس کرونا صورت نگرفته است، بیان کرد: با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین‌های A، D، E، C و همچنین منابع غذایی حاوی آهن و روی و سلنیم، که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ لازم هستند، نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در ایام روزه‌داری و خطر ابتلا به این بیماری کاهش می‌یابد.

بطی تصریح کرد: با توجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می‌شود در وعده‌های سحر و افطار از منابع غذایی ویتامین A منابع گیاهی شامل انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات استفاده شود. سعی شود منابع غذایی ویتامین D ماهی‌های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ برای افزایش سطح ایمنی بدن مصرف شود.

این کارشناس تغذیه افزود: برای تأمین ویتامین E به عنوان آنتی‌اکسیدان و کمک‌کننده به عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌توان از روغن‌های مایع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعده‌های غذایی سحر، اقطار یا انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله وعده افطار تا شام استفاده کرد. مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه‌های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج و کیوی در هر سه وعده افطار، شام و سحر توصیه می‌شود. مصرف منابع غذایی ویتامین‌های گروه B مانند انواع سبزی‌های برگ سبز و میوه‌ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت‌ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس‌دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن در این ایام توصیه می‌شود.

وی دریافت آهن کافی را از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام روزه‌داری دانست و افزود: اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش می‌یابد. مصرف غذاهای غنی از روی (Zn) شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم‌مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در هر سه وعده غذایی (سحر، افطار و شام) در این ایام نیز توصیه می‌شود.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: با توجه به اینکه از سحر تا افطار نزدیک به ۱۵ ساعت طول می‌کشد؛ لذا به تمام روزه‌داران توصیه می‌شود که وعده سحری را فراموش نکنند و با خوردن وعده غذایی سالم سلامتی خود را در این ایام تأمین کنند.

بطی تأکید کرد: بیماران دارای ناراحتی‌های دستگاه گوارش، دیابت، آسم و ... حتماً باید زیر نظر پزشک معالج خود اقدام به روزه‌داری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha