به گزارش ایسنا، امیل لحود، رئیس جمهوری اسبق لبنان در مصاحبه با سایت المیادین طرح نجات اقتصادی را که دولت روز پنجشنبه آن را تصویب کرد، نخستین طرح تدوین شده از زمان استقلال لبنان دانست.
وی گفت، برخی از احزاب میخواهند حسان دیاب، نخست وزیر لبنان را بترسانند اما ناکام خواهند ماند. اگر نخست وزیر تصمیم به ایستادگی در مقابل این احزاب داشته باشد، نمیتوان دولتش را ساقط کرد. دیاب اگر چنین تصمیمی بگیرد، میتواند چرا که مرد شایستهای است.
لحود در این مصاحبه گفت، دیاب باید روی موضع خود بماند چرا که قادر به انجام این کار است و باید اموال غارت شده را بازگرداند و نترسد.
وی در خصوص وضعیت اقتصادی کشورش گفت، برخی از مسؤولان سپردههای مردم را دزدیدند و چون مردم گرسنه هستند نمیتوانند سکوت کنند و دیاب میتواند به خصوص در شرایط کنونی که مردم از همه چیز آگاه شدهاند وضعیت را تغییر دهد.
لحود با بیان اینکه تامین نقدینگی مالی در لبنان با بازگرداندن اموال غارت شده آغاز میشود، گفت، رئیس جمهوری سابق نتوانست پولهای خود در بانک را برداشت کند.
رئیس جمهوری اسبق لبنان برخی از سیاستمداران کشورش را به این مساله متهم کرد که مانند مافیا عمل میکنند، آنها میان خود میجنگند اما غنائم را تقسیم میکنند. لحود همگی آنها را دزد خواند که از هم حمایت میکنند.
امیل لحود در مورد دوره ریاست خود گفت، رفیق حریری، نخست وزیر اسبق پول را وارد لبنان کرد و سیاستمداران را خرید. در آن زمان آمریکا و رژیم صهیونیستی از تکفیریها برای ترور حریری و نابودی سوریه استفاده کردند.
وی درباره تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه لبنان و مداخله آمریکا در امور کشورش هم گفت: این رژیم همواره تلاش میکند ثبات لبنان را از بین ببرد. هنگامی که فرمانده ارتش بودم سفیر آمریکا در امور لبنان مداخله میکرد و من با آن مخالفت میکردم.
وی ادامه داد، به دلیل وجود مقاومت در لبنان و شکست رژیم صهیونیستی، این رژیم به دنبال نابودی لبنان است. ارتش این کشور ملی شده است و باید به آن توجه کرد تا ملی باقی بماند.
دولت لبنان روز پنجشنبه طرح نجات خود را برای مقابله با بحران اقتصادی تصویب کرد و در پی آن، میشل عون، رئیس جمهوری لبنان آن روز را روز تاریخی برای کشور دانست.
نخستوزیر لبنان نیز در پی تصویب طرح اقتصادی این کشور تأکید کرد که تصویب این طرح نقطه عطفی مهم در آینده لبنان است.
این اقدامات در حالی صورت میگیرند که بسیاری از مناطق لبنان صحنه تظاهرات علیه وضعیت اقتصادی است و درگیریهایی نیز میان تظاهرکنندگان و ارتش صورت میگیرد.
انتهای پیام
نظرات