• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 99021308790
  • خبرنگار : 71263

خوش‌بینی هفتگی کم‌سابقه در بازار نفت

خوش‌بینی هفتگی کم‌سابقه در بازار نفت

بهای معاملات نفت آمریکا روز جمعه بالا رفت و تحت تاثیر شروع رسمی توافق کاهش تولید گروه اوپک پلاس، به افزایش هفتگی دست یافت.

به گزارش ایسنا، فیلیپ فلاین، تحلیلگر بازار در شرکت پرایس فیوچرز در این باره اظهار کرد: قیمتهای نفت مازاد عرضه عظیم فعلی را به چالش کشیدند و در عوض به بزرگترین کاهش تولید در تاریخ متمرکز شدند. وی در ادامه خاطرنشان کرد که این کاهش، قابل‌توجه‌ترین محدودیت تولید خواهد بود اما بازار به مازاد عرضه فعلی که رشد قیمتها را محدود کرده است، احترام می‌گذارد.

اوپک و متحدانش معروف به گروه اوپک پلاس اوایل ماه گذشته موافقت کردند برای جبران افت شدید تقاضای جهانی در بحبوحه شیوع پاندمی کووید ۱۹ و تقویت قیمتها، تولیدشان را در ماه‌های مه و ژوئن ۹.۷ میلیون بشکه در روز محدود کنند.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ژوئن با ۹۴ سنت معادل پنج درصد افزایش، در۱۹ دلار و ۷۸ سنت در هر بشکه بسته شد. شاخص نفت آمریکا برای کل هفته ۱۶.۸ درصد افزایش ثبت کرد. این شاخص در دو روز گذشته ۵۲ درصد بهبود داشته است اما در آوریل هشت درصد کاهش داشت و از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون ۶۸ درصد کاهش داشته است.

بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوییه با چهار سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، در ۲۶ دلار و ۴۴ سنت در هر بشکه بسته شد اما برای کل هفته ۶.۶ درصد رشد داشت. با وجود این که کاهش تولید اوپک پلاس آغاز شده است، معامله‌گران به آخرین آمار تولید اوپک در آوریل چشم دوخته‌اند.

طبق نظرسنجی رویترز، تولید اوپک در آوریل که اعضای این گروه ۳۰.۲۵ میلیون بشکه در روز نفت تولید کردند، به بالاترین میزان در ۱۳ ماه اخیر صعود کرد و ۱.۶۱ میلیون بشکه در روز بالاتر از تولید مارس بود.

پیش از این که توافق جدید اوپک پلاس در آوریل منعقد شود، این گروه اوایل مارس نشستی برگزار کرد که در پی عدم توافق عربستان سعودی و روسیه درباره میزان کاهش تولید به شکست انجامیده بود و باعث به راه افتادن جنگ قیمت و افزایش تولید از سوی این دو کشور شده است.

شاخص نفت آمریکا در ۲۰ آوریل هنگامی که قرارداد وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ماه مه برای نخستین بار به زیر صفر سقوط کرد، خبرساز شد.

تحلیلگران اظهار کرده‌اند که مازاد عرضه احتمالا رشد قیمت‌ها در هفته‌ها و ماه‌های آینده را محدود خواهد کرد، با این حال با توجه به اقدام تولیدکنندگان در محدودیت عرضه و کاهش سرمایه گذاری در واکنش به ریزش قیمت‌ها، زمینه برای بهبود قیمت‌ها در ادامه سال وجود دارد.

جیسون گمل، تحلیلگر بانک جفریز در یادداشتی نوشت: انتظار می‌رود این قیمت‌های پایین احتمالا بازار را با قوی‌تر کردن رشد تقاضا پس از کاهش شیوع بیماری کووید ۱۹ و کاهش سریع تولید نفت شیل آمریکا متعادل کنند. ریزش قیمت‌ها باعث شده بسیاری از شرکت‌های بزرگ بودجه سرمایه گذاری و سود نقدی خود را کاهش دهند و این روند برای کل صنعت نفت پیش بینی می‌شود. از سوی دیگر افت شدید قیمت ممکن است زمینه را برای محدودیت عرضه در بازار پس از سال ۲۰۲۱ فراهم کند.

به گفته تحلیلگر پرایس فیوچرز، گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد که پایبندی بالایی به توافق کاهش تولید اوپک پلاس وجود دارد. آمریکا که در اوپک پلاس مشارکت ندارد هم به مرور زمان کاهش تولید به میزان بیش از دو میلیون بشکه در روز خواهد داشت.

بر اساس گزارش مارکت واچ، شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد که شمار دکل‌های حفاری نفت آمریکا برای هفتمین هفته متوالی کاهش پیدا کرده است. شمار دکل‌های حفاری نفت آمریکا هفته گذشته با ۵۳ حلقه کاهش، به ۳۲۵ حلقه رسید که از کاهش بیشتر تولید این کشور خبر می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha