به گزارش ایسنا دکتر باقر لاریجانی در نشست مجازی سازمان بهداشت جهانی در منطقه خاورمیانه که با موضوع اخلاق در زمینه همهگیری کووید-۱۹، ۱۰ اردیبهشت ماه برگزار شد، به ارائه گزارشی از وضعیت بیماری کووید-۱۹ در جهان و ایران و شرح فعالیتهای کمیته ملی اخلاق در این زمینه پرداخت.
وی در این نشست پس از بیان مقدماتی از برخی ملاحظات اخلاقی هنگام اپیدمی بیماریها، بر ضرورت انجام تحقیقات در مورد سلامت روان در همهگیری کووید- ۱۹ تاکید کرد.
مشاور عالی وزیر بهداشت در ادامه توضیحاتی را در مورد ساختار و دستاوردهای شورای عالی اخلاق پزشکی در ایران و کمیتههای ملی تابعه شامل اخلاق در پژوهش، اخلاق در آموزش و اخلاق بالینی ارائه داد.
لاریجانی در ادامه اظهار کرد: به منظور توسعه اخلاق در پژوهش در کشور، راهنماهای اخلاقی متنوعی در زمینه کارآزماییهای بالینی، مطالعات حیوانی، تحقیقات ژنتیک، پیوند، سلولهای بنیادی، انتشار آثار پژوهشی علوم پزشکی، داروسازی، ایدز و انتقال فرامرزی نمونههای زیستی به خارج از کشور تدوین شده است.
در ادامه سرپرست مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که به تازگی به عنوان مرکز همکار سازمان بهداشت جهانی در حیطه اخلاق زیستی انتخاب شده است، با توجه به ضرورت توجه به جنبههای اخلاقی موضوعات نوین در حوزه سلامت، به شرح فعالیتهای صورت گرفته در زمینههمه گیری کووید-۱۹ پرداخت.
لاریجانی ارائه ترجمه دستورالعملهای مربوطه از جمله راهنمای سازمان بهداشت جهانی برای مدیریت مسائل اخلاقی در شیوع بیماریهای عفونی به فعالان این حوزه، برقراری ارتباط با دانشگاههای علوم پزشکی کشور و نظارت دقیق بر عملکرد کمیتههای اخلاق پژوهشی را از جمله این فعالیتها برشمرد.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران دستاوردها و راهکارهای مهم شورای اخلاق در زمان همه گیری کروناویروس را برقراری ارتباط مؤثر بین دستگاههای مختلف دولتی و سایر ذینفعان، توسعه نهادهای نظارتی، راهاندازی سیستمهای نظارتی مسئول برای مدیریت توزیع دارو و ابزار پزشکی، توجه ویژه به افراد آسیبپذیر و اقلیتها در برنامهریزی استراتژیک و توجه به تخصیص منابع در توزیع ونتیلاتورها و سایر تجهیزات برشمرد و تصریح کرد: تجربیات ما در ایران برای سایر کشورها در سطح منطقهای و بینالمللی می تواند مفید باشد.
وی برای اشتراک تجربیات با سایر کشورها با پشتیبانی سازمان بهداشت جهانی اظهار تمایل کرد.
در پایان لاریجانی به نقش رهبران مذهبی و داوطلبان و سازمانهای مردم نهاد در مقابله با همهگیری کرونا در کشور اشاره کرد.
به گزارش وبدا در این نشست توانایی سیستم مراقبتهای بهداشتی کشور در غلبه بر مشکلات با وجود تحریمهای اقتصادی علیه ایران مورد تحسین سایر کشورها قرار گرفت.
انتهای پیام
نظرات