به گزارش ایسنا، طبق اطلاعات رسیده، تعدای از عاملان فروش قطعات محصولات ایران خودرو و سایپا، در اواخر سال گذشته اقدام به خرید قطعات خودرو از دو خودروساز بزرگ کردهاند. باتوجه به اینکه خریداران یک تا دوماه پس از خرید، مبلغ را تسویه میکنند، درحقیقت خرید خودرو را با اعتبار یک یا دو ماهه انجام میدهند؛ از ایران خودرو یک ماهه و از شرکت سایپا دوماهه خریدها انجام میشود.
در حال حاضر باتوجه به شرایط ناشی از کروناویروس و تعطیلی مراکز فروش که اجبارا طی دو ماه اخیر ایجاد شده است، این افراد نتوانستهاند قطعات خریداری شده خود را بفروشند؛ در نتیجه درآمدی هم نداشتهاند که بتوانند وجه خریدهای خود را به دو خودروساز فوق بپردازند؛ بنابراین به گفته یکی از این عاملان فروش قطعات، این عدم تسویه حساب مشمول جریمه روزانه شده است.
او گفت: به طور مثال اگر قرار بوده است که ۲۰ میلیون تومان را در سال جاری پرداخت کنیم، به دلیل این عدم تسویه، در عرض یک ماه حدود ۲ میلیون تومان جریمه برای ما در نظر گرفته شده که بسیار سنگین است. مشخص نیست که فرمول آن ها چگونه است. اگر در هفته اول دیرکرد چند درصد جریمه لحاظ شود، از هفته پس از آن درصد آن به دو تا سه برابر میرسد.
در این رابطه علیرضا پورسهراب، قائم مقام مدیرعامل سایپا یدک در حوزه بازرگانی در گفت و گو با ایسنا، تصریح کرد: باتوجه به شرایط حادث شده در رابطه با کرونا و تعطیلی کسب و کارها و صنوف از اسفندماه، مورخ ۲۳ فروردین امسال تصمیمی در شرکت سایپایدک گرفته شد و طی بخشنامهای رسمی به تمامی اعضای شبکه شامل نمایندگیها و عوامل فروش ابلاغ کردیم که بر اساس آن اعلام شد به دلیل شرایط ایجاد شده بر اثر این ویروس و تعطیلیها، تمامی اقساط مربوط به ماه فروردین را به سه قسط مساوی در ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد تقسیم و تمامی اقساط اردیبهشت ماه را به دو قسط در اردیبهشت و خرداد تقسیم کردیم؛ ضمن اینکه هیچ جریمه تاخیری از بابت این مهلت هم در نظر گرفته نشده است.
وی افزود: در حقیقیت مطالبات خود را بدون هیچ جریمه تاخیری تمهیل کرده ایم. در بندی از بخشنامه اشاره شده است که این مساعدت شرکت سایپایدک با شبکه بدون هیچگونه جریمه تاخیر خواهد بود. با وجود اینکه انتظار شبکه، تنها تمهیل اقساط فروردین ماه بود اما مجموعه سایپا یدک به دلیل اینکه پیشبینی میکرد در اردیبهشت ماه نیز رونق چندانی هنوز در صنوف رخ نداده باشد، اقساط اردیبهشت را هم به دو بخش تقسیم کرد.
این مقام مسئول در سایپایدک تصریح کرد: احتمالا گلهمندیها نیز متعلق به ایام پیش از ابلاغ بخشنامه بوده است. البته تا پایان فروردین ماه نیز فرصت تسویه وجود داشته است؛ لذا جریمه ای اعمال نمیشد؛ با این وجود در هفته اول پس از تعطیلات که به کار بازگشتیم، توانستیم مصوبات را از هیات مدیره گرفته و به شبکه و عاملان فروش خود ابلاغ کنیم.
انتهای پیام
نظرات