• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۴:۲۷
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99020604071
  • خبرنگار : 30054

تاثیر کرونا بر تعارضات خانوادگی

تاثیر کرونا بر تعارضات خانوادگی

دکتر یاسر دادخواه در رابطه با تاثیر کرونا بر تعارضات خانوادگی گفت: بیشتر در خانه ماندن و قرنطینه یک سبک زندگی جدید در خانواده‌ها ایجاد کرده است. از آنجا که برخی خانواده‌ها یادنگرفته‌اند چگونه بدون مهمانی رفتن و یا تفریحاتی همچون پارک در کنار هم وقت بگذارنند سبب شده که تعارضات خانوادگی افزایش یاید.

به زارش ایسنا، بنابر اعلام مشاورانه، از نظر مشاوره یکی از مهمترین کارهایی که باید در این ایام یاد بگیریم، شناخت بیشتر تفریحات و سرگرمی‌های یکدیگر و ایجاد فعالیت‌های مشترک در خانواده است. فرصت اجباری که با آموزش می‌توان بستر خانواده را محکم‌تر  کرد و از نزاع و حاشیه دوری کرد.

کرونا؛ میهمان ناخوانده در خانواده ها

با شیوع ویروس کرونا و درخواست دولت و متخصصین حوزه بهداشت روانی به خانه ماندن، سبک زندگی خیلی از افراد تغییر کرده است.

مهمانی‌ها، دورهمی‌

ها و مسافرت جای خود را به دید و بازدید مجازی و تلفنی داده است.

این شرایط برای افراد در ابتدای دوران قرنطینه به دلیل عادت نداشتن به آن سخت و با ادامه این روال نیز کسالت بار و خسته کننه شده است.

 این میهمان ناخوانده در فشار روحی و افزایش تعارضات خانوادگی بی‌تاثیر نیست.

آمار افزایش خشونت‌های خانوادگی در کشورهای مختلف حاکی از کم حوصلگی، کم تحملی، اضطراب و افسرگی و در نهایت فشار روحی و اقتصادی ناشی از کرونا و قرنطینه است.

 تحقیقات مختلف نشان دادهاند زمانی که افراد دچار افسردگی یا تنش های روحی می‌شوند غالبا در خانواده نقش مورد انتظار را نشان نمی‌دهند و دچار پرخاشگری یا انزواطلبی می‌شوند.

تقویت سیستم ایمنی خانواده در مقابل کرونا

با شیوع ویروس کرونا و تاکید پزشکان و متخصصان به تقویت سیستم ایمنی بدن، تقریبا همه ما به دنبال انواع ویتامین‌ها، افزایش مصرف میوه و سبزیجات بوده‌ایم.

اما علاوه بر جسم، روان و بنیاد خانواده نیز نیاز به تقویت و رسیدگی دارد.

1) مردان در فعالیت‌های خانه مشارکت کنند

معمولا خانه‌داری ( شامل آشپزی، شست و شو و...) و پرستاری از اعضای خانواده، تربیت فرزندان، کمک به فرزندان در انجام تکالیف درسی، مواردی است که بر دوش زنان سنگینی می‌کند.

 مردان با مشارکت خود در کارهای خانه علاوه بر این که باعث کم شدن فشار روحی به همسر خود می‌شوند، موجب بهبود تعامل مثبت و صمیمیت بیشتر می‌شوند.

علاوه بر این مشارکت مردان بخصوص در بحران‌ها عنوان الگوی ارتباطی سالم برای فرزندان تلقی می‌شود.

البته  زن و مرد با شوخی کردن، خلاقیت داشتن و گاه رقابت در انجام کارها به عنوان مثال در آشپزی می‌توانند این تجربه را  از وظیفه به یک کار مشارکتی دلنشین تبدیل کنند.

2) با یکدیگر بیشتر صحبت کنید

صحبت کردن مسالمت‌آمیز و بیان محترمانه خواسته‌ها و احساسات خود در شرایطی که عصبانی و ناراحت هستیم دشوار است.

گوش دادن همدلانه به جای قضاوت عجولانه و بیان احساسات درونی خود به جای کلی‌گویی و سرزنش کردن فرد مقابل تا حد زیادی در کم شدن تنش و حل اختلافات کمک کننده است.

کرونا تهدیدی علیه یکدیگر یا فرصتی برای باهم بودن؟

علیرغم اخبار و آمارهای مربوط به تاثیر کرونا بر تعارضات خانوادگی و افزایش خشونت‌های خانگی کرونا می‌تواند فرصتی برای باهم بودن بیشتر اعضای خانواده تلقی شود.

والدین می‌توانند بیشتر از همیشه با فرزند  خود وقت بگذرانند، به تکالیف و مشکلات درسی فرزند خود رسیدگی کنند و با بازی و ورزش دسته جمعی به ایجاد جوی صمیمانه در خانه کمک کنند.

این شرایط بخصوص برای خانواده‌هایی که زن و مرد هر دو شاغل بوده و در گذشته فرصتی برای باهم بودن و رسیدگی بیشتر به خود و فرزندشان نداشتند یک فرصت است.

کرونا می‌تواند فرصتی برای تمرین تعهد و پذیرش و همدلی با یکدیگر باشد.

به عنوان مثال افراد خانواده می‌توانند با درک و همدلی خود فشار اقتصادی که روی پدر خانواده قرار دارد را کم کنند و صمیمیت و نزدیکی عاطفی خود را افزایش دهند.

مهارت حل تعارض در روزهای کرونایی

تعارض و اختلاف بخش جدایی‌ناپذیر زندگی مشترک و خانوادگی است.

در واقع وقتی دو نفر در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند مسلما اختلاف سلیقه و درگیری نیز پیش می‌آید.

در حاضر با وجود کرونا ممکن است میزان پذیرش اختلافات و تاب‌آوری افراد کم و اعضای خانواده نسبت به مسائل جزئی حساس‌تر شوند.

معمولا تعارضات خانوادگی باعث افزایش هیجانات بخصوص خشم و ناراحتی می‌شود.

بنابراین تصمیم‌گیری و صحبت کردن در شرایطی که هیجانات بر ما غالب شده‌اند، معمولا نتیجه‌ای جز پشیمانی و شدت گرفتن اختلافات را در پی ندارد.

معمولا همه ما وقتی دچار خشم و یا اشتباهات رفتاری می‌شویم آن را به موقعیت و محیط اطراف‌مان نسبت می‌دهیم.

در مقابل ما گرایش داریم مشکلات رفتاری اطرافیان‌مان را به ذات درونی و شخصیت‌شان نسبت دهیم: تو کلا آدم عصبی هستی، تو آدم بد دهنی هستی.

می‌توان گفت توجه به سوء تفاهم‌ها و نقش خودمان همچنین نقشی که موقعیت پرفشار بیرونی (کرونایی) در بروز اختلافات و تعارضات خانوادگی تاثیر بسزایی دارد.

خوشبختانه در حالت آرامش و با کم شدن از شدت هیجانات افراد از پذیرش بالاتری برخوردارند.

این نوع قوانین اگرچه به ظاهر ساده به نظر می‌رسد اما باعث فروکش کردن هیجانات، کم شدن از تعارضات خانوادگی و تصمیم‌گیری بهتر می‌شود.

جدیدترین مطالب روانشناسی و آموزش رفتار در خانواده و مشاوره تلفنی در سایت مشاورانه قرار داده شده است.

انتهای رپرتاژ آگهی