• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۸:۳۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99020301797
  • خبرنگار : 50343

انجام ورزش در بلند مدت سبب کاهش فشار خون می‌شود

انجام ورزش در بلند مدت سبب کاهش فشار خون می‌شود

ایسنا/چهارمحال و بختیاری عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شهرکرد گفت: فشار خون در مقایسه با دیگر شاخص‌های قلبی عروقی، بسیار دیر و آهسته‌تر به ورزش پاسخ می‌دهد و مطالعات نشان داده است که هرچه ورزش بیشتر و در بلندمدت‌ انجام شود، سرعت کاهش فشار خون، افزایش پیدا می‌کند، که البته مشاهده این کاهش نیاز به زمان دارد.

دکتر محمد فرامرزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به‌طور کلی ورزش‌های هوازی و ریتمیک مانند پیاده‌روی نرم، شنا، دوچرخه‌سواری، دویدن و جاگینگ، ورزش‌هایی هستند که احتمالا می‌توانند در بلندمدت و در دوره حداقل شش‌ماهه میزان فشار خون افراد مبتلا به فشار خون را کاهش دهند.

وی افزود: کاهش وزن، کاهش چربی خون، افزایش توانایی عضله قلب از جمله ثمرات انجام ورزش است و این موارد از جمله عواملی هستند که سبب می‌شوند به قلب فشار کمتری برای خروج خون وارد شود، و در نتیجه فشار پیستولی،  اندکی کاهش پیدا کند.

عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شهرکرد بیان کرد: فشار خون در مقایسه با دیگر شاخص‌های قلبی عروقی،  بسیار دیر و آهسته‌تر به ورزش پاسخ می‌دهد و مطالعات نشان داده است که هرچه ورزش بیشتر و در بلندمدت‌ انجام شود، سرعت کاهش فشار خون، افزایش پیدا می‌کند، که البته مشاهده این کاهش نیاز به زمان دارد.

فرامرزی ادامه داد: انجام تمرینات قدرتی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا، همراه با وزنه یا با وزن بدن که به‌صورت ایزومتریک باعث افزایش غیرر عادی فشار خون می‌شود، که این افزایش غالبا برای افراد جوان مشکلی به همراه ندارد.

وی اضافه کرد: اگر مبتلایان به فشار خون تمرینات قدرتی هم انجام می‌دهند، باید تمرینات سبک و بدون حبس نفس باشد و بطور کلی اغلب مطالعات نشان داده که بین پرفشار خونی و فعالیت بدنی چه در مردان و چه در زنان رابطه معکوسی وجود دارد یعنی هرچقدر افراد ورزش بیشتر و در بلندمدت‌ انجام دهند، فشار خونشان کاهش بیشتری پیدا می‌کند، که البته مشاهده این کاهش به زمان نیاز دارد.

 این استاد دانشگاه اظهار کرد: از نظر نوع فعالیت ورزشی برای  افراد با فشار خون بالا، عموما فعالیت‌های استقامتی مناسب هستند که در کنار آن‌، تمرینات مقاومتی می‌تواند انجام شود، از نظر شدت حتما درجه متوسط مورد استفاده قرار گیرد، از نظر مدت هم 30دقیقه یا بیشتر و ترجیحا 5 روز در هفته یک فعالیت ورزشی مناسب برای افراد پرفشار خون مناسب است..

فرامرزی اضافه کرد: دستگاه تردمیل و دوچرخه در باشگاه‌های تندرستی و منازل معمولا دیده می‌شود، تردمیل با توجه به اینکه گروه‌های عضلانی بیشتری را درگیر می‌کند و فشار بیشتری به قلب و عروق فرد برای تامین اکسیژن وارد می‌کند، فشار خون بیشتری در مقایسه با دوچرخه که بالاتنه تقریبا غیر فعال است و پایین‌تنه درگیر است، ایجاد می‌کند.

این استاد دانشگاه توصیه کرد: به افرادی که آمادگی کمتری دارند یا نگرانی بابت افزایش زیاد فشار خون وجود دارد توصیه می‌شود که از دوچرخه استفاده کنند و بعد از کسب آمادگی اولیه سراغ تردمیل بروند.

وی با تاکید بر گرم کردن پیش از ورزش و سرد کردن پس از آن، به‌منظور پیشگیری از مشکلات فشار خون، خاطرنشان کرد: همین‌قدر که یک‌باره نباید ورزش را از حالت استراحت شروع کرد و حتما باید 5 تا 10 دقیقه بدن گرم شود و به تدریج شدت کار بالا رود، باید به سرد کردن پس از آن نیز اهمیت داد و حتما باید 5 تا 10 دقیقه سرد کردن در قالب فعالیت خیلی سبک‌تر از فعالیتی که در قسمت اصلی تمرین انجام می‌شود مانند حرکات کششی، راه رفتن نرم انجام گیرد، این امر سبب پایین آمدن تدریجی ریتم بدن شده و سبب می‌شود که مشکلات قلبی عروقی برای فرد ایجاد نشود.

  انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha