• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99013118730
  • خبرنگار : 30054

کار بر روی درختان در ارتفاع و خطرات آن

کار بر روی درختان در ارتفاع و خطرات آن

استفاده از بالابر در هرس درختان ، برداشت محصول و... در جوامع توسعه یافته روز به روز در حال افزایش است. ایمنی بالا، سهولت استفاده و افزایش بهره وری از مزایای استفاده از بالابرهای هیدرولیک است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام کلایر، نگهداری از درختان یکی از خطر سازترین مشاغل دنیاست.

کار بر روی درختان در ارتفاع و خطرات آن

در نگاه اول کاشت نهال و آبیاری  و حتی سم‌پاشی به نظر خطرنانک نیاید اما وقتی صحبت از کار در ارتفاع باشد و ابزارآلات برنده‌ای مثل اره برقی و یا سقوط شاخه‌های بریده شده سنگین، دیدگاه شما کاملا تغییر خواهد کرد. برق گرفتگی ناشی از کابل‌های پنهان شده پشت شاخ و برگ درختان نیز سالیانه باعث جان باختن تعداد زیادی از کارگران می­‌شود.

در کشورهای توسعه یافته‌ای مانند انگلستان که قوانین سخت‌گیرانه برای کار در ارتفاع دارند ، ماهیانه ۲ نفر در هنگام کار بر روی درختان جان خود را از دست می‌دهند. در آمریکا که قوانین آسان تری حکم فرماست تعداد کشته شدگان سالیانه به ۱۵۳ نفر می‌­رسد و رده سنی ۱۸ تا ۷۰ سال در بین جان باختگان وجود دارند. ۳۱ درصد از حوادث مربوط به قطع درختان تنومند است که خطر سقوط دارند  و ۲۲ درصد نیز به دلیل برق گرفتگی در هنگام هرس درختان دچار حادثه میشوند. در ایران بیش از ۴۱ درصد از حوادث کار مربوط به سقوط از ارتفاع است و تقریبا ۶۴۰.۰۰۰ نفر در ده سال گذشته جان خود را بر اثر سقوط از ارتفاع از دست داده‌اند. هرچند تعداد افرادی که مشغول به هرس درختان بوده‌اند به تفکیک مشخص نیست.

استفاده از بالابر هیدرولیکی در کل دنیا به منظور افزایش ایمنی، بهبود بهره‌وری و سرعت کار بر روی درختان بسیار مرسوم است. حوادث ناشی از کار با بالابر به مراتب کمتر از بالارفتن از درخت، استفاده از جرثقیل ، استفاده از داربست و... گزارش شده است. در کشور ما در فصول برداشت خرما و گردو سالیانه ده ها تن دچار حادثه شده و حتی جان خود را از دست می دهند. این درحالی است که استفاده از بالابر خرما و انواع بالابرهای بوم لیفت می‌تواند این حوادث را به حداقل برساند. وجود آفت در درختان نیازمند رسیدگی های جدی و منظم است که وجود یک بالابر هیدرولیک، امکان تزریق سم به شاخه‌ها را از ارتفاع فراهم می‌سازد. بسیاری از آفت ها و قارچ ها باعث پوسیدگی شاخه ها می‌­شوند و بالا رفتن از آنها ممکن نیست.

عدم نگهداری صحیح از درختان آفت زده در انگلستان باعث به خطر افتادن برخی گونه ها شده است و نابودی مراتع و جنگل‌ها سالیانه خسارت ۱۵ میلیارد پوندی به همراه داشته است. لذا بخش قابل توجهی از بودجه کشاورزی صرف خرید بالابر نفربر و جرثقیل های مختلف می­‌شود.

شرکت‌های پیمانکار کشاورزی در کشورهای توسعه یافته، بسیار علاقمند به بالابرهای عنکبوتی هستند. این بالابرها به جای چرخ دارای شنی بوده و برای حرکت در سطوح ناهموار مناسب هستند.  این بالابرها با جک‌زنی در شیب و عبور از لابلای درختان در باغات، فضاهای سبز  جنگل‌ها بسیار کارآمد خواهند بود.

بالابر های پشت وانت مثل بالابر نیسانی و بالابرهای پشت کامیونی نیز مورد توجه پیمانکاران است. این بالابرها برای استفاده در مسافت های طولانی مناسب بوده برخی از مدل ها که ارتفاع بالای ۳۰ متر دارند برای هرس درختان مرتفع کاربرد دارند. بالابر پشت وانتی می­‌تواند از برخی جاده های جنگلی عبور کند و عملیات هرس درختان را انجام دهد و همچنین به عنوان بالابر خرما برای برداشت و بارور سازی کاربرد دارد.

انتهای رپرتاژ آگهی