• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 99013118351
  • خبرنگار : 50147

رانیتیدین برای همیشه از چرخه توزیع در بازار دارویی حذف شده‌ است

رانیتیدین برای همیشه از چرخه توزیع در بازار دارویی حذف شده‌ است

ایسنا/بوشهر معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: تمامی مراکز عرضه رانیتیدین ملزم به جمع‌آوری و عدم فروش به بیماران هستند زیرا برای همیشه از چرخه توزیع در بازار دارویی حذف شده‌ است.

دکتر یحیی رضایی با اشاره به منع مصرف رانیتیدین عنوان کرد: همزمان با صدور اطلاعیه سازمان غذا و داروی کشور در خصوص موضوع وجود ترکیباتی مضر در فرآورده‌های رانیتیدین اقدامات لازم جهت جمع‌آوری آن در سطح استان صورت گرفت. 

وی افزود: طبق بررسی‌های آزمایشگاهی توسط مراجع معتبر بین‌المللی و داخلی، در کل دنیا به یک جمع‌بندی کلی رسیدند و آن جمع‌آوری این فرآورده از سطح عرضه بود. 

این مسئول اظهار کرد: با توجه به نتایج آزمایشگاهی مشخص شده است، در طول زمان مصرف این فرآورده سطوح پایینی از ناخالصی نیتروزامین به نام NDMA بوجود می‌آورد که مصرف طولانی مدت آن برای سلامتی مضر است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: طی نامه‌ای رسمی، در خصوص جمع‌آوری رانیتیدین به تمامی داروخانه‌های سطح استان اعم از خصوصی و دولتی و تمامی مراکز درمانی دانشگاهی و غیردانشگاهی همچنین سازمان نظام پزشکی استان به منظور اطلاع رسانی به جامعه پزشکی جهت عدم تجویز داروی نامبرده، اقدام شده است. 

رضایی تأکید کرد: تمامی مراکز عرضه این دارو از زمان دریافت نامه این معاونت ملزم به جمع‌آوری و عدم فروش به بیماران هستند زیرا برای همیشه از چرخه توزیع در بازار دارویی حذف شده‌ است و شرکت‌های پخش موظف به برگشت تمامی فرآورده‌ها از همه مراکز توزیع دارو هستند و در صورت مشاهده فروش در داروخانه، این معاونت با داروخانه متخلف طبق قوانین و ضوابط برخورد خواهد کرد.

این مسئول تصریح کرد: داروهای مختلفی وجود دارد که با بلوکه کردن گیرنده H۲ و یا مکانیسم‌های دیگر در بدن مانع از ترشح بیش از حد اسید در دستگاه گوارش و جلوگیری از ناراحتی در دستگاه گوارش می‌شود که از جمله آنها می‌توان به فاموتیدین، سایمیتیدین، امی پرازول، اس امپرازول، پنتوپرازول و داروهایی از این قبیل اشاره کرد. 

وی افزود: به تمامی مصرف‌کنندگان رانیتیدین توصیه می‌شود در صورت مصرف رانیتیدین ضمن قطع دارو حتما با پزشک معالج خود برای استفاده از داروی جایگزین مشورت کرده و از مصرف خودسرانه داروی جایگزین پرهیز کنند.

یحیی رضایی تاکید کرد: هم استانی‌های عزیز می‌توانند درصورت مشاهده فروش داروی رانیتیدین توسط داروخانه‌ها از طریق سامانه تلفنی ۱۹۰ به این معاونت شکایت خود را اعلام کنند.         

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha