به گزارش ایسنا، به نقل از سومریه نیوز، برهم صالح، رئیس جمهوری عراق در گفتوگو با شبکه آمریکایی سی ان ان گفت، مصطفی الکاظمی، نخست وزیر مکلف جدید با سایر اشخاصی که برای این پست مأمور شدند، فرق دارد او از اجماع ملی بزرگی برخوردار است.
وی افزود: الکاظمی باهوش و روزنامهنگار است و همه این مشکلات را پشت سر خواهد گذاشت.
در دوره نظام صدام الکاظمی به عنوان روزنامه نگار و مخالف سیاسی به اروپا پناهنده شد. از او به عنوان یکی از روزنامه نگاران در رسوایی رژیم صدام در سطح بینالمللی یاد میشود.
برهم صالح نهم آوریل الکاظمی را که رئیس سازمان اطلاعات عراق است برای پست نخست وزیری مکلف کرد. طی ۱۰ هفته اخیر او سومین شخص است که برای تشکیل دولت جدید و جانشین دولت عادل عبدالمهدی، نخست وزیر مستعفی که به دنبال اعتراضات مستمر مردم به دولت استعفا کرد، مأمور میشود.
رئیس جمهوری عراق در این مصاحبه در پاسخ به سوال تعلیق مجوز فعالیت خبرگزاری رویترز در این کشور گفت، این تصمیم ناراحت کننده است و سوی هیئت مستقل از دولت اتخاذ شده است.
وی افزود، از این تصمیم دفاع نمیکند و با تیم حقوقی خود برای لغو این تصمیم تلاش کرده و وضعیت را مدیریت میکند. در واقع گزارش رویترز موجب ناراحتی شد زیرا به صورت ضمنی در گزارش خود اشاره کرد که دولت بغداد عمدا در اعلام آمار مربوط به ویروس کرونا دروغ گفته است در حالی که واقعیت ندارد.
خبرگزاری رویترز در گزارش دوم آوریل خود به نقل از سه پزشکی که در آزمایشهای مربوط به کرونا در عراق شرکت داشتند و نیز یک مسؤول وزارت بهداشت و نیز یک مسؤول سیاسی بارز اعلام کرد، هزاران عراقی به کرونا مبتلا شدهاند و تعدادشان بیشتر از آماری است که اعلام شده است.
همچنین رئیس جمهوری عراق در این گفتوگو تصریح کرد، بدون شک ویروس کرونا چالش بزرگی بوده و فراتر از توان عراق است زیرا این کشور در حال حاضر زیر ساخت پزشکی خوبی ندارد اما عراق با سازمان ملل همکاری میکند و سازمان بهداشت جهانی هم اقدامات فوری اتخاذ کرده و مرزها را بسته و تردد را محدود کرده و امیدوار است به مقابله با این ویروس در عراق کمک کند.
وی افزود، محدودیتها در عراق برای مقابله با کرونا چند هفته دیگر ادامه خواهد داشت اما عواقب اقتصادی و اجتماعی آن سنگین خواهد بود. باید تجمعات مذهبی متوقف شوند کما اینکه مرجعیت عالی قدر هم از این محدودیتهای اعمال شده حمایت کرده و از مردم خواسته با نهادهای پزشکی همکاری کنند.
وی پیرامون اقدامات برای از سرگیری سفرهای مذهبی به عراق گفت، وضعیت کنونی میطلبد که عراق احتیاط کند و پیش از هر تصمیم گیری وضعیت و واقعیت را در نظر بگیرد.
رئیس جمهوری عراق درباره روابط کشورش با آمریکا و مسائلی که اخیرا در این روابط پیش آمده گفت، عراق با چالشهای خاصی از جمله بحران سیاسی و استعفای دولت روبروست و مساله مهم دیگر کشور هم انتقال قدرت است که تاکنون انجام این کار دشوار بوده است اما امیدواری است که دولت جدید به نخست وزیری الکاظمی تشکیل شود.
وی افزود، مذاکرات استراتژیک با آمریکا آغاز خواهد شد. واشنگتن از سال ۲۰۰۳ نقش مهمی در عراق ایفا کرده و روابط میان دو کشور باید مستحکم باشد و چارچوب استراتژیک ایجاد شود همان کاری که در عراق صورت گرفت.
صالح با بیان اینکه با تشکیل دولت جدید مذاکرات خوبی با آمریکا انجام میشود، گفت، مهمترین عامل، بیثباتی عراق و پیامدهای آن پس از سال ۲۰۰۳ و نبود استقلال کامل و حاکمیت منطقهای است و همین مسائل مانع از برقراری روابط متوازن بغداد با همسایههای خود و جامعه بینالملل براساس حاکمیت منطقهای شده است.
انتهای پیام
نظرات