بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی، این مراسم با حضور نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام علی اکبر سبزیان مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی و مرتضی کرباسی نایب رئیس مجمع خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی استان و با مشارکت بیش از دوهزار خانواده از استان و کشور برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از برگزار کنندگان پویش خانواده کتابخوان و آرزوی صحت و عافیت برای همه مردم ایران اسلامی گفت: در همه کشورهای دنیا معمولا ممکن است در گذر زمان حوادث متعددی از جمله سیل و زلزله و بیماری را تجربه کنند.
وی افزود: اگر مدیران و مسئولان جامعه برای این گونه شرایط و بحرانها برنامه مدون و منسجم داشته باشند یکی از شاخصهای اصلی موفقیت در مدیریت را دارا خواهند بود.
پژمانفر ادامه داد: مدیر موفق مدیر برنامه محور روزهای سخت است که در شرایط بحران می تواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد و تهدیدها را به فرصت تبدیل کند و مدیریت اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی نیز با اجرای طرح پویش خانواده کتابخوان در ایام بحران کرونا نشان داد که میتواند از فرصت خانه نشینی مردم در جهت ترغیب و تشویق جامعه به کتاب و کتابخوانی بیشترین بهره را برد.
وی تاکید کرد: کتابخانههای عمومی درمقابل حادثه کرونا منفعلانه برخورد نکرده است و به رغم تعطیلی مراکز فرهنگی این حرکت فعالانه را باید به مجموعه اداره کل کتابخانههای عمومی استان تبریک گفت.
نماینده مردم مشهد وکلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حالی که کتابخانهها با تعطیلی خود می توانستند منفعلانه برخورد کرده و ارائه خدمات کتابخانه ای را به بعد از بازگشایی کتابخانه ها و رهایی از بحران کرونا موکول کنند ولی این اتفاق نیفتاده و کتابداران با احساس مسئولیت فرهنگی و اجتماعی خود در جهت تحقق اهداف سلامت اجتماع و مردم قدم برداشتهاند.
پژمانفر فاصله گرفتن مردم از کتاب و کتابخوانی را یکی از معضلات و تهدیدهای جامعه امروز عنوان کرد و ادامه داد: تشویق مردم به مطالعه و کتابخوانی در اوج بحران کرونا اتفاق میمون و مبارکی است و در ایامی که میزان استفاده مردم از خدماتی مانند صدا و سیما بیشتر شد، به مطالعه و کتابخوانی هم توجه شد تا به این طریق برگشتی به فرهنگ اصیل خود داشته باشیم و مانند گذشته که خانه ها مرکز مطالعه و کتابخوانی بود امروز نیز این رسم و فرهنگ پسندیده در خانوادهها دیده شود.
حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی نیز با ارائه گزارش مختصری از روند برگزاری پویش خانواده کتابخوان گفت: پویش خانواده کتابخوان با هدف آشنایی بیشتر و انس و الفت خانواده ها با کتاب و کتابخوانی در ایام شیوع ویروس کرونا و تحقق شعار درخانه می مانیم، کتاب میخوانیم تا به لطف خدا کرونا را شکست دهیم برگزار شد.
وی ادامه داد: این پویش ملی در زمانی که مدارس و کتابخانهها و دانشگاهها و دیگر مراکز فرهنگی و اقتصادی تعطیل بود و شیوع ویروس کرونا به اوج رسید، برنامهریزی شده و خانوادهها در 5 قالب متفاوت با تهیه فیلم و عکس و نقاشی در فضای مجازی در این پویش شرکت کردند.
سبزیان با تقدیر از مشارکت دستگاههای فرهنگی در برگزاری این پویش گفت: بیش از دوهزار خانواده با شرکت در این پویش کتابهای مورد علاقه خود در کتابخانه های شخصی را به اشتراک گذاشتند.
وی این اقدام را یکی از رویشها و خلاقیتهای فرهنگی دانست و ادامه داد: پویشهای ارسالی به اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی بعد از جمعآوری و دسته بندی در قالبهای مختلف ارسالی با ملاکهای کارشناسی ارزیابی و اختتامیه پویش برگزار شد و برگزیدگان مشخص شدند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی تاکید کرد: کتابداران خراسان رضوی به رغم تعطیلی کتابخانه کار فرهنگی و کتابخانهای خود را تعطیل نکردهاند و همه خدمات کتابخانهای را به صورت مجازی انجام می دهند.
وی با تقدیر از تلاش و همت جامعه مدافعین سلامت استان و کشور در مقابله با ویروس کرونا، تلاش کتابداران را نیز قدمی در جهت کمک به مدافعان سلامت و تشویق مردم به ماندن در خانه جهت قطع زنجیره انتقال این ویروس منحوس عنوان کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی گفت: متاسفانه در ماههای اخیر وضعیت نامانوسی در کشور و جهان حاکم شده است و شیوع ویروس مسری کرونا در جهان و کشورمان وضعیت زندگی را از حالت طبیعی خارج کرده است و مردم باید با خانه نشینی و عدم حضور در مجامع عمومی به قطع زنجیره انتقال این ویروس منحوس کمک کنند.
سبزیان ادامه داد: اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی نیز با توجه به اینکه کتاب و کتابخوانی یکی از بهترین راهکارهای خانوادگی برای بهره مندی از ایام فراغت این خانهنشینی اجباری است، اقدام به برگزاری پویش خانواده کتابخوان کرد.
وی ادامه داد: در این پویش خانواده ها با ثبت آثار خود در قالبهای مختلف از جمله پویش معرفی کتاب در قالب فیلم یک تا سه دقیقه ای، سلفی با کتاب، نقاشی، پاراگراف کتاب، هایکوکتاب آثار خود را از نیمه اسفندماه سال جاری تا 15 فروردین در فضای مجازی و پیام رسانهای داخلی بله، سروش، گپ، واتس آپ، اینستاگرام و یا از طریق ایمیل ارسال کردند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی ادامه داد: با اطلاع رسانی انجام شده و همراهی کتابداران کتابخانههای عمومی استان استقبال بسیار خوبی از این پویش در استان و کشور انجام شد و خانوادههای کتابخوان و فرهنگدوست از اکثر نقاط کشور در این پویش شرکت کردند.
سبزیان از دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، مجمع خیرین توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی، شهرداری مشهد، شورای اسلامی شهر مشهد، خانه جوانان استان، هلال احمر، سازمان تبلیغات اسلامی، مجمع ملی سازمانهای مردم نهاد جوانان استان و شرکت عمران گلبهار به عنوان دستگاههای مشارکت کننده در برگزاری و کمک در تامین جوایز این پویش تشکر کرد.
وی مشارکت مدیریت امور زندانهای استان در این پویش و اطلاع رسانی مفید انجام شده و مشارکت بانوان بند نسوان زندان مشهد و کتابخانههای عمومی مشارکتی استان را نمونههایی از استقبال مردمی عنوان کرد.
وی ملاک های ارزیابی آثار در این پویش را شامل نحوه معرفی در قالب معرفی خود، معرفی کتاب و نویسنده، نحوه بیان داستان و پایان بخشی مناسب، خلاقیت و نوآوری در قالب جلوههای بصری (تدوین و فضاسازی)، انتخاب مکان مناسب برای معرفی اثر؛ نحوه پوشش در قالب بیان، خوانش صحیح و وضوح صدا، شیوایی و روایی بیان و استفاده از زبان بدن، برقراری ارتباط چشمی با مخاطب، نحوه فیلمبرداری، کیفیت تصویر و صدا و کیفیت نور عنوان کرد.
مرتضی کرباسی، نایب رئیس مجمع خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی استان نیز در این جلسه از برگزاری پویش خانواده کتابخوان در ایام شیوع بیماری کرونا تقدیر کرد.
وی با اشاره به اجرای طرح نذر سلامت پیشنهاد کرد در ماه مبارک رمضان بسته سلامت محور فرهنگی معیشتی با همکاری مجمع خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی تهیه شود و بستههای مورد نیاز خانوادهها با همکاری کتابخانه های عمومی و شناسایی بین خانوارهای نیازمند در سطح شهرستان توزیع شود.
انتهای پیام
نظرات