به گزارش ایسنا، به نقل از سایت ارم نیوز، پس از آنکه فراکسیونهای شیعه در پارلمان عراق در مورد رد کابینه الزرفی با یکدیگر تقریبا به اجماع رسیده و مصطفی الکاظمی، رئیس دستگاه اطلاعات این کشور را به جای او معرفی کردند، آرای الزرفی در پارلمان کاهش یافت.
الزرفی در گفتوگو با یک تلویزیون داخلی اظهار کرد: پیشنهاد اعطای یک وزارتخانه به من در کابینه آتی هرگز مرا به کنارهگیری تشویق نخواهد کرد، رویکرد من در مدیریت کشور بر اصلی که آن را به خوبی مطالعه کردهام یعی محور اقتصادی استوار است.
نخست وزیر مکلف عراق در ادامه گفت: با هیچ گونه اتفاق نظر شیعی هرگز مخالف نخواهم بود حتی اگر این مساله به عدم تایید کابینهام ختم شود زیرا مسؤولیت من بر حمایت و گرایش سیاسی فراکسیونها و احزاب مختلف استوار است.
او افزود: به قوانین و قانون اساسی کشور پایبند هستم و با تمایل اعضای پارلمان و شخص رئیس جمهوری به موفقیت ماموریتم به ویژه با وجود یک فراکسیون پارلمانی که به کابینه جدید رای خواهد داد، هیچ کسی نمیتواند از این قوانین عبور کند.
الزرفی درباره روابط با آمریکا تاکید کرد: آمریکا دوست عراق است ما روابطی با آنها داریم و آمریکا برای کشور ما فداکاری کردند اما جدول زمانی برای خروج سربازان آمریکایی از عراق وجود دارد و این مساله در صدر توجهات من است، اقدام در این زمینه آغاز شده به این شکل که آنها تاکنون بیش از هشت پایگاه نظامی را ترک کردهاند.
پنج فراکسیون شیعه پارلمان عراق که 106 کرسی از مجموع 329 کرسی آن را در اختیار دارند، روز یکشنبه با کاندیداتوری مصطفی الکاظمی، رئیس دستگاه اطلاعات این کشور به جای الزرفی برای تشکیل کابینه توافق کردند.
به گفته حمید معلة، از رهبران جریان ملی حکمت، نشستی در منزل هادی العامری، رئیس ائتلاف فتح با حضور ائتلا دولت قانون، جریان حکمت و دو فراکسیون رویکرد ملی و فضیلت برگزار شد که در آن طرفهای شرکتکننده با نامزدی الکاظمی به جای الزرفی توافق کردند.
معلة بدون اشاره به شرایط حقوقی این گام گفت: درخواستی دراین خصوص برای برهم صالح، رئیس جمهوری کشور ارسال خواهیم کرد.
انتهای پیام
نظرات