• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99011910130
  • منبع : شهرداری تهران

شهرداران تهران و آنکارا تجربه‌های خود در مقابله با کرونا را به اشتراک گذاشتند

شهرداران تهران و آنکارا تجربه‌های خود در مقابله با کرونا را به اشتراک گذاشتند

شهرداران تهران و آنکارا در یک گفت وگوی اینترنتی اطلاعات مربوط به فعالیت‌های خود در مقابله با کرونا را به اشتراک گذاشتند و شهردار آنکارا از ممنوعیت ورود و خروج به ۳۰ کلان شهر ترکیه خبرداد.

به گزارش ایسنا پیروز حناچی در گفت وگو با منصور یاواش - شهردار آنکارا - گفت: مدیریت شهری در تهران در حال مبارزه با پاندمی کرونا است و بسیاری از پروتکل های سازمان بهداشت جهانی را در اداره شهر، حمل و نقل عمومی و خدماتی که به مردم ارائه می شود، در دستور کار دارد.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که بسیار مورد توجه است به‌ویژه کشورهای اسلامی بیشتر با آن درگیرند، موضوع فاصله اجتماعی است. بر همین اساس در یک اتفاق بی‌سابقه نمازهای جماعت و حرم‌های مقدس در شهرهای مشهد، قم و شیراز تعطیل شده‌اند و خوشبختانه در یک ماه اخیر از فرصت تعطیلات نوروز برای کاهش حضور اجتماعی حداکثر استفاده شد.

حناچی با بیان اینکه وضعیت تهران با بقیه کلانشهرهایی که درگیر هستند قدری متفاوت است چون ایران همزمان با دو ویروس در حال مبارزه است،گفت: ایران همزمان با دو ویروس کرونا و تحریم های ظالمانه می‌جنگد اما خوشبختانه روزهای بحرانی اولیه را پشت سر گذاشته‌ایم. در شهرهای بزرگ دیگر کشور که اپیدمی حاد بود مثل رشت، ساری و قم ارقام ابتلا به‌شدت رو به کاهش است. 

وی با تشکر از کمک‌های ترکیه به ایران در بحران کرونا اظهارکرد: شهرداری آنکارا ابتکار جالبی برای جمع آوری تجارب شهرهای جهان در وبسایت خود انجام داده است. 

حناچی به استفاده از ظرفیت اینترنت و فضای مجازی برای انجام خدمات شهری اشاره کرد و گفت: کرونا شرایط جدیدی برای ما در ارائه سرویس و خدمات به وجود آورده است. بسیاری از این خدمات شهری هم اکنون به‌صورت اینترنتی و بسیاری از خدمات در مقیاس محلی از طریق اینترنت به مردم ارائه می شود همچنین جلسات مدیران شهری و مسئولان به تعداد زیاد روی وب تشکیل شده است.

شهردار تهران ادامه داد: یکی از مشکلاتی که همه شهرهای دارای اپیدمی کرونا با آن مواجه هستند، متوفیان ناشی از کرونا است و از آن سخت‌تر، نبود امکان برگزاری مجالس عزاداری توسط خانواده‌های داغدار است اما در این زمینه هم ابتکار جالب برگزاری مجالس ترحیم اینترنتی است که انجام می‌شود. 

وی به تلاشهای شهرداری تهران برای ضدعفونی سازی معابر شهری اشاره کرد و گفت: در مدت بحران کرونا تلاش زیادی برای ضدعفونی کردن فضاهای عمومی، اتوبوس، مترو، تاکسی‌ها و ایستگاه‌های آنها داشتیم و همچنین اقدامی را به منظور همبستگی جهانی به شکل ویدیو مپ روی برج میدان آزادی با تاسی به شعر سعدی که می‌فرماید « بنی آدم اعضای یک پیکرند»،اجرا کردیم.

شهردار تهران گفت: امیدوارم بعد از کرونا بتوانیم همدیگر را در فضای مناسب تری ملاقات کنیم و در اجلاس کلانشهرهای جهان از قول ما هم اشاره کنید که  با دو ویروس کرونا و تحریم همزمان می‌جنگیم.

شهردار آنکارا: ورود و خروج به ۳۰ کلان شهر ترکیه ممنوع است

در ادامه منصور یاواش - شهردار آنکارا - هم با تشکر از این تماس اینترنتی گفت: در آنکار بر اساس تدابیر پیشگیرانه‌ای که از سوی دولت اتخاذ می‌شود، تصمیم می‌گیریم. امروز از کل آمار مبتلایان و درگذشتگان ترکیه در آنکارا که سومین شهر بزرگ این کشور است ۸۲۰ مبتلا و ۱۹ فوتی داشتیم. بر اساس مصوبه دولت اتوبوس‌ها میزان مسافران خود را به نصف کاهش داده‌اند و سوار شدن به اتوبوس بدون ماسک ممنوع است. ترکیه ۳۰ کلانشهر دارد که ورود و خروج به این شهرها کاملا ممنوع شده است و مدیریت شهری در این شهرها تلاش می‌کند کارهایش را با اینترنت انجام دهد و شهرداری آنکارا هم همین سیاست را دنبال می‌کند. 

شهردار آنکارا ادامه داد: در سطح کشور ۱۵۰ اداره و خیلی از مراکز خرید و قهوه خانه‌ها و رستوران‌ها و اماکنی که امکان داشت مردم به هم نزدیک‌تر شوند، تعطیل شده‌اند. خروج افراد بالای ۶۵ سال و زیر ۲۰ سال به خارج از خانه ممنوع است. در مقابل برنامه‌ای در حال اجراست که بر مبنای آن خانواده‌هایی که بالای ۶۵ سال سن دارند چون خروجشان ممنوع است می‌توانند مایحتاج خود را در تماس با فروشگاه‌ها اعلام کنند و با پیک برایشان ارسال می‌شود. 

وی به برنامه حکومت ترکیه برای جبران خسارات مالی مردم اشاره کرد و گفت: اقشاری بودند که به علت تعطیلی محل کار درآمدشان را از دست داده‌اند مثل رستوران‌ها و کافه‌ها.  طی یک آگهی اینترنتی اعلام شد کسانی که این مشکل را دارند از راه‌های مشخص شرایط شان را اعلام کنند. با تشخیص شرایط آنها، شهرداری نیازهای نقدی و غذایی شان را برآورده می‌کند. برخی گروه‌های خاص درآمد کمتری دارند و انسان‌های فقیری هستند که کار ثابت و بیمه ندارند. این افراد هم شناسایی می‌شوند و به آنان کمک‌های نقدی و غذایی تعلق می‌گیرد. 

به گزارش شهرنوشت، شهردار آنکارا در پایان اظهارکرد: همه اماکن و اداره‌های عمومی، سایت‌ها و شهرک‌های مسکونی را هر روز کاملا ضدعفونی می کنیم و امیدوارم همه باهم در سطح جهان با تبادل اطلاعات از شر این ویروس خلاص شویم. شهرداری بخشی از کارهایش مثل برنامه هایی که در پارک‌ها و فضای سبز اجرا می‌کرد و یا خدماتی مثل آسفالت خیابان‌ها را به تعویق انداخته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha