بانوان؛ مدافعان عرصه سلامت که در تاریخ نشان داده شد که پا به پای مردان در میدان مبارزه میجنگند، امروز نیز در در بیمارستانها و در خط مقدم مبارزه با کرونا ویروس و دور از خانواده با روحیه تلاش میکنند برای از بین بردن این ویروس، بعضی از درمانگران و نیروهای بیمارستانی مدتهاست خانوادهشان را ندیدهاند اما پای کار درمان بیماران ایستادهاند.
یک بانوی پزشک بیمارستان روحانی بابل میگوید: فکر کردن به این موضوع که از هیچ کمکی برای همشهریانمان دریغ نکنیم و از طرفی دیگر دردی نگران کننده که خدایی نکرده ناقل برای خانوادهها و خصوصا پدر و مادرهایمان نباشیم، سخت درگیرمان کرده است.
مردم بابل برای مقابله با ویروس کرونا همکاری خوبی دارند
معصومه اصغرپور فوق تخصص بیماریهای کلیه دانشگاه علوم پزشکی بابل در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه ویروس کرونا یک ویروس ناشناختهای در جهان است و مردم بابل برای مقابله و مهار این ویروس همکاری خوبی داشتند، اظهار کرد: این بیماری دارو و واکسن خاصی ندارد و از لحظهای که خبر این بیماری در بابل تایید شد، نگرانی ما نسبت به آن دوچندان شده بود.
وی با اشاره به اینکه تنها راه درمان بیماری کرونا خود مراقبتی و پیشگیری بوده است، تصریح کرد: در روزهای آغازین این بیماری مردم اطلاعات کافی نسبت به آن نداشتند و خیلی از افراد این بیماری را جدی نمیگرفتند اما من از همان ابتدای شیوع این بیماری سعی کردم نکات بهداشتی را رعایت کنم و به همکارانم توصیه میکردم که این بیماری را جدی بگیرند و به مسئول درمانگاه امید بابل نیز اعلام کرد که در اختیار همکارانم گان ماسک و مواد ضدعفونی قرار بدهد.
فوق تخصص بیماریهای کلیه دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: مطب من در درمانگاه امید روزانه حدود ۶۰ نفر ویزیت میشوند اما در این ایام بحرانی ویزیت خود را کم کردم تا از این چرخه انتقال جلوگیری کنم و ویزیت بیماران اورژانسی را در اولویت قرار دادم و بیمارانی که مریضی مزمن داشتند را گفتم بعدا از رفع این بیماری برای درمان خود مراجعه کنند.
اصغرپور خاطرنشان کرد: در این برهه از زمان وقتی تعداد بیماران کرونایی در بیمارستان روحانی زیاد شده بود به کمک همکاران بخش عفونی شتافتیم و کاری که از دستمان برمیآمد را دریغ نکردیم اما در این میان پوشیدن لباس فضایی برای ما خیلی دشوار بود و گرمای زیاد بدن باعث میشد تمرکز ما بر روی ویزیت بیمار سخت شود، علاوه بر همکاری تمام همکارانم پرستاران این بیمارستان هم برای مقابله با این بیماری سنگ تمام گذاشتند.
وی با اشاره به اینکه بیماری کرونا بر دو نوع خفیف و شدید بوده است، افزود: وقتی در این شرایط بحرانی مریضهای نوع شدید را میدیدم ترس بیشتری بر ما غلبه میکرد و نگرانی ما این بود که این بیماری ممکن است به پدر و مادر و اطرافیانمان سرایت کند و تا جایی که امکان داشت، نکات ایمنی را رعایت میکردم تا این بیماری به خانوادهام منتقل نشود.
وی در خصوص همکاری خوب مردم بابل برای کاهش این بیماری گفت: مردم بابل نه تنها همکاری خوبی با کادر درمان داشتند بلکه در زمینه روحیه دادن به کادر درمان، کمکهای مالی از نظر تجهیزات و غیره کوتاهی نکردند و حتی در این میان کسانی بودند که رشته آنها مرتبط با پزشکی نبوده و برای تسریع در رفع این بیماری به کمک ما شتافتند که این اقدام برای من خیلی جالب بوده است بنابراین این امر نشان میدهد که در بین مردم ایران همدلی و مهربانی وجود دارد.
فوق تخصص بیماریهای کلیه دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه بیماران پیوند کلیه مستعد این بیماری هستند، یادآور شد: هر عفونتی در محیط باشد در بیماران پیوند کلیه بیشتر از افراد عادی سرایت خواهد کرد اما از زمانی که بیماری کرونا در بابل آغاز شد به بیمارانم توصیه کردم در منزل بمانند و از طریق تلفن یا واتساپ ویزیت شوند.
اصغرپور با اشاره به اینکه تنها راه درمان بیماری کرونا قطع زنجیره انتقال بوده است، تصریح کرد: تا جایی که امکان دارد در این شرایط بحرانی از رفت و آمدها قطع شود و مردم برای کارهای غیر ضرور بیرون نروند تا این بیماری کاملا مهار شود.
همدلی مردم برای مقابله با کرونا حس قشنگی رقم زده است
سیما محسنی متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با ایسنا گفت: همکاری و همدلی مردم برای مقابله با بیماری کرونا حس قشنگی را بین کادر درمان رقم زده است.
وی اظهار کرد: از زمانی که بیماری کرونا در بابل رسما اعلام شد، از بیمارستان مرزیکلا به بیمارستان یحیینژاد بابل برای خدمترسانی به بیماران کرونایی منتقل کردند.
این متخصص بیماریهای عفونی در بابل تصریح کرد: حکم پزشکی من مربوط به بیمارستان مرزیکلا بابل است اما قبل از اعلام رسمی این بیماری در بابل ۸۰ تا ۱۰۰ نفر بیمار در بیمارستان مرزیکلا مراجعه میکردند که همین امر ما را به شک انداخته است که آیا این بیماران کرونایی هستند یا خیر.
محسنی تاکید کرد: اولین کاری که میتوانستم بعد از اعلام رسمی این بیماری انجام دهم این بود که با تمام فامیل و اقوام خود تماس گرفتم و پیام دادم مبنی بر اینکه بیماری کرونا در بابل شیوع پیدا کرده و حتما این بیماری را جدی بگیرند و از خانه بیرون نروند.
وی با بیان اینکه وضعیت بیمارستانها در روزهای قبل وضعیت آشفتهای بود، افزود: خودم دچار بیماری دیابت هستم و در روز چند قرص برای این بیماری مصرف میکنم اما وقتی از صبح به بیمارستان میرفتم در این شرایط بحرانی تا ۸ شب نه غذا و آبی میخوردم و نه میتوانستم به سرویس بهداشتی بروم چراکه لباس فضایی بر تن ما بود و شرایط را برای ما دشوار میکرد.
این پزشک متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه امسال تنها سالی است که به علت مشغله زیاد نتوانستم رنگ سفره هفت سین را ببینم، گفت: از اوایل شیوع این بیماری هنوز به خانه پدر و مادر خود نرفتم و پیش خودم فکر میکنم، نکند ناقل این ویروس باشم تا به آنها سرایت کند و علاوه بر آن وقتی در خانه خود هستم با فرزندان خود هم فاصله حداکثری را رعایت میکنم.
محسنی با اشاره به اینکه بیماران زمینهای جزو گروههای پر خطر این بیماری محسوب میشوند، خاطر نشان کرد: توصیه ما به بیماران زمینهای این است که باید مراقبت بیشتری نسبت به افراد عادی داشته باشند و حتما مایعات و ویتامین سی بیشتری مصرف کنند در منزل بیشتر استراحت داشته باشند چراکه استراحت مهمترین شرط مسئله در بیماران زمینهای است.
وی با بیان اینکه مردم بابل در زمینه مقابله با بیماری کرونا همکاری خوبی با کادر درمان داشتند، یادآور شد: از همه عزیزانی که توصیه بهداشتی را رعایت کردند و در خانه ماندند و از خیران و مردمی که به ما روحیه دادند، تشکر میکنم.
انتهای پیام
نظرات