تعداد قابل توجهی از مردم هماکنون مبتلا به کروناویروس بوده و در حال مبارزه با پیامدهای آن هستند. در این مدت گروه های مختلف پزشکان، دانشگاه ها و شرکت های داروسازی، پژوهش های خود را برای پیدا کردن داروی بیماری آغاز کرده و تحقیقات آنها در حال انجام است.
گروه دیگری که در زمینه طب سنتی و گیاهان دارویی کار و تحقیق میکنند نیز توصیههایی کلی برای تقویت سامانه پدافندی بدن برای مقابله با بیماری کرده و انواع داروهای گیاهی و دمنوش ها را برای این منظور معرفی و پیشنهاد میکنند، با این توضیح و تاکید که هیچکدام داروی قطعی برای ویروس کووید ۱۹ نیستند.
با اینحال گروه دیگری هم در زمینه گیاهان دارویی به صورت سنتی فعالیت میکنند و معمولا بدون تحقیق و اغلب مبتنی بر دلایلی مانند شهود و الهام توصیهها و نسخههای عجیبی ارائه میکنند و بر درمان قطعی کرونا با روش های خود تاکید میورزند.
ضمن یادآوری روغن بنفشه، یکی دیگر از این نمونهها نسخه "دود گَوَن" است!
احمدی ولی پور عضو هیات علمی گروه جنگلداری دانشگاه کردستان، در این رابطه به ایسنا گفت: داستان از این قرار است که فردی ادعا میکند که با آتش زدن بوتههای گون و استشمام دود و بوی آن کرونا درمان میشود.
وی افزود: به محض اعلام این داروی شفابخش! افراد زیادی به مراتع و جنگل ها هجوم آورده و شروع به آتش زدن بوتههای گون و یا اقدام به کندن بوتهها و حتی فروش آن کرده اند.
این استادیار دانشگاه افزود: گون یکی از مهمترین گونههای گیاهی از نظر اکولوژیک به ویژه برای جلوگیری از فرسایش خاک است.
وی عنوان کرد: با فراخواندن این فرد توسط اداره منابع طبیعی و ارائه توضیحات لازم، طی ویدیویی از مردم درخواست شد که فعلا این کار را متوقف کنند.
ولی پور ادامه داد: به طور کلی در کنار برخی فوایدی که کرونا برای محیط زیست انسانی و طبیعی داشته، این گونه رویدادها و مشابه آن هم تهدیدی جدی برای منابع طبیعی ضعیف و شکننده کشور محسوب میشود که امیدواریم با هوشیاری مردم، جنگلبانان و محیطبانان این تهدیدها به حداقل برسد.
عضو هیات علمی گروه جنگلداری دانشگاه کردستان، بیان کرد: هر گونه دارویی طی یک فرایند و پروتکل علمی و فنی ویژه توسط متخصصان، تولید و اثربخشی و عوارض احتمالی آن مورد آزمایش قرار میگیرد و مشخصا چنین توصیههای بدون پشتوانه علمی و تحقیقاتی نه تنها منجر به درمان نمیشود ممکن است عوارض ناگواری هم بر سلامت انسان داشته باشد و همچنین سبب تخریب منابع طبیعی میشود.
وی یادآوری کرد که بهرهبرداری از منابع طبیعی در چارچوب اصول و روش های استاندارد علمی و در حد توان و ظرفیت طبیعت امکانپذیر است.
انتهای پیام
نظرات