• پنجشنبه / ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ / ۲۲:۲۷
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99011407163
  • خبرنگار : 71505

توضیحات سخنگوی سازمان ثبت احوال در مورد دسترسی غیرمجاز به اطلاعات هویتی ایرانیان

توضیحات سخنگوی سازمان ثبت احوال در مورد دسترسی غیرمجاز به اطلاعات هویتی ایرانیان

سخنگوی سازمان ثبت احوال توضیحاتی را درباره دسترسی غیرمجاز یا هک سامانه سلامت وزارت بهداشت و افشای اطلاعات اولیه هویتی شهروندان ایرانی ارائه کرد.

سیف اله ابوترابی در گفت و گو با ایسنا، در تشریح انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر افشای اطلاعات شهروندان ایرانی از بانک اطلاعاتی سازمان ثبت احوال و فروش آن با قیمت ۱۰ بیت کوین معادل حدود ۶۰ هزار دلار گفت: سازمان ثبت احوال با بسیاری دستگاه ها و نهادها ارتباط برخط دارد که وزارت بهداشت هم از جمله این دستگاه‌هاست. در تفاهم نامه میان ثبت احوال و وزارت بهداشت ذکر شده که نباید اطلاعاتی که ما در اختیار آنها قرار می دهیم در بستر اینترنت قرار بگیرد که علت آن هم نا امن بودن این فضا است.

وی افزود: برای بحث غربالگری بیماری کووید۱۹ وزارت بهداشت  اطلاعات را در بستر اینترنت قرار داد اما این طور نیست که کل اطلاعات را گرفته باشند و یا اساسا اطلاعات از پایگاه داده ثبت احوال گرفته باشند. برای مثال فردی وارد سامانه ای همانند فروشگاه خرید و یا درخواست تاکسی اینترنتی می شود و شماره ملی و بعضی اطلاعات اولیه هویتی همانند نام و نام خانوادگی و شماره تماس را برای ثبت نام وارد آن سامانه می کند و آن سامانه پایگاه داده ای با این اطلاعات، برای خود ایجاد می کند.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: در این مورد هم برای ثبت نام در سامانه سلامت وزارت بهداشت نیز افراد برای ثبت نام باید این اطلاعات را وارد می کردند که این سامانه اطلاعات را از پایگاه داده ما دریافت می کرد ولی به هیچ عنوان اطلاعاتی شامل ارتباط های سببی و نسبی و یا ازدواج و طلاق افراد در اختیار نه این سامانه که هیچ سامانه ای قرار نمی گیرد.

وی تاکید کرد: به این ترتیب دسترسی به اطلاعات اولیه افراد شامل نام و نام خانوادگی، کدملی و شماره تماس می تواند از طریق سامانه سلامت وزارت بهداشت اتفاق بیفتد که ما امروز جلوی دسترسی به این پایگاه داده را گرفتیم و به وزارت بهداشت کتبا اعلام کردیم سامانه را امن کنند و تا زمانی که این امنیت برقرار نشده نمی توانند از این اطلاعات استفاده کنند و این کار با توجه به تفاهم نامه و پروتکلهای ایمنی که با ثبت احوال بسته اند، تخلف است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه بحث هک (دسترسی غیرمجاز به اطلاعات افراد) توسط دستگاه های امنیتی نظارت و پیگیری می شود افزود: تا این لحظه موضوع هک برای پایگاه داده ثبت احوال به شکلی که به صورت یکپارچه دسترسی به اطلاعات اتفاق بیفتد به حمدالله نداشته ایم و ظاهرا تنها دسترسی به اطلاعات اولیه شامل نام و نام خانوادگی، کدملی و شماره تماس افراد از طریق سامانه وزارت بهداشت اتفاق افتاده است و هرچه بوده همان اطلاعاتی است که در این سامانه سلامت وجود داشته که قابل دسترس قرار گرفته است و موضوع به وزارت بهداشت اطلاع داده شده و اعلام شده اطلاع رسانی کنند.

وی ادامه داد: ما اطلاعاتی بیش از آنچه که ذکر شد به هیچ سامانه ای نمی دهیم مگر در موارد خاص آن هم نه در بستر اینترنت، به سامانه سلامت هم اطلاعات در همین حد داده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha