یوسف رضاپور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: امسال روز جهانی آب، آب و تغییر اقلیم، مسئولیت اجتماعی نامگذاری شده که اهمیت تغییرات اقلیمی در سالهای گذشته در سراسر جهان را متذکر میشود.
این مسئول ادامه داد: در راستای آگاه ساختن جهانیان به اهمیت روزافزون آب و ایجاد سیستمهای جهانی و توسعه منابع آب، علاوه بر کشورهای عضو سازمان ملل، بسیاری از سازمانهای غیردولتی و مردمنهاد، مسائلی از قبیل چگونگی دستیابی بیش از یک میلیارد نفر به آب شرب سالم و یا نقش زن و مرد در خانواده برای دستیابی به آب سالم را در برنامه کاری خود قرار دهند.
وی افزود: ایران جزو کشورهای کمآب و خشک و دارای منابع آب محدود است. از یک سو حجم نزولات جوی پایین بوده و از سویی دیگر برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی از طریق چاههای عمیق و نیمهعمیق باعث کاهش میزان آب شده است.
رضاپور با اشاره به اقداماتی که برای تعادلبخشی آبهای زیرزمینی انجام شده است، تصریح کرد: شرکت آب منطقهای زنجان، در این راستا اصلاح و تعدیل ۲۳۲ فقره پروانه مجاز، اصلاح منصوبات، نصب ۲۶۴ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای مجاز کشاورزی و صنعتی و پرکردن چاهها در سال گذشته صورت گرفته که طی این فرآیند حدود ۱۶ میلیون مترمکعب آب در سفرههای آب زیرزمینی ذخیره شده است.
وی با اشاره به مدیریت سیلاب و رعایت حرائم بستر رودخانههای استان، یادآور شد: با توجه به حوادث سیل اوایل سال قبل در کشور، شناسایی و آزادسازی مناطق مسکونی حریم رودخانهها یکی از مهمترین مصوبات شورای هماهنگی مدیریت بحران استان است که در دستور کار آب منطقهای قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز در بستر و حریم رودخانههای استان، گفت: بعد از ۲۰ سال خشکسالی، بارندگیهای اخیر باعث احیای اکثر دشتها و تالابها و دریاچههای کشور شده و طغیان رودخانهها، خسارت جبرانناپذیری به سازههای غیرمجاز در بستر رودخانهها وارد خواهد کرد، لذا باید با همیاری دادستانی، استانداری و همکاری و همراهی رسانههای گروهی، نسبت به آزادسازی بستر و حریم رودخانهها اقدام کرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: با وجود افزایش بارندگیهای استان، کماکان کسری بالای مخازن و کمبود آب زیرزمینی در استان وجود دارد، بنابراین نیازمند صرفهجویی جدی در همه حوزههای مصرف آب هستیم.
انتهایی پیام
نظرات