حمید حاجاسماعیلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طی یک سال گذشته بخشهای کشاورزی، دامپروری و گردشگری ما به شدت فعال شده و به رونق رسیده بودند ولی متاسفانه به دلیل کرونا آسیب جدی دیدند؛ حتی مشاغل خدماتی هم دچار آسیب شدند و هتلها، تالارها، رستورانها، حملونقل و صنعت هواپیمایی کشور بیشترین زیان را متحمل شدند.
وی ادامه داد: فشارهای اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم در سالهای اخیر بیشتر کسب و کارها را دچار مشکل کرده و به دلیل کاهش تقاضای مردم، اصناف فروش کافی نداشتند. به همین دلیل همه ساله به شب عید امید بسته بودند و اسفند یکی از ماههایی بود که مشکلات آنها را به دلیل فروش بالایی که داشتند، حل میکرد. ولی کرونا باعث شد بازار اصناف شب عید کساد و فعالیت آنها خاموش شود.
این کارشناس بازار کار در ادامه پیشنهاداتی برای حمایت از بخشهای خدماتی و کشاورزی ارائه کرد و گفت: یکی از اقدامات حمایتی دولت در این شرایط باید ارائه مشاورههای فنی و کارشناسی باشد. در حال حاضر در حوزه تولیدات کشاورزی و میوه از وضعیت بسیار خوبی برخوردار هستیم ولی عرضه چون دید و بازدید کم شده و مردم بیرون نمیروند و خرید نمیکنند دچار مشکل شده است.
حاجاسماعیلی افزود: از طرفی مرزهای کشور هم به نوعی دچار مشکل شدهاند و تحت تاثیر ویروس کرونا صادرات و حملونقل آسیب دیده است؛ لذا بهترین راه این است که دولت به این بخشها برای آنکه چطور مازاد تولیداتشان را صادر کنند، مشاوره بدهد.
وی تصریح کرد: دولت میتواند تولید مازاد خدماتی که هماکنون در داخل کشور با محدودیت مواجه شده، با ارائه مشاورههای فنی صادر کند. مثلا آبزیان و محصولات کشاورزی را خریداری و از طریق ارتباط با تجار کشورهای همسایه صادر کند تا از این طریق هم به حفظ تولید داخلی کمک کند و هم جلوی توقف صادرات را بگیرد.
وی در پایان پیشنهاد کرد: دولت از بنادر و ظرفیت و پتانسیل مناطق آزاد که کمتر درگیر کرونا هستند برای صادرات محصولات استفاده کنند و حمایت از تولیدکنندگان در این شرایط را در دستور کار قرار دهد.
انتهای پیام
نظرات