• سه‌شنبه / ۵ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99010501906
  • خبرنگار : 50260

این روزها، با بچه‌ها کتاب بخوانیم

این روزها، با بچه‌ها کتاب بخوانیم

ایسنا/اصفهان فرمهر منجزی، مترجم بیش از ۸۰ عنوان کتاب کودک و عضو هیأت مدیرۀ کانون توسعه فرهنگی کودکان از کتاب‌هایی می‌گوید که این روزها در خانه می‌توان خواند.

روزگاری نه چندان دور همیشه عجله داشتیم، همیشه دیرمان شده بود و به هیچ کاری درست و حسابی نمی رسیدیم؛ وقت بازی و تفریح را هم نداشتیم. نه فرصت داشتیم مطالعه کنیم و نه با اعضای خانواده وقت بگذرانیم. تعطیلات نوروز و خانه نشینی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اما فرصتی شده تا به همۀ این کارها برسیم.

 فرمهر منجری به ایسنا می‌گوید: الان همان وقت خوب برای یک فعالیت و تجربه جدید است. بیایید آن چیزی را که کمتر سراغش می رفتیم، امتحان کنیم. بیایید کتاب بخوانیم و چه بهتر که با هم  و در کنار اعضا خانواده کتاب بخوانیم و موضوعی برای گفت و گو پیدا کنیم.

او ادامه می‌دهد: کودکان امروز یا باید مشق بنویسند یا از این کلاس به آن کلاس بروند. درس‌های مختلف را زیاد خوانده‌اند اما نه بلدند درست بخوانند، نه بلدند درست بنویسند و نه بلدند درست فکر کنند. آن‌ها گاهی حتی کوچک‌ترین کارها را هم نمی‌توانند انجام بدهند. موجودی نادیده به نام عجله، همۀ این توانایی‌ها را از بین برده و زندگی‌ها را مختل کرده است، اما حالا که باید در خانه بمانیم چه کنیم؟ ما که وقت نداشتیم، حالا وقتمان را چطور بگذرانیم؟ چقدر کانال تلویزیون عوض کنیم؟ چقدر سرمان توی تلفن همراه باشد؟ البته که کتاب خواندن می‌تواند گزینه‌ای متفاوت و دل‌انگیز باشد.

عضو هیأت مدیرۀ کانون توسعه فرهنگی کودکان خاطر نشان می‌کند: نوروز جشنی برای شروع سالی نو است و پیشینه‌اش، افسانه و آداب دارد؛ رسومی دارد که هر یک فلسفه‌ای دارند مثل مهر و محبت، دید و بازدید، هدیه دادن و هدیه گرفتن و از همه مهم‌تر تلاش و آماده سازی که بچه‌ها باید آن را یاد بگیرند.

منجزی، کتاب «جشن‌های ایرانیان» نوشته عسکر بهرامی، «نوروز، جشن نوزایی آفرینش» نوشته علی بلوکباشی، «نوروز و فلسفه هفت سین» از سیدمحمدعلی دادخواه، «نوروز» نوشته اعظم محبوبی و «عمو نوروز» اثر فریده فرجام را از جمله کتاب‌هایی معرفی می‌کند که فلسفه و آداب نوروز را برای کودکان و نوجوانان شرح می‌دهد و می‌گوید: این روزها که کودکان در معرض خبرهای ریز و درشت معمولا ناخوشایند هستند، چراهایی در ذهن دارند و پدر و مادرها بهترین افراد برای پاسخگویی به این پرسش‌های بی‌پایان هستند تا کودک دریابد که با پرسشگری می‌توان به سوی روشنگری رفت. 

این مترجم با بیان اینکه در مدرسه این چیزها را یاد نمی‌دهند، تصریح می‌کند: برای پاسخ به سؤالات بچه‌ها، نیاز به دانستن است و مطالعۀ کتاب، بهترین راهکار. اگر این کتاب‌خوانی همراه با کودک باشد، فرصت گفت و گو هم پیش می‌آید و کودک پرسشگر، جوانی متفکر می‌شود.

او با معرفی مجموعه کتاب‌های «کودک فیلسوف» می‌افزاید: با خواندن این مجموعه چهار جلدی، می‌توان برای گفت و گو با کودکان درباره مسائل مختلف، اطلاعاتی پیدا کرد. این مجموعه توسط اسکار برونیفیه نوشته شده و رؤیا خویی آن را ترجمه کرده است. 

عضو هیأت مدیرۀ کانون توسعه فرهنگی کودکان با بیان اینکه کودکان دارای انرژی هستند و این انرژی گاه باعث بروز رفتارهای شیطنت آمیزی می‌شود که برای خانواده‌ها خوشایند نیست، مهار این رفتارها را نیازمند مهارت‌هایی می‌داند که باید در کتاب‌ها جستجو کرد.

داور جشنواره «لاک پشت پرنده» می‌گوید: کتاب «فرغولی» و «از ما بهترون» نوشته حمید اباذری با تصویرگری مریم طهماسبی، داستان غول بچه‌ای است که گاهی انرژی‌اش را با شیطنت همراه می‌کند. چون معمولا بزرگترها حوصله شیطنت بچه‌ها را ندارند و اینطور می‌شود که آرزوی بد یا نفرین می‌کنند. ناشناخته‌ها همیشه هم بد نیستند. گاهی شناخت آن‌ها زحمت دارد اما به زحمتش می‌ارزد. شاید به جای بی‌حوصلگی از زاویه دیگر دیدن و کشف استعداد و پرورش چاره بهتری برای رفع مشکل باشد. همانطور که «فرغولی» در این کتاب از تجربۀ نفرین در دنیای خودش استفاده می‌کند.

منجزی با معرفی کتاب دیگری ادامه می‌دهد: کسانی هستند که وجودشان همواره سرشار از خوبی است. حتی اگر بخواهند هم نمی‌توانند کاری را انجام بدهند که در ایمان و اعتقادشان نیست. آن‌ها متفاوت هستند و در خانواده و جامعه به چنین کسانی بسیار برمی‌خوریم. کتاب «اژدهای بدجنسی که چشم‌هایش آستیگمات بود» نوشته فریدون عموزاده خلیلی، دوستی و مهربانی را به زیبایی نشان می‌دهد. عنوان کتاب، خواننده را تشویق می‌کند که آن را  بخواند تا متوجه شود آیا چشم های اژدها استیگمات بود یا نه؟ «ژدوکا» در این کتاب، اژدهایی است که به جای بدجنس بودن، مهربان است و از نیروی فوق العاده‌اش برای کمک به دیگران استفاده می‌کند. مهم نیست آن دیگران چه کسانی هستند فقط هر که به کمکش نیاز داشته باشد او را یاری می‌کند.
 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha