سیدرضا نجفی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: با توجه به وضعیت اقلیمی منطقه کاشمر و تغییرات اقلیمی در سالهای اخیر، بارشهای جوی در روزهای آخر سال و ابتدای سال جدید به صورت رگباری اتفاق میافتند. بارندگی در این زمان معمولاً با شدت و حجم بالا رخ داده و پیامد آن به راه افتادن سیلابهاست.
وی ادامه داد: اگرچه باران به خصوص در منطقه خشک و نیمهخشک ما نعمتی بزرگ است اما اگر ندانیم چگونه با سیلاب جاری شده از این بارشها برخورد کنیم، این نعمت تبدیل به عاملی ویرانگر میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی کاشمر یادآور شد: در بارندگیهای ابتدای امسال در دو نوبت سیلهای بزرگی در سطح شهرستان به راه افتاد که اگر سازههای آبخیزداری از جمله بندهای خاکی و سیستمهای کنترل و پخش سیلاب به خوبی عمل نمیکردند، شاهد اتفاقات ناگواری همچون بسیاری از مناطق کشور بودیم، ولی خوشبختانه با عملکرد خوب این سازهها، سیلابها مهار و در سفره آب زیرزمینی منطقه ذخیره شدند.
وی بیان کرد: در مجموع از بارشهای ابتدای سال 98 بالغ بر هشت میلیون متر مکعب سیلاب مهار و به سفرههای آب زیرزمینی کوهسرخ و دشت کاشمر تزریق گردید.
وی با پیشبینی وقوع سیلاب در روزهای پایانی اسفند 98 و روزهای آغازین فروردین ماه سال 99، گفت: از هم اکنون باید همگی آمادگی لازم برای کنترل و مدیریت سیلاب را داشته باشیم.
رئیس اداره منابع طبیعی کاشمر با بیان اینکه در کنار فعالیت ادارات و ارگانهای درگیر، با رعایت نکاتی از سوی مردم، حتماً نتیجه مطلوبتری از بارشها حاصل میشود؛ اظهار کرد: شهروندان هر گونه تخریب طبیعت و محیط زیست و آتشسوزی احتمالی را به شماره گویای 1504 که به صورت شبانهروزی در خدمت عموم مردم است، اطلاع رسانی نمایند.
انتهای پیام
نظرات