عباس برزگر در گفتوگو با ایسنا در رابطه با اهمیت در خانه ماندن شهروندان در خانههایشان و تاثیر آن بر شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: در این خصوص به یک اصل مسلم اخلاقی و دینی که در فرهنگ ائمه (ع) و در دین اسلام داریم برمیگردیم که حدیث معروف "النظافه من الایمان" است و پاکیزگی و رعایت بهداشت را از ایمان دانسته و اهمیت این موضوع را میرساند.
وی گفت: در آموزههای دینیمان توصیه شده که قبل از خوردن غذا دستهایمان را بشوییم و این تاکیدات نشان دهنده اهمیت دادن دین اسلام به مسایل بهداشتی و نظافت است.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه "در شرایط فعلی مهمترین مساله اصلاح فرهنگ جامعه است" تصریح کرد: فرهنگ جامعه باید به سمتی حرکت کند که وقتی مسئولان کشور و مسئولان بهداشت و سلامت جامعه توصیههایی میکنند واجب باشد که به آن عمل شود. ما در اسلام این مساله را داریم که حفظ جان از واجبات است، انسان اگر جانش را به خطر بیاندازد بزرگترین گناه را مرتکب شده است، بنابراین هم حفظ جان خود انسان و هم حفظ جان دیگران مهم است و اگر کسی رعایت نکند و باعث شود که جان انسانهای دیگر به خطر بیفتد این مساله مسئولیت دنیوی، اخروی و شرعی دارد.
برزگر اضافه کرد: عدم رعایت این مسایل نوعی تجاوز به حق الناس است، بنابراین رعایت توصیههای بهداشتی نه تنها لازم است بلکه واجب بوده و بهترین کار هم این است که اگر کسی کار ضروری ندارد در شرایط فعلی در منزل بماند.
وی گفت: قطعا هر کسی در خانه خود راحتتر میتواند سلامتی و بهداشت را رعایت کند چون ممکن است در بیرون و جامعه افرادی باشند که مسائل را رعایت نکنند، ولی اگر همه این مسایل را رعایت کنیم انشاءالله موضوع حل خواهد شد و از این ویروس منحوس هم گذر خواهیم کرد.
این وکیل دادگستری سیاست گذاری در رابطه با پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا را مسالهای دانست که باید در آن حال و آینده را در نظر گرفت و گفت: در دورانهای گذشته نیز خانواده این ویروس به شکلهای دیگری مانند سارس و... وجود داشته و امروز با نام کرونا مطرح است که در آینده نیز ممکن است به شکل دیگری به وجود آید، اما برای چنین مواقعی باید دولت و حکومت برنامه و دستورالعملهای جدیتری چه در مورد باز بودن بازار، ادارات و دستگاههای دولتی و چه در مورد مردم داشته باشند و همچنین باید مقرراتی وجود داشته باشد که رعایت شود.
برزگر خاطرنشان کرد: به مردم توصیه میشود که به جایی مانند استانهای شمالی سفر نکنند، ولی برخی با زور با فرماندار و مامور انتظامی که هدفی جز حفظ جان مردم ندارد رفتار میکنند و فکر میکنند به هر قیمتی قانون را زیر پا بگذارند، اما باید گفت این کار هنر نیست.
وی با بیان اینکه "تمرد از دستور مامورین جرم است و مجازات دارد"، عنوان کرد: با توجه به قوانین فعلی که در بحث تمرد از دستور مامور دولت داریم، این اقدامات جرم است و میتوان با آن برخورد کرد.
این وکیل دادگستری تاکید کرد: به جای اینکه همیشه به دنبال برخورد قانونی و مجازات باشیم باید فرهنگ جامعه را درست کنیم و مردم به این فرهنگ برسند که اگر کسی کاری خلاف فرهنگ و اخلاق عمومی انجام میدهد، خودش خجالت بکشد و مردم با دید دیگری به او نگاه کنند تا دیگر جرات نکند که مسائل بهداشت عمومی و سلامت مردم را زیر پا بگذارد.
برزگر همچنین ابراز امیدواری کرد که مردم به حساسیت موضوع با توجه به آمار تصاعدی که ارائه میشود پی ببرند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم مردم به این موضوع پی ببرند که این مسایل برای حفظ جان خود آنهاست. به طور مثال وقتی کسی میتواند کارش را اینترنتی انجام دهد لزومی ندارد که در این شرایط از خانه خارج شود و خود و دیگران را در معرض خطر قرار دهد.
این وکیل دادگستری در خصوص لزوم فرهنگ سازی در رابطه با در خانه ماندن مردم در شرایط فعلی شیوع ویروس کرونا یادآور شد: در وهله اول باید مسئولین فرهنگی جامعه اعم از صداوسیما، مطبوعات و موسسات فرهنگی بر روی فرهنگ جامعه کار کنند و به جای بسیاری از فیلمها و سریالهایی که بدآموزی داشته و مسایلی خلاف حفظ کیان خانواده و جامعه دارد، در فرهنگ سازی برای موضوعاتی مانند محبت، دلسوزی خانواده و جامعه برای هم بیشتر کار کنند.
برزگر گفت: در وهله بعدی اعمال قدرت قانونی مطرح است، چون قانون این اقتدار را به مراکز قانونی داده است که قاطع برخورد کنند.
وی در پایان گفت: موضوع فعلی مانند موضوع قایقی است که فردی بگوید من زیر صندلی خودم را سوراخ میکنم، اما در واقع با این کار کل قایق غرق میشود. این مساله هم اینگونه است که اگر کسی رعایت نمیکند باید با وی به طور جدی برخورد شود.
انتهای پیام
نظرات