• شنبه / ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۷:۱۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98122418517
  • خبرنگار : 71474

رییس اتاق بازرگانی ایران و چین پاسخ داد:

چرا چین قرنطینه کرد و ما نکردیم؟

چرا چین قرنطینه کرد و ما نکردیم؟

رییس اتاق بازرگانی ایران و چین معتقد است، در برخورد و مواجهه با ویروس کرونا، شرایط هر کشور، وضعیت جمعیتی و موقعیت اقتصادی دولت‌ها، عوامل تعیین‌کننده خواهند بود.

مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: دولت چین، یک دولت متمرکز است که در سال‌های گذشته توانسته پیشرفت‌های اقتصادی قابل توجهی را به دست آورده و بر بسیاری از نیازهای جامعه مسلط باشد. در کنار آن مردم چین و به طور کلی شرق آسیا از نظر فرهنگی و اجتماعی، فرمان پذیری بالاتری دارند.

وی ادامه داد: از این رو وقتی این ویروس در چین رویت شد، دولت با همان تمرکز بالا و با تکیه بر توانایی‌های اقتصادی خود، دستور قرنطینه را صادر کرد تا در کشوری با جمعیت بسیار بالا همچون چین، ویروس امکان گسترش و نفوذ به تمامی شهرها و بخش‌ها را پیدا نکند.

رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در پاسخ به این سوال که چرا رویکردی مشابه از سوی ایران در زمان برخورد با کرونا، در دستور کار قرار نگرفت، بیان کرد: ما باید قبول کنیم که شرایط اقتصادی ایران با چین قابل مقایسه نیست، از سوی دیگر مردم ما نیز از نظر فرهنگی، فرمان پذیری پایین‌تری دارند و ترکیب این عوامل رسیدن به این جمع‌بندی که ایران نیز کاملا همچون چین عمل کند را دشوار می‌کند.

حریری ادامه داد: برای مثال یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها در دوران قرنطینه، تامین مایحتاج زندگی مردم در خانه‌های آن هاست. در اقتصاد ایران اقشاری که کسب و کار خرد دارند و براساس درآمد روزانه‌شان زندگی می‌کنند؛ بسیار زیاد هستند و اگر بنا باشد این اقشار در خانه قرنطینه اجباری شوند، باید هر روز مایحتاج آنها در خانه‌هایشان تحویل شود که با توجه به شرایط اقتصادی کشور دشواری فراوانی دارد.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی باید دو موضوع را به شکل جدی پیگیری کرد، توضیح داد: موضوع نخست لزوم رسیدن به وحدت نظر و تصمیم‌گیری در حاکمیت است. اینکه ما هر روز ببینیم نهادهای مختلف در کشور، حرف‌ها و آمارهای خود را ارائه می‌کنند و با دیگر دستگاه‌ها همراه نیستند، هم مدیریت این شرایط دشوار را سخت می‌کند و هم برای مردم نگرانی به وجود می آورد.

حریری خاطرنشان کرد: موضوع دوم لزوم تاکید به مردم در زمینه جدی گرفتن بیماری، تلاش برای ماندن در خانه و رعایت نکات بهداشتی است که به قطع شدن زنجیره بیماری کمک می‌کند. با رعایت مردم و تلاش برای گرفتن بهترین تصمیمات ممکن، امید داریم که این روزهای سخت نیز عبور کرده و به بخشی از تاریخ ایران تبدیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۴ ۱۹:۰۹

اینها بهانه هست.شاید در مورد کلان شهرها این حرف صحیح باشد اما می توانستیم قم را قرنطینه کنیم.و کل امکانات کشور رو اونجا متمرکز کنیم.معلومه وقتی فهمیدن در قم کرونا اومده خیلی ها از ترس دست زن و بچه خودشون رو میگرن و از شهر خارج میشوند

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۴ ۲۰:۴۶

درود برشما کشورمان به لحاظ درآمدهای نفتی و نیزدرآمدهای ناشی از صادرات غیر نفتی و نیز دریافت های بسیار موثر مالیاتی نباید در این وضعیت قرارگیرد تامین خورد و خوراک هشتاد میلیون نفر برای سه ماه متوالی حداکثر ۶میلیارد دلار نیاز دارد اگر ما نتوانیم ماهانه دو میلیارد دلار هزینه استقرار در منازل شهروندان را تامین کنیم نباید قبول مسئولیت اداره کشور را داشته باشیم

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۴ ۲۱:۳۸

"... مردم ما نیز از نظر فرهنگی، فرمان پذیری پایین‌تری دارند ..." بنابراین دیکتاتورپذیر نیستند.

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۴ ۲۲:۲۴

قرنطینه جواب نمیده، وقتی ایتالیا شمال کشورش را قرنطینه کرد تعداد زیادی به شهر های دیگه فرار کردن، فقط بخاطر فشار روانی این اسم قرنطینه، دولت به دلیل مهاجرت این افراد به شهر های دیگر از ترس همه گیری بیشتر کل کشور به تعطیلی رفت، یک چاره بیشتر نیست و اینکه مردم در منزلشان بمانند، این پدیده بسیار شوم هست، و اگه در سطح جهانی و هماهنگ با آن مقابله نشود هیچ تاثیری در نابودیش نمی بینیم

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۴ ۲۲:۳۱

استدلال بسیار چرندی دارید

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۵ ۰۲:۴۷

ابوی جان ملت ایران هنوز کرونا را به شو خی گرفته اند - عقل ا ندازه ایما ن مهم است - این یک بحران جدی و مر ض مسری است -- الو الو.. کسی خا نه است از کره زمین تما س گر فته ام - کسی اصلا بیدا ر است ؟ - احتمالا مصرف الکل صنعتی بالا بو ده ... کردند - الو الو کره زمین خاورمیانه-- نه بابا بریم بخو ابیم مثل اینکه همه خواب هستند

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۵ ۰۳:۵۴

این یعنی اعتراف به ناکارآمدی. البته دلیل نداشت مراکز تامین مایحتاج بسته بشه. می شد بصورت محدود انجام بشه.

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۵ ۰۴:۰۴

دم در مواد غذایی دادن پیشکش چرا همان روز اول با آگاهی از روند این بیماری در چین، مدارس را بدون توضیح صحیح تعطیل کردید؟ چرا به دنبال مدارس و دانشگاه ها، ترمینالها و فرودگاها و ایستگاه های قطار را تعطیل نکردید؟ جاده های بین شهری را نبستید بجز برای عبور حمل مواد غذایی و ملزومات پزشکی؟ چرا در شهرها مترو و اتوبوسها را تعطیل نکردید؟ چرا مراکز تجاری و متفرقه را تعطیل نکردید؟ مگه مشکل مالی اقشار فرودست جامعه بخاطر این بیماری بوجود آمده؟ مدتهاست که مردم وضع کاری خوبی ندارند اگر بجای ویروس گردباد و توفان می آمد باز هم دستور فوری تعطیلی شهر را نمیدادید؟

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۵ ۰۴:۱۲

کی خواست مواد غذایی بیاورید دم در خانه ها؟؟ اصلا چنین انتظاری نبود کی گفته ما باید مثل چین قرنطینه میکردیم؟ اصلا یکی قرنطینه را معنی کند ببینیم که معنی قرنطینه در ایران چندتاست و چیست؟ در این بیماری مسأله مهم قطع ارتباط مردم در اسرع وقت برای از بین رفتن امکان بقای ویروس بود فقط انتظار بود همه کشور بیشتر در خانه ماندن و تعطیلی ضروری را جدی میگرفتند و مردم فقط و فقط برای خرید مواد غذایی و امور درمانی بیرون میرفتند الان کلی دچار ضرر و مسائلی شدیم که جبران ناپذیر است، از جمله کنترل این ویروس متوجه اید چقدر زندگی سخت تر شده؟ البته نه برای کسانی که متوجه عمق فاجعه نشدند

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۵ ۰۴:۵۴

چینی ها صاحب دارد و حرفش را گوش می کنند ولی متاسفانه ما صاحب داریم حرفش گوش نمی کنیم.