این روزها با گسترش شیوع ویروس کرونا در کشور، وزارت بهداشت بهطور مکرر در رسانهها، رادیو و تلویزیون اخطار میدهد که مردم در خانههایشان بمانند و بهداشت رعایت کنند و این ویروس را به دیگران انتقال ندهند. اما مردم نه به توصیههای پزشکی گوش میدهند نه باور دارند که ممکن است آنها هم به کرونا مبتلا شوند.
به نظر می رسد یکی از دلایلی که مردم همچنان به توصیههای وزارت بهداشت توجهی ندارند آگاهی نداشتن از ماهیت این بیماری است؛ انگار هنوز خطرناک بودن این ویروس را درک نکرده اند.
اگرچه پزشکان سعی کرده اند راههای پیشگیری از شیوع آن را به مردم یادآوری کنند اما گویا به دلیل تازگی کرونا هنوز از خطرات آن اطلاعاتی به دست مردم نرسیده و پنهان مانده است.
ویروس کرونا به دلیل واگیردار بودنش مرزها را نمیشناسد و پیداست که با رعایت نکردن بهداشت فرد سالم در کمترین زمان آلوده شده و آن فرد نیز میتواند چند نفر دیگر را مبتلا کند. واگیردار بودن شدید ویروس کرونا یکطرف، و جدی نگرفتن هشدارها از سوی مردم از طرفی درد را دوچندان می کند.
به راستی چه باید کرد تا مردم کرونا را جدی بگیرند؟
فردین بردبار، شهروندی است که در این شرایط شیوع ویروس کرونا همچنان برای معیشت خانواده از خانه بیرون میرود وی معتقد است اگر سرکار نرود کارش را از دست می دهد و صاحب کارش یکی دیگر را جایگزین او می کند.
فردین معتقد است، این روزها بهداشت فردی را بیش از گذشته رعایت کرده و میگوید فردی که صاحب زن و بچه باشد در این شرایط هم مجبور است کار کند، افرادی چون ما اگر کار نکنیم حقوقی دریافت نخواهیم کرد.
پریا حیدری، بانوی خیاطی است که این روزها سفارش های زیادی را قبول کرده و می گوید تصور نمی کردیم شرایط این گونه شود. متاسفانه مشتری ها با وجود اینکه گفته شده در خانه هایتان بمانید اما هر روز به مغازه می آیند و پیگیر لباس های دوخته نشده هستند.
او از ترس و استرس مبتلا شدن به ویروس کرونا میگوید و نگران مادرش در یکی از شهرستان ها است اما با این وجود میگفت که باید به خانه مادرم بروم و نمیتوانم تنهایش بگذارم.
شهریار مردی 55 ساله و باز نشسته است که شرایط را بحرانی تر از همیشه می داند و می گوید برخی ها به دلیل نا آگاهی شرایط را درک نمی کنند و برخی ها به دلیل دغدغه های مالی نمی توانند که در خانه بمانند.
دکتر علیرضا قبادی، متخصص بیماریهای داخلی در استان کردستان، به ایسنا گفت: وقتی به مردم گفته میشود در خانههایتان بمانید تعدادی میتوانند از این دستور تبعیت کنند اما برخی از مردم به دلیل معیشت روزانه، نمیتوانند در خانه منتظر بمانند که ویروس کرونا ناپدید شود متاسفانه در این منطقه خانواده های زیادی هستند که شغل ثابتی ندارند و به راستی که برای نان شب محتاج اند. لذا یا باید در خانه بمانند تا کرونا شکست داده شود یا اینکه برای خرید شب عید پولی به دست بیاورند و به این ویروس مبتلا شود.
وی با اشاره به اینکه کرونا جدی تر از باور ما است، افزود: افرادی که در این شرایط بحرانی به خیابانها میآیند گمان میکنند که دیگران به کرونا مبتلا میشوند اما خودشان فاصله زیادی به این ویروس جدید دارند در حالی که کرونا تعارفی با کسی ندارد.
متخصص بیماری های داخلی در استان کردستان، بیان کرد: متاسفانه تا ترس در وجود مردم شکل نگیرد روند افزایشی مبتلا به ویروس ادامه دارد چرا که مردم این مسئله را جدی نمیگیرند.
قبادی در ادامه سخنان خود به مبتلایان مثبت ویروس کرونا اشاره و عنوان کرد: همه مبتلایان نیازمند بستری و ماندن در بیمارستان را ندارند چرا که تمام مبتلایان علائم بالینی شدید و جواب آزمایش یکسانی ندارند.
وی ذکر کرد: برخی از افراد به ویروس خفیف کرونا مبتلا میشوند و با ماندن و استراحت در خانه بهبود مییابند لذا افراد باید در نظر بگیرند در صورت بی توجهی به علائم بیماری به طور صددرصد افراد خانواده خود را درگیر این ویروس میکنند.
متخصص بیماری های داخلی در استان کردستان، تاکید کرد: در برخی از افراد نیز بعد از بهبود ممکن است در ۱۴ روز آینده مجدد علائم کرونا، خود را نشان دهد و فرد را درگیر کند لذا ماندن در خانه موجب انتقال آن به دیگران نمیشود.
قبادی ویروس کرونا را مانند مهمان ناخواندهای دانست و افزود: ما هر ساله با شیوع ویروس کرونا مواجه خواهیم بود اما باید با رعایت بهداشت بتوانیم گسترش و سرایت این بیماری را کنترل و کاهش دهیم.
وی معتقد است اگر مردم در خانه بمانند به راستی که بسیاری از این افراد شغل خود را از دست میدهند و درآمدی نخواهند داشت و همچنین اقتصاد کشور دچار شکست خواهد شد اما در عوض سرایت و شیوع ویروس کرونا کاهش مییابد و افراد کمتری مبتلا میشوند لذا میان بد و بدتر باید بد را انتخاب کرد که در آینده بتوانیم زندگی سالم تری داشته باشیم.
به گفته متخصص بیماری های داخلی در استان کردستان، اگر رفت و آمدها و مهمانی ها در این شرایط بحرانی کنسل شود این نشان از ماهیت فهم بالای خانواده است چرا که حفاظت از خود در برابر این بیماری وظیفه همگان است که بایستی رعایت شود.
قبادی در پایان یادآور شد: باید کرونا را قبول کرد و فکری اساسی برای کاهش سرایت آن شود.
تعدادی از مردم این روزها بدون توجه به هشدارها در سطح جامعه حضور مییابند و با نادیده گرفتن هشدارهای بهداشتی باعث میشوند که تعداد مبتلایان افزایش یابد.
باید گفت که حضور در جامعه بدون رعایت کردن نکات بهداشتی نشان دهنده ناآگاهی و بی توجهی مردم است. افرادی که حاضر نیستند به خاطر حفظ جان خود و دیگران در خانه بمانند قطعا باعث ایجاد مشکلات بسیاری برای سایر اقشار دیگر جامعه خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات