خسرو ابراهیمی مدیرعامل پیشین ذوب آهن در گفتوگو با ایسنا، درباره انتخابات فدراسیون و تاخیر احتمالی در برگزاری آن به درخواست فیفا، اظهار کرد: این روزها میگویند بر اساس دستورالعمل فیفا، فدراسیون باید اینطور یا آنطور باشد، یا میگویند وزارت ورزش دخالت میکند. سالهاست از این حربه استفاده میکنند و فوتبال ما را به کثافت کشیدهاند. هر زمانی که قرار بوده اتفاقی بیفتد عدهای فیفا را وسط کشیدند و گفتهاند فوتبال ایران دولتی است.
او ادامه داد: اصلا چه کسی گفته فوتبال ما خصوصی است؟ تمام باشگاههای ما دستشان در جیب دولت است و دولت هم نماینده ملت است و هزینههای فوتبال از جیب من و شما در میآید. پس چرا بعضیها میگویند دولت نباید دخالت کند؟ دولت باید دخالت کند. کسی که پول میدهد باید حرف بزند.
ابراهیمی اضافه کرد: عدهای سالهای سال از این حربه استفاده کردند و با آقای ایکس برای توپهایی که با یک شوت یک وری میشد یا لباسهای آنچنانی، قراردادهای آنچنانی بستند. خیلی کارها در فدراسیون فوتبال انجام شد. بیشتر باشگاههای ما دولتی هستند. حتی آن کسی را هم که میخواهد خودش برای باشگاهش هزینه کند، از مالیات معاف میکنند که باز همان دولتی میشود.
مدیرعامل پیشین ذوب آهن با اشاره به اینکه برخی از این شگرد فیفا استفاده میکنند، گفت: پس وقتی که در فدراسیون هزار اتفاق میافتد، فیفا اطلاع ندارد؟ چطور شده که الان همه بحث اساسنامه را پیش کشیدهاند؟ چطور آن زمانی که به ناحق علیه افراد و باشگاهها رای میدهند فیفا کاری ندارد. همه میدانند چه پشت صحنه هایی وجود دارد. چطور فیفا کاری به همه دلال بازیها ندارد اما به اینکه ما بر اساس اساسنامه رای گیری می کنیم یا نه، ایراد گرفته است.
ابراهیمی ادامه داد: دولت باید ورزش به این شکلی که هست و این لیگ را تعطیل کند. بگوید یک ریال هم دیگر به ورزش نمیدهم، آن وقت ببینیم چه کسی میتواند فوتبال را در این مملکت اداره کند. مگر پول ذوب آهن، سپاهان، نفت، سایپا، استقلال و پرسپولیس را دولت نمیدهد؟ مگر میشود به یک نفر پول بدهی که برایت کار کند، بعد وقتی حرف زدی بگوید فضولی نکن؟ این چه وضعی است واقعا؟ در فوتبال را گل بگیرند تا زمانی که درست شود.
او ادامه داد: یک بیت از حافظ برای شما میگویم. "یکی از عقل میلافد یکی طامات میبافد بیا کاین داوریها را به پیش داور اندازیم". یک نفر میگوید من درست میگویم، یک نفر دیگر هم میگوید نه، من درست می گویم. هر دو نفر هم میدانند که اشتباه میگویند و نیت دارند. یک نفر باید از بیرون بیاید تا معلوم شود چه خبر است. فدراسیون زمانی که رییس داشت چه کار میکرد که حالا که ندارد بخواهد بکند؟ فوتبال ما به انحراف، دلال بازی و کثافت کشیده شده است. من کاری ندارم اصلا چه کسی میخواهد رییس شود یا اساسنامه مشکل دارد یا خیر. آقای رییس قوه قضاییه چطور دست روی دست گذاشته است. دائم بحث دستگیری متخلفان را منتشر می کنند پس یک راهکاری هم برای ورزش پیدا کند.
ابراهیمی همچنین گفت: با یک بازیکن برای ۵۰ هزار دلار صحبت میکنند اما قرارداد ۳۰۰ هزار دلاری میبندند. همه هم میدانند. بازیکن را از لیگ یک میآورند و با خودش با مبلغ ۱۰۰ میلیون توافق میکنند اما قراردادش یک میلیارد است. چه کسی این پول را می دهد؟ مگر غیر از این است که دولت میدهد؟ دولت هم از جیب من و شما برمی دارد. یک الف بچه را به لیگ میآورند و قرارداد یک میلیارد و ۵۰۰ میلیونی با او می بندند و ۵۰۰ میلیونش را به خودش میدهند. او اصلا بلد نیست این پول را خرج کند. اول هم یک ماشین مدل بالا میخرد و در خیابان ویراژ میدهد یا با یک نفر تصادف میکند یا باعث حسرت دیگران میشود. ما این همه جوان بیکار داریم که با ۵ میلیون تومان میتوانند یک شغل راه بیندازند. چطور قراردادهای پنج میلیاردی یا ۱۰ میلیاردی بسته میشود؟ فدراسیون اینجا چه کاره است؟ چه کسی باید جلوی این ها را بگیرد. متاسفانه صدا و سیما هم همراه این افراد می شود. باید به روزی برسیم که آن نفری هم که در دورترین نقطه سیستان و بلوچستان است بتواند از امکانات فوتبال استفاده کند. چرا آن ها یک جفت کفش ندارند اما کفش یک بازیکن ۱۵ میلیون قیمت دارد؟ مگر این ها چه کاری کردند؟ اینها از کجا آمدهاند؟ مگر برای همین آب و خاک نیستند؟
او با بیان اینکه قراردادهای فوتبالی ما باید بر اساس سرانه درآمد کشور بسته شود، توضیح داد: یک فوق لیسانس دانشگاه شریف با این همه زحمتی که کشیده ماهی پنج میلیون تومان حقوق میگیرد، تازه اگر کار به او بدهند. مگر ما با فوتبال کجا را گرفتهایم؟ درآمد برزیل از فوتبالیستهایش از درآمد نفت ما بیشتر است. نزدیک به دو هزار برزیلی خارج از این کشور فوتبال بازی میکنند و به کشورشان پول برمیگردانند. چه زمانی چنین پولی به فوتبال ما آمده است؟ ای کاش این مصاحبه من را به رییس قوه قضاییه میدادید تا وارد این قضایا شود. اصلا آقای رییسی من را بخواهد تا اطلاعات دقیق بدهم.
مدیرعامل پیشین ذوب آهن ادامه داد: از یک نفر پرسیدند قلیه را با "ق" می نویسند یا با "غ"؟ جواب داد که با گوشتهای داخلش معلوم میشود این غذا قلیه است یا قورمه. مهم نیست که اساسنامه فدراسیون چیست، ما باید کارمان را درست انجام دهیم. باید ببینیم پشت این بحث جدید اساسنامه چه چیزی است. احتمالا عدهای می خواهند یک نفر دیگر را از آستین بیرون بیاورند. دولت باید حرف بزند. وقتی پول میدهد چرا نباید حرف بزند؟ دولت باید به بنگاههای خودش مثل ذوب آهن و فولاد و شرکت های نفتی، سایپا بگوید کاری که من میگویم را انجام بدهیم و مثلا قرارداد بالای صد میلیون نباید ببندید. دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور کسی که بیشتر از این رقم هزینه کند را بیچاره میکنند. اصلا این اعداد و ارقام میلیاردی در این مملکت چه معنایی دارد؟ من هم در ورزش همگانی بودم و هم در فوتبال. ما آمدیم یک اتحادیه بین شرکت های صنعتی درست کنیم که قراردادهای خودمان را درست ببندیم و ارقام از یک سقف مشخص بالاتر نرود اما ما را برداشتند. پشت صحنه فوتبال آنقدر کثیف و مسموم است که من و شمای خبرنگار به تنهایی نمی توانیم کاری کنیم ولی باید حرفمان را بزنیم.
انتهای پیام
نظرات