به گزارش ایسنا، دکتر پریچهر پورانصاری - متخصص زنان و زایمان و فوق تخصص حاملگی پرخطر درباره مراقبت های لازم از زنان باردار برای پیشگیری از ابتلا به کرونا اظهار کرد: زنان باردار همانند سایر افراد جامعه در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند، البته این بدان معنا نیست که زنان باردار بیشتر به این بیماری دچار می شوند، اما به علت تغییرات سیستم ایمنی، اگر به این بیماری دچار شوند ممکن است دچار عوارض و فرم شدیدتری از بیماری شوند.
وی افزود: زنان باردار باید تمام مراقبت های بهداشتی ضروری را همچون تمامی افراد جامعه انجام دهند و به شست و شوی دستها با استفاده از آب و صابون و یا اسپری های ضدعفونی کننده توجه کنند.
خودداری از حضور غیرضروری زنان باردار در محیط خارج از خانه
این متخصص با تاکید بر خودداری از حضور غیرضروری زنان باردار در محیط خارج از خانه گفت: علاوه بر شیوع ویروس کرونا، آلودگی هوا در شهرهایی همچون تهران از دیگر عواملی است که سلامت این افراد را تهدید می کند؛ به همین خاطر توصیه می شود زنان باردار رفت و آمد در سطح شهر را به حداقل میزان ممکن برسانند.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت خودداری از ارتباط زنان باردار با افراد بیمار، مصرف مایعات فراوان را توصیه کرد و درباره مراقبت های دوران بارداری توضیح داد: مادران باردار برای سنجش میزان افزایش وزن، فشار خون و سلامت جنین به طور معمول توسط پزشکان معاینه می شوند، اما در شرایط فعلی لازم است مادران باردار مراجعه به مراکز درمانی را به حداقل برسانند.
پورانصاری ادامه داد: زنان باردار می توانند با تهیه یک دستگاه فشار خون و ترازو، وزن و فشار خون خود را در منزل کنترل کنند.
این متخصص، زنان باردار را به برقراری ارتباط تلفنی با مرکز درمانی تحت نظر توصیه کرد و گفت: زنان باردار در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرمعمول می توانند با تلفن مرکز درمانی خود اعم از مطب های خصوصی و بیمارستان ها تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت کنند.
در خانه ماندن زنان باردار به معنای استراحت مطلق نیست
پورانصاری با بیان اینکه در خانه ماندن زنان باردار به معنای استراحت مطلق نیست، گفت: چراکه احتمال لخته شدن خون در زنان باردار بیش از سایر افراد است و باید در منزل تحرک داشته باشند.
مصرف مایعات گرم برای جلوگیری از ابتلا به کرونا
وی مصرف مایعات گرم را برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا و پیشگیری از لخته شدن خون به زنان باردار توصیه کرد و گفت: زنان باردار در صورت مشاهده علائمی مانند افزایش بیش از حد وزن یا تورم دست و صورت باید با مرکز درمانی تماس بگیرند.
وی با تاکید بر انجام مراقبت های معمول در منزل گفت: افزایش وزن بیش از یک کیلوگرم در هفته برای زنان باردار غیر طبیعی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این متخصص با تاکید بر ضرورت مصرف مکمل های لازم برای دوره بارداری توضیح داد: تمام اقداماتی که در آموزش های عمومی تاکید می شود باید مورد توجه زنان باردار نیز باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه همچنین درباره مراقبت های جنین، اظهار کرد: مادران با پایش حرکات جنین می توانند سلامت وی را تحت نظر قرار دهند، اگر متوجه کاهش حرکت شدند باید حتما با مراکز درمانی تماس گرفته و در صورت لزوم مراجعه کنند.
پورانصاری با تاکید بر اینکه زنان باردار باید عدم حضور در مراکز شلوغ و پر ازدحام را جدی بگیرند و از حضور در اماکنی همچون مراکز خرید خودداری کنند، افزود: مادران باردار باید جلوی وسوسه خرید سیسمونی را بگیرند و در محیط های بسته و پرتجمع رفت و آمد نکنند.
این متخصص یادآور شد: مادران باردار در صورت تمیز و مناسب بودن هوا می توانند به مدت کوتاه و محدود و به شرط رعایت نکات بهداشتی در هوای آفتابی حضور داشته باشند.
تاکید بر اهمیت سلامت روان مادران باردار
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت سلامت روان مادران باردار، توضیح داد: در حال حاضر به علت شیوع کرونا، بسیاری از مردم دچار اضطراب و نگرانی شده اند، به همین خاطر زنان باردار باید از مسائل استرس زا پرهیز کنند، زیرا استرس می تواند عوارض متعددی در پی داشته باشد.
وی ادامه داد: به همین خاطر زنان باردار باید خود را از پیام های استرس زا دور نگه دارند و اطلاعات و اخبار درست را از رسانه های معتبر پیگیری کنند.
پور انصاری در پایان با تاکید بر خودداری زنان باردار از هرگونه سفر و لزوم ماندن در منزل گفت: با توجه به شیوع بیماری در اغلب نقاط کشور و همچنین کمبود دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی در طول سفر، زنان باردار نباید سفر کنند.
انتهای پیام
نظرات