• شنبه / ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98121007384
  • خبرنگار : 71603

بازوبندی که روند "ام‌اس" را به دقت زیر نظر می‌گیرد

بازوبندی که روند "ام‌اس" را به دقت زیر نظر می‌گیرد

محققان به بررسی دستگاهی پرداختند که برای تعیین تغییرات کوچک و کوتاه مدت در رابطه با عملکردهای حرکتی و قدرت عضلات مفید است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، برای مردمی که از بیماری "ام‌اس" (MS) رنج می‌برند، سنجش چگونگی نوسان وضعیت آن‌ها در دوره‌های زمانی کوتاه، امری دشوار است.

در یک پژوهش جدید، محققان به بررسی دستگاهی  پرداختند که در این زمینه ابداع شده است و می‌تواند تغییرات ظریفی که شاید پنهان بمانند را شناسایی کند.

به طور معمول، پیشرفت بیماری ام‌اس از طریق ارزیابی‌های گاه‌ به گاه و در کلینیک‌های درمانی ردیابی می‌شود.

این بدان معناست که زمانی‌که بیمار دچار مشکل شد و یا در وضعیت خود بهبود پیدا کرد، مورد سنجش قرار می‌گیرد. در نتیجه ممکن است میان تغییراتی که اتفاق افتاده‌اند و هرگونه پاسخ برای درمان آن‌ها، فاصله زمانی ایجاد شود.

در این راستا، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه "کالیفرنیا، سن‌دیگو" به فکر بررسی یک محصول موجود در بازار افتادند که تحت عنوان " MYO-band" معروف است.

این بازوبند در ابتدا برای کنترل حرکات دستگاه‌های الکترونیکی ساخته شده و روی بازو بسته می‌شود.

بازوبند " MYO-band" مجهز به شتاب‌سنج، ژیروسکوپ و الکترودهای سطحی نوار عصب و عضله است که پالس‌های الکتریکی اعصاب را از طریق پوست تشخیص می‌دهند.

بازوبند مذکور روی ۱۱۷ بیمار مبتلا به ام‌اس و ۳۰ فرد سالم آزمایش شده است. در آزمایشاتی که روزانه کمتر از ۵ دقیقه زمان لازم داشت، این افراد بازوبند را روی بازو یا ماهیچه ساق پا ‌بستند و به ترتیب با انگشتان دست و پای خود ۲۰ ضربه زدند.

اطلاعات حاصل از این آزمایش برای تجزیه و تحلیل به صورت بی‌سیم به یک رایانه انتقال یافت.

در مقایسه با روش‌های بالینی با استانداردهای برتر، محققان دریافتند که این دستگاه برای تعیین تغییرات کوچک و کوتاه مدت در رابطه با عملکردهای حرکتی و قدرت عضلات، قابل اطمینان است.

برنامه‌ریزی شده که مطالعات وسیع‌تری در این حوزه انجام شود و از نرم‌افزارهای تخصصی‌تر در این حوزه کمک گرفته شود.

"جنیفر گریوز"(Jennifer Graves)، محقق ارشد این پژوهش اظهار کرد: در حال حاضر، ما اقدامات قابل توجهی برای تعیین پیشرفت بیماری ام‌اس نداریم.

وی ادامه داد: توسعه این دستگاه‌ها به ما کمک می‌کند که به جای ۳ تا ۵ سال، طی ۶ تا ۱۲ ماه روند پیشروی بیماری ام‌اس را ارزیابی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha