• چهارشنبه / ۷ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98120705748
  • خبرنگار : 71604

با تلاش پژوهشگران آمریکایی صورت گرفت

بهبود آزمایش ام‌.آر.آی با کمک یک ابزار پوشیدنی

بهبود آزمایش ام‌.آر.آی با کمک یک ابزار پوشیدنی

پژوهشگران آمریکایی، نوعی ابزار پوشیدنی ابداع کرده‌اند که می‌تواند دشواری‌های ناشی از روش تصویربرداری ام‌.آر.آی را برطرف کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه پردو، کسانی که آزمایشات ماموگرافی یا ام‌.آر.آی را پشت سر گذاشته‌اند، از دشواری روند انجام شدن آنها آگاه هستند. پژوهشگران "دانشگاه پردو"(Purdue University) تلاش کرده‌اند تا نوعی فناوری را که در صنایع دفاعی و هوا-فضا مورد استفاده قرار می‌گیرد، به کار ببرند و روش جدیدی را برای انجام دادن برخی از تصویربرداری‌های پزشکی ابداع کنند.

یکی از دلایل دشواری چنین آزمایش‌هایی این است که اغلب در آنها از سیم‌پیچ‌های خشک و محکم مبتنی بر فرکانس رادیویی استفاده می‌شود که سیگنال‌ها را از بدن دریافت می‌کنند. پژوهشگران در این پروژه، نوعی سیم‌پیچ‌ مبتنی بر فرکانس رادیویی را به کار برده‌اند که قابلیت تغییر شکل و انعطاف را دارد.

"جوزف ریسپولی"(Joseph Rispoli)، استادیار مهندسی پزشکی دانشگاه پردو گفت: تصور کنید که برای تصویربرداری پزشکی به بیمارستان مراجعه کرده‌اید و کار شما با کمک پارچه‌ای انجام می‌شود که سیم‌پیچ‌ها در آن جای گرفته‌اند. ما نوعی پارچه سازگار، پوشیدنی و قابل کشش ابداع کرده‌ایم که ریسمان‌های انتقال‌دهنده سیگنال به آن دوخته شده‌اند و می‌توانند نسبت سیگنال به نویز را برای بهبود تصویربرداری ام‌.آر.آی فراهم کنند.

روش‌های کنونی بهبود نسبت سیگنال به نویز، شکل دادن به آرایه‌های سیم‌پیچ را شامل می‌شود اما این سیم‌پیچ‌ها معمولا سفت هستند و بیمار باید برای استفاده از آنها در حالت خاصی قرار بگیرد. پژوهشگران دانشگاه پردو، سیم‌پیچ‌های انعطاف‌پذیر و قابل کششی ارائه داده‌اند که می‌توان آنها را بدون نیاز به داشتن حالت خاص، نزدیک به پوست و روی ناحیه یا مفصل خاصی از بدن قرار داد.

این فناوری، در صنایع دفاعی و هوا- فضا نیز کاربرد دارد. ریسپولی ادامه داد: این فناوری می‌تواند برای تصویربرداری ام‌آرآی پستان و بهبود ارتباط ابزار پزشکی با کمک آنتن‌های پوشیدنی نیز کاربرد داشته باشد.

این پژوهش، در مجله "IEEE Transactions on Biomedical Engineering" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha