به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر جمالی افزود: یکی از مهم ترین دغدغههای نابینایان در ایران مشکل مواد مطالعاتی است. این افراد از طریق بریل و یا گویا مطالعه می کنند اما کتب بریل به خاطر هزینهها و کمبود چاپخانهها در کشور به شدت محدود و کم است.
وی دسترسی به نشریات و کتاب را از مشکلات اصلی این افراد دانست و گفت: دسترسی به کتاب از طریق بریل باعث درک بهتر نابینایان از مطالب کتب درسی و دانشگاهی خواهد شد ضمن اینکه مزایای آن هم نسبت به گویا بودن کتاب بیشتر است.
مدیرعامل انجمن نابینایان ایران همچنین مطرح کرد: نابینایان تا چندی پیش پلاک ویژه معلولان را دریافت می کردند اما اخیراً پلاک ویژه به آنها تعلق نمی گیرد. سازمان بهزیستی و راهنمایی و رانندگان متولیان این موضوعند و دلیل این کار خود را افزایش تعداد پلاکها و مسافرکشی می دانند در صورتی که این دلایل به هیج عنوان معقول و منطقی نیست و باید فکری برای این قضیه شود.
جمالی در ادامه گفت: حتی ۴۰ لیتر بنزین اضافه هم به نابینایان تعلق پیدا نکرده است و این در شرایطی است که نوع مبلمان شهری نامناسب بوده و رفت و آمد برای نابینایان واقعاً سخت است و هزار و یک مشکل برای آنها ایجاد می کند.
مدیرعامل انجمن نابینایان ایران یادآور شد: سال گذشته یکی از افراد نابینا به خاطر همین قضیه عدم مناسب سازی مبلمان شهری به زیر قطار مترو افتاد و در اصفهان هم یک نابینا بر اثر تصادف با اتوبوس فوت کرد.
جمالی با بیان اینکه آموزش تلفیقی نابینایان تا مقطع دبستان تحت هیچ شرایطی درست نیست گفت: بعد از دوره دبستان و در دوره راهنمایی و دبیرستان اشکالی ندارد البته مشروط به اینکه امکانات لازم را در اختیار داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات