• دوشنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 98120503584
  • خبرنگار : 50191

ورود حق آبه به تالاب بین المللی هامون

ورود حق آبه به تالاب بین المللی هامون

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: حق آبه تالاب بین المللی هامون از محل چاه نیمه های سیستان وارد تالاب شد.

پورمردان بیان کرد: با توجه به برنامه جامع مدیریت یک پارچه تالاب هامون و پیگیری های طولانی مدت انجام شده، حق آبه تالاب بین المللی هامون با توجه به نیاز آبی تالاب و موضوعات محیط زیستی متناسب با آن از محل چاه نیمه های سیستان تأمین و وارد تالاب می شود.


وی افزود: حق آبه تالاب از محل چاه نیمه های سیستان بر اساس نیاز محیط زیستی تالاب و احیای حیات گونه های جانوری و گیاهی و همچنین کنترل نقاط بحرانی در تالاب برای کنترل پدیده گردو غبار و ... طبق توافق های صورت گرفته انجام می شود.


مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اشاره کرد: وسعت تالاب بین المللی هامون، وجود کانون های بحرانی گردو غبار و وزش بادهای 120 روزه موجب ایجاد پدیده گردوغبار در منطقه سیستان می شود که این اداره کل برای کنترل این موضوع در کنار ده ها هدف محیط زیستی دیگر برنامه حق آبه تالاب از محل چاه نیمه ها را مدنظر دارد تا با ورود آب به دریاچه در طول سال با احیای پوشش گیاهی و سایت های پرندگان مهاجر و ... به منظور تحقق هدف احیای تالاب بین المللی هامون اقدامات موثر و سازنده ای انجام دهد.


پورمردان افزود: حق آبه تالاب بین المللی هامون از محل چاه نیمه ها و ده ها طرح و پروژه مطالعاتی و اجرایی از قبیل پروژه های عمرانی لایروبی، حفر کانال و ... بمنظور هدایت آب به مناطق بحران خیز از جمله برنامه های این اداره کل می باشد. که خوشبختانه طبیعت زیبای امروز سیستان، هوای نسبتاً خوب، سبز شدن حاشیه جاده ها، پیدایش بستر مناسب برای چرای دام ها و احشام، رونق صید و صیادی و کشت و کارهای امروز مردم سیستان علاوه بر لطف الهی که سرمنشاء خیر و موجب بارش های مداوم امسال بود، مرهون تلاش های شبانه روزی و خستگی ناپذیر محیط بانان و دوستداران محیط زیست در منطقه است.


مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: پایش شبانه روزی تالاب بین المللی هامون و مبادی ورودی آب تالاب، بازگشایی مبادی ورودی آب در خاکریز مرزی و بازدید مستمر از این ورودی ها، اجرای طرح های هدایت آب به کانونهای مناطق بحرانی و قسمت های مختلف تالاب و انجام مطالعات کارشناسی توسط تیم فنی و محیط بانان سخت کوش موجب شد تا بتوانیم از سیلاب ورودی به منطقه حداکثر بهره برداری مفید و اصولی را ببریم.


وی ادامه داد: روان آبهای سیلابی از دشتهای اطراف و حق آبه از محل چاه نیمه های سیستان در حال حاضر تنها منبع تأمین آب برای تالاب بین المللی هامون در جهت حفظ و احیای این تالاب بزرگ و موثر در زیست و زندگی اقشار مختلف مردم سیستان است، لذا حفاظت محیط زیست استان از هیچ کوششی فروگذار نکرده و با اجرای برنامه های متنوع مطالعاتی و اجرایی اهداف محیطزیستی متعددی را با همکاری و مشارکت عمومی در تالاب همچون گذشته دنبال خواهد کرد.


پورمردان در پایان افزود: امسال به دلیل پیشگیری از برداشت های بی رویه که در سنوات گذشته اتفاق می افتاد و میزان کمی از حق آبه زیست محیطی به تالاب هامون می رسیده است؛ این اداره کل اقدام به رهاسازی حق آبه در اواخر بهمن ماه کرده است که امیدواریم عمده میزان آب را با توجه به برنامه ریزی انجام شده به هامون هیرمند و کانون بحرانی گرد و غبار در جنوب تالاب هامون منتقل کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha