به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری نووستی، اعلام خبر توافق بین آمریکا و طالبان در افغانستان چند ساعت پس از آن منتشر شد که دولت کابل اعلام کرد، یک آتش بس یک هفتهای در سراسر افغانستان از امروز (شنبه) کلید خورده است.
ضمیر کابلف، فرستاده روسیه در افغانستان گفت: این توافق یک رویداد مهم برای روند صلح در افغانستان است.
وی ادامه داد، در صورتی که دعوت شود، در مراسم امضای توافق صلح در ۲۹ فوریه در دوحه، قطر شرکت میکند.
در همین حال، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز این توافق را مورد استقبال قرار داد و گفت: این توافق مسیر احتمالی برای صلحی با دوام در افغانستان را گشوده است. این یک آزمون مهم و حساس از تمایل طالبان و قابلیت و توانایی کاهش خشونت و همکاری برای صلح آن هم از روی حسن نیت است.
وی افزود: من این توافق را مورد استقبال قرار می دهم که به کاهش خشونت در افغانستان منجر شده است.
متحدان ناتو از ۲۰۰۱ و پس از حملات ۱۱ سپتامبر آن سال در افغانستان به سر میبرند. ناتو اکنون ۱۶ هزار سرباز در این کشور دارد که به حمایت و پشتیبانی نیروهای امنیتی افغانستان با آموزش و تامین مالی میپردازند. ناتو همچنان به امنیت و ثبات بلندمدت در افغانستان پایبند است.
مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا و طالبان روز جمعه در بیانیهای اعلام کردند که برای امضای توافق صلح در ۲۹ فوریه در دوحه موافقت کردهاند که پس از یک هفته آتش بس انجام میشود.
پامپئو ادامه داد: در پی تحقق موفقیت آمیز این تفاهم، امضای معامله صلح بین طالبان و آمریکا صورت می گیرد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین افزود، مذاکرات بین طالبان و دولت کابل نیز به زودی پس از امضای توافق آغاز میشود.
این توافق یک نقطه عطف در درگیریها محسوب میشود که به واسطه ایجاد شرایط برای تمهیدات و مقدماتی است که به خروج نیروهای آمریکایی پس از ۱۸ سال از افغانستان منجر میشود.
ایالات متحده و طالبان در آستانه توافق پیش از سپتامبر ۲۰۱۹ بودند اما در بحبوحه افزایش خشونتها، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در لحظه آخر از این تصمیم دست کشید.
انتهای پیام
نظرات