• شنبه / ۳ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 98120301752
  • خبرنگار : 71564

کروناویروس و توصیه‌های یک دامپزشک به کسانی که از حیوان نگهداری می کنند

کروناویروس و توصیه‌های یک دامپزشک به کسانی که از حیوان نگهداری می کنند

به دنبال شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف، پرسش‌هایی در زمینه نگهداری از حیوانات و خطر ابتلا به این ویروس مطرح است. یک دامپزشک ضمن تاکید بر اینکه مطالعه یا تاییدیه‌ای مبنی بر اینکه حیوانات از جمله حیوانات خانگی می‌توانند عامل ابتلا به ویروس کرونا باشد، وجود ندارد، بر لزوم رعایت بهداشت فردی و محیطی در این رابطه تاکید کرد.

پیمان محمدزاده در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که آیا حیوانات خانگی مستعد ابتلا به ویروس کرونا هستند، با تاکید بر اینکه صاحبان حیوانات خانگی به هیچ عنوان در این زمینه نگرانی نداشته باشند، تصریح کرد: به هر حال توصیه ما این است که به دلیل سایر عوامل بهداشتی پس از تماس با حیوانات دست‌ها به‌طور دقیق شسته شوند. ممکن است برخی افراد در شرایط فعلی دچار استرس شوند و به حیوانات آسیب رسانند یا بخواهند حیوان خانگی‌شان را از خود دور کنند. به این گونه افراد باید اطمینان داد که تاکنون هیچگونه گزارشی در دنیا مبنی بر ابتلای حیوانات خانگی (پِت‌) به ویروس کرونا نداشته‌ایم.

محمدزاده در ادامه ضمن ارایه توصیه‌های بهداشتی به افرادی که با انواع دام سروکار دارند، گفت: ویروس کرونا در دامپزشکی وجود دارد و سبب بیماری حیوانات می‌شود. کارکنان مراکز پرورش دام لازم است که شست و شوی مکرر دست‌ها را در اولویت قرار دهند و ابزار و محیطی را که مدام با آن سروکار دارند را ضدعفونی کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت فردی و محیط کار اظهار کرد: هر گونه علائم تنفسی و بیماری در دام باید به سرعت به دامپزشک اطلاع داده شود.

وی با اشاره به اینکه ۲۰۰ گونه کروناویروس وجود دارد که می‌تواند سبب ایجاد بیماری در حیوانات شود، تصریح کرد: سکانس ژنی کروناویروس جدید را با ۲۰۰ ویروس مقایسه کرده‌ و دریافته‌اند که این ویروس مرتبط با خفاش‌هاست.

این عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد: سایر حیوانات مانند شتر، مار، انواع ماکیان، جوندگان، پرندگان، بوقلمون، حیوانات اهلی مانند گاو و گوسفند، خوک و خوکچه هندی نسبت انواع دیگری از کروناویروس به غیر از نوع مشاهده شده آن در میان انسان‌ها بسیار حساس هستند.

به گفته محمدزاده کروناویروس می‌تواند در میزبان‌های طبیعی خود مانند خفاش، خوک یا پرندگان عفونت‌های پایدار و دائمی ایجاد کند. تاکنون دو گروه ویروسی از کروناویروس‌ها شناسایی شده است که یکی از آن‌ها OC۴۳ و دیگری E۲۲۹ است. عامل تمام بیماری‌های کرونا ویروس در این دو گروه آنتی‌ژنی است. در حال حاضر گروه سومی از این ویروس به نام برونشیت عفونی مرغ‌ها وجود دارد که احتمال می‌رود کروناویروس جدید در بدن خفاش‌ها از این دسته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha